Klassikot syntyvät rohkeudesta – lue Kiurujen yö -tapetin tarina ja hyödynnä Meillä kotona -kauppojen etu
Mainos
Klassikot syntyvät rohkeudesta – lue Kiurujen yö -tapetin tarina ja hyödynnä Meillä kotona -kauppojen etu
Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan Kiurujen yö on malliesimerkki siitä, että oman tyylin seuraaminen kannattaa.
Julkaistu 25.4.2022
Meillä kotona -kaupat

Kiurujen yön kuvamaailma on romanttisen runsas ja kiehtova. Lintujen kellot ja riipukset sekä kukkeimmillaan olevat orvokit kuljettavat katsojansa unenomaisiin maailmoihin, minkä ansiosta Birger Kaipiaisen vuonna 1958 suunnittelema tapetti kuuluukin ikonisimpien suomalaisten tapettien joukkoon.

Kaipiaista ja Kiurujen yötä voi pitää malliesimerkkinä oman tyylin seuraamisesta. Hanna Kuuskoski Pihlgren ja Ritolalta kertoo, kuinka aikana, jolloin Kaipiaisen tyyli kehittyi, taiteessa ja muotoilussa suosittiin selkeitä linjoja ja koristeellisuutta pidettiin turhana. Kaipiainen päätti tästä huolimatta kulkea oman rumpunsa tahtiin.

Päätös pysyä uskollisena tyylille kannatti. Vuonna 1958 Kaipiainen osallistui runsaan esittävällä Kiurujen yö -kuosillaan Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan muotoilijoille suunnattuun kutsukilpailuun, jonka siivittämänä tapetti päätyi tuotantoon ja suomalaisten kotien seinille. Lisäksi kuvituksesta tutut orvokit pääsivät koristamaan rakastettua Paratiisi-astiasarjaa kymmenen vuotta myöhemmin.

Lähes satavuotiaan Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan monipuoliset ja ajattomat tapettimallit sekä käsityövaltaiset tuotantomenetelmät ovat elävää kulttuuriperintöä.
Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan tapetit painetaan Akaan Toijalassa rotaatiopainomenetelmällä. Tapetit ovat aitoja paperitapetteja, jotka ovat sekä kauniita että ympäristöystävällisiä.

Hyödynnä etu: tilaa Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan tuotteet 20 % alennuksella sekä ilmaisella toimituksella

Etu on voimassa 17.–30.7.2023, ja se koskee Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan koko valikoimaa. Alennetut hinnat näkyvät tuotekorteilla. Tuotteita on rajoitettu erä.

Tilaa Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan Kiurujen yö -tapetti tästä

Vinkki!

Tapettitehtaan perinteistä paperitapettia pitää käsitellä tapetoitaessa hieman varovaisemmin parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Lataa vinkkiopas ja tapetointiohjeet tämän artikkelin lopusta.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Kommentoi »