Vielä ehdit! 9 helppoa ja nopeaa ohjetta itse tehtyihin joululahjoihin

Vielä ehdit! 9 helppoa ja nopeaa ohjetta itse tehtyihin joululahjoihin
Itse tehty joululahja lämmittää takuulla. Vaikka tuumasta toimeen ryhtyminen olisi jäänyt viime tinkaan, ei hätää! Helppojen ohjeidemme avulla lempilahjat ehtivät varmasti pukinkonttiin.
Julkaistu: 10.12.2019

Lukutoukan toivelahja

Mitä lahjaksi innokkaalle lukijalle? Villasukkakirjanmerkki on ehkä ihanin lahjaidea ikinä, sillä kukapa ei villasukista tykkäisi! Se valmistuu neuloen muutamassa tunnissa. Sujauta sukkanen kirjan väliin tai anna pikkulahjaksi sellaisenaan. Poimi täältä villasukkakirjanmerkin ohje.

Raikasta pyykkiä, ole hyvä!

Huuhteluaineen tavoin toimiva pyykkietikka on viime vuosien suosikkilahja. Tästä lahjasta tykkää saajan lisäksi myös antaja, koska se valmistuu nopsasti vain muutamasta aineksesta. Näitä tehtailet litratolkulla kuin huomaamattasi! Kurkkaa pyykkietikan ohje.

Luonnonystävän konetiskitabletit

Leikitäänkö kemistiä? Lähikaupan ja apteekin antimista syntyy sekoittelemalla ekologisia konetiskitabletteja. Löydät konetiskitablettien ja muiden ekologisten pesuaineiden ohjeet tästä jutustamme.

Olkoon tiesi pehmeä

Valmista ystävälle lahjaksi pehmeitä askelia kylpypäiviin. Söpöt kylpytossut valmistuvat virkaten tunnissa. Materiaalina käytetään ontelokudetta, ja pohja saa pitoa korkkilevystä tai umpisolumuovista. Kylpytossujen ohje löytyy täältä.

Lahjapaketillinen valoa

Kukapa ei kynttilöistä tykkäisi! Luonnonmukaisten ja ihanan makealta tuoksuvien mehiläisvahakynttilöiden tekeminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee tekijän. Nappaa ohje mehiläisvahakynttilöiden tekemiseen täältä.

Puhtautta ja raikkautta

Jos et ole varma lahjansaajan mieltymyksistä, paras lahja on sellainen, joka kuluu käytössä pois. Saippuan tekeminen itse on helpompaa kuin arvaatkaan – kuorivan saippuan ohjeen voit poimia täältä. Vielä simppelimmän saippuan ohjeen löydät täältä.

Pikkulahja järjestyksen ystävälle (tai hajamieliselle)

Vihdoin avaimet ruotuun! Tee omat, nahkaiset avaimenperät kaikille perheenjäsenille tai vaikka hajamieliselle puolisolle koko setti. Kurkkaa nahkaisten avaimenperien ohje täältä. Myös erikokoisista puupalloista syntyy somat avaimenperät. Poimi puupalloavaimenperien ja avainhyllyn ohje.

Meikit ojoon, mars!

Koska ystäväsi on viimeksi uusinut meikkipussinsa? Surauta ompelukoneella hänelle lahjaksi käytännöllinen meikkipussisetti. Hauskannäköinen korkkikangas on tähän tarkoitukseen oiva materiaali, sillä se kestää myös kevyttä pesua. Nappaa meikkipussisetin ohje.

Tuulahdus kesästä

Söpöt tuoksupussit levittävät hentoa sulotuoksua vaatekaappiin tai tyynyn alle. Tämän pikkulahjan askartelet hetkessä. Katso laventelisten tuoksupussien ohje!

1 kommentti