Värillinen saumalaasti piristää kylpyhuoneen ilmeen – näin onnistut superhelpossa pikaremontissa
Rakenna ja remontoi
Värillinen saumalaasti piristää kylpyhuoneen ilmeen – näin onnistut superhelpossa pikaremontissa
Värillinen saumalaasti tekee vanhasta kylppäristä kuin uuden! Sauman väriä vaihtamalla kaakeliseinän tai lavuaarin taustan saa helposti näyttämään pirtsakammalta.
27.11.2018
 |
Kotivinkki

Värillinen saumalaasti on helppo ratkaisu silloin, kun isoon kylppäriremonttiin ei ole mahdollisuutta muttei pelkkien pyyhkeidenkään vaihtaminen riitä. Uudet saumat saavat kaakelipinnat näyttämään vastaremontoiduilta.

Saumojen uusiminen – tarvikkeet:

  • värillistä saumalaastia
  • suojakäsineet
  • saumasieni
  • pehmeää kangasta saumojen pyyhkimiseen.

Värillisen saumalaastin käyttö – näin onnistut

  1. Rapsuta vanhaa laastia varovasti saumoista pois, jotta saat tartuntapintaa uudelle saumalastille. Sekoita laastijauhe ja vesi puuromaiseksi. Anna tekeytyä. Sekoita uudelleen ja levitä kumilastalla huolellisesti vanhan lastin päälle.
  2. Pyyhi saumat kostealla saumasienellä pyörivin liikkein. Tämä tiivistää ja tasoittaa laastin. Älä hankaa liikaa, jotta vanha laasti ei tule esiin. Anna kuivahtaa muutama minuutti ja viimeistele kuivalla, nukkaamattomalla, pehmeällä kankaalla.
  3. Jos vanhaa väriä tulee esiin, lisää sormella uutta ja pyyhi huolellisesti. Käytä suojakäsineitä. Jos vanha laasti on vaaleampaa kuin uusi, tekeminen on helpompaa. Laita saumalaastin jämät roskiin, ei viemäriin. Jos saumaat kokonaisen seinän, sumuta seinää pariin otteeseen, jotta laasti ei kuivu liian nopeasti.
Kommentoi »