Vie leivos äidin tai mummin ovelle! Poikkeuskeväänä leivotaan kakun sijaan leivokset, jotka nautitaan yhdessä videopuhelun äärellä

Vie leivos äidin tai mummin ovelle! Poikkeuskeväänä leivotaan kakun sijaan leivokset, jotka nautitaan yhdessä videopuhelun äärellä
Tänä vuonna ei äitienpäivän juhlinta välttämättä onnistu aivan tavalliseen tapaan. Jos et pääse tapaamaan ikääntynyttä äitiä tai mummia, mitä jos pakkaisit hänen lempileivoksensa kauniiseen rasiaan ja veisit sen hänen ovelleen? Syökää leivokset yhdessä, videopuhelun välityksellä.
Julkaistu: 6.5.2020

Maistuisiko äidille makoisa marenkirulla?

Banoffee-marenkirulla, toiselta nimeltään Budapest-leivos, on kääretorttu, joka saa täytteekseen kermavaahdon lisäksi banoffeesta tutun kaksikon, toffeen ja banaanin. Pohjassa rouskuu mantelijauheella maustettu marenki. Budapest-leivoksen ohjeen saat täältä.

Piristä äitiä sitruunalla

Key Lime Pie -tyyliset leivospalat hurmaavat takuuvarmasti! Ihana, juustokakkumainen täyte saa kirpeyttä sitruunasta ja makeutta kondensoidusta maidosta. Valmista leivoslevy päivää ennen juhlia jääkaappiin, ja leikkaa leivoksiksi juhlapäivänä. Sitruunaisten leivospalojen ohjeen saat täältä.

Tuulahdus ulkomailta kotielämään

Pastel de nata -kermaleivokset vievät iltapäiväkahville Portugaliin. Klassikkoleivoksia kannattaa testata kotona, sillä sitruunainen vaniljakreemi ja kermavoitaikina suorastaan sulavat suussa. Pastel de nata -leivosten ohjeen saat täältä.

Suklaasuuta ilahduttaa mansikkaleivos

Ihanat kerrosherkut kostutetaan seljankukkamehulla ja väliin pursotetaan pakastekuivatuilla mansikoilla maustettua täytettä. Suklaisten mansikkaleivosten ohjeen löydät täältä.

Vai sittenkin gluteeniton leivos?

Söpöjen pikkuleivosten täytteessä maistuvat ihanasti manteli ja mustikka. Nämä kakkuset ovat kuljetuksen kannalta erityisen käteviä, sillä niiden päällä ei ole kermaa tai muuta helposti sotkevaa. Gluteenittomien mustikka-mantelikakkujen reseptin voit katsoa täältä.

Äitienpäivä, koulujen loppuminen, valmistuminen koulusta... Meillä kotona kannustaa iloitsemaan kevään juhlakaudesta, mutta vastuullisesti. Käytetään etäyhteyksiä ja keksitään muita uusia tapoja! Miten teillä juhlitaan poikkeusaikana? Jaa kuva Instagramissa ja merkitse: @meillakotona_fi ja #juhlatkaikestahuolimatta

Iloista juhlien aikaa!

Kommentoi »