Kotivinkki

Viehkeimmät kukkakimput oman pihan kukista

Viehkeimmät kukkakimput oman pihan kukista
Poimi kesän kauneimmat kukat maljakkoon. Niittyjen luonnonkukat kohtaavat maljakossa puutarhan kukkaloiston. Kukkakimput kertovat kokoajistaan: tee kesäkimpustasi rönsyilevän runsas tai viehkeän yksinkertainen.
Julkaistu: 15.6.2012

Kukkakimppu kertoo mummolan muistoista

Herkkä mutta vahva ja  tunnelmallinen pioni saa seurakseen hentovartisen lillukanoksan. Pionin avautumista nupusta komeaan kukkaan voi seurata päivittäin. Sujauta kukkakimppu pieneen lasipurkkiin ja purkki mummon vanhaan peltirasiaan.

Suven sinistä suloa

Helakanvihreät mustikanvarvut antavat kauniin reunuksen sinistäkin sinisemmille ruiskaunokeille. Muutama hiirenvirna ja nuokkuhelmikkäheinä elävöittävät kukkakimppua. Kietaise kimpuksi luonnonniinellä.

Neiti kesäheinän kukkakimppu

Neiti kesäheinä kokoaa kukkakimppunsa tuoksuvista hajuherneistä, päivänkakkaroista, poimunlehdistä ja koiranputkista. Muutama saraheinänlehti antaa asetelmalle tukevaa vihreyttä. Kaunis nauha sitoo kimpun, ja maljakoksi käy emalinen hinkki.

Kukkakimput säilyvät hyvin maljakossa, kun vaihdat niille päivittäin raikkaan veden. Myös uuden imupinnan leikkaaminen virkistää kasveja. Leikkaa imupinnat terävällä pikkuveitsellä, älä saksilla.

Jos poimit kimppuusi niittykukkia, älä nyhdä niitä puistoista ja pihoilta. Käytä jokamiehenoikeuttasi harkiten!

Teksti ja kuvausjärjestelyt Jatta Heinlahti, kuvat Kristiina Hemminki

Kommentoi »