Vielä ehdit! 9 helppoa ja nopeaa ohjetta itse tehtyihin joululahjoihin
Tee itse
Vielä ehdit! 9 helppoa ja nopeaa ohjetta itse tehtyihin joululahjoihin
Itse tehty joululahja lämmittää takuulla. Vaikka tuumasta toimeen ryhtyminen olisi jäänyt viime tinkaan, ei hätää! Helppojen ohjeidemme avulla lempilahjat ehtivät varmasti pukinkonttiin.
12.11.2020
 |
Meillä kotona

Raikasta pyykkiä, ole hyvä!

Huuhteluaineen tavoin toimiva pyykkietikka on viime vuosien suosikkilahja. Tästä lahjasta tykkää saajan lisäksi myös antaja, koska se valmistuu nopsasti vain muutamasta aineksesta. Näitä tehtailet litratolkulla kuin huomaamattasi! Kurkkaa pyykkietikan ohje.

Lukutoukan toivelahja

Mitä lahjaksi innokkaalle lukijalle? Villasukkakirjanmerkki on ehkä ihanin lahjaidea ikinä, sillä kukapa ei villasukista tykkäisi! Se valmistuu neuloen muutamassa tunnissa. Sujauta sukkanen kirjan väliin tai anna pikkulahjaksi sellaisenaan. Poimi täältä villasukkakirjanmerkin ohje.

Luonnonystävän konetiskitabletit

Leikitäänkö kemistiä? Lähikaupan ja apteekin antimista syntyy sekoittelemalla ekologisia konetiskitabletteja. Löydät konetiskitablettien ja muiden ekologisten pesuaineiden ohjeet tästä jutustamme.

Lahjapaketillinen valoa

Kukapa ei kynttilöistä tykkäisi! Luonnonmukaisten ja ihanan makealta tuoksuvien mehiläisvahakynttilöiden tekeminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee tekijän. Nappaa ohje mehiläisvahakynttilöiden tekemiseen täältä.

Rosmariinin ja appelsiinin tuoksua siivouspäivään

Ekologiset siivoussuihkeet valmistuvat hetkessä! Tee lahjaksi rosmariinin ja appelsiinin tuoksuinen keittiösuihke, sitruunainen lasinpesusuihke, greipiltä tuoksuva vessaraikastin tai laventelintuoksuinen silityssuihke. Ekologisten siivoussuihkeiden ohjeen löydät täältä.

Puhtautta ja raikkautta

Jos et ole varma lahjansaajan mieltymyksistä, paras lahja on sellainen, joka kuluu käytössä pois. Saippuan tekeminen itse on helpompaa kuin arvaatkaan – kuorivan saippuan ohjeen voit poimia täältä. Vielä simppelimmän saippuan ohjeen löydät täältä.

Pikkulahja järjestyksen ystävälle (tai hajamieliselle)

Vihdoin avaimet ruotuun! Tee omat, nahkaiset avaimenperät kaikille perheenjäsenille tai vaikka hajamieliselle puolisolle koko setti. Kurkkaa nahkaisten avaimenperien ohje täältä. Myös erikokoisista puupalloista syntyy somat avaimenperät. Poimi puupalloavaimenperien ja avainhyllyn ohje.

Tuulahdus kesästä

Söpöt tuoksupussit levittävät hentoa sulotuoksua vaatekaappiin tai tyynyn alle. Tämän pikkulahjan askartelet hetkessä. Katso laventelisten tuoksupussien ohje!

Kierrekynttilöitä syntyy iso joukko hujauksessa

Hauskojen kierrekynttilöiden valmistus on niin helppoa, että teet niitä puolessa tunnissa ison joukon kotiin ja lahjaksi kavereille. Näin teet kierrekynttilän itse – katso ohje videolta ja vaihekuvista!

Juttu on julkaistu alun perin 10.12.2019. Sitä on täydennetty uusilla ideoilla 12.11.2020.

1 kommentti