Värikkäitä kaakeleita ja hulppea uima-allas! Tutustuimme Vain elämää -sarjan uuteen kuvauspaikkaan Mondan linnaan
Sisustus
Värikkäitä kaakeleita ja hulppea uima-allas! Tutustuimme Vain elämää -sarjan uuteen kuvauspaikkaan Mondan linnaan
Vain elämää -sarjan uusi kausi kuvattiin tällä kertaa uudessa paikassa, espanjalaisessa linnassa. Kurkista kanssamme Castillo de Mondaan!
Julkaistu 20.4.2017
Meillä kotona
Vain elämää -sarja tulee ulos televisiosta tänä vuonna huhti-toukokuussa, joten kuvausajankohta oli tammi-helmikuun vaihteessa. Aikaisemmin kuvauspaikkana toiminut Satulinna Hirvensalmella olisi ollut liian talvinen miljöö. "Kun tuotantoyhtiö etsi kuvauspaikkaa, käytössä olivat muun muassa tuttavaverkostot ja Google. Loppujen lopuksi Espanjan Malagassa sijaitseva Mondan linna vei voiton sijaintinsa ja miljöönsä vuoksi", kertoo ohjelman tuottaja Meira Noronen Neloselta.
Mondan linna antoi upeat puitteet kaudelle. "On siltikin aina epätodellista, kun artistien ympärille alkaa syntyä ikään kuin oma kupla ja he hyppäävät mukaan tähän tarinaan", Noronen kertoo.
Artistit saapuivat kuvauspaikkaan yömyöhään pimeällä. "Kun ensimmäinen aamu valkeni, kaikki ihailivat linnasta aukeavia maisemia", Meira Noronen kertoo.
Tällä kaudella Vain elämää -sarjassa ovat mukana Olli Lindholm, Laura Voutilainen, Petra Gargano, Nikke Ankara, Irina, Robin ja Samu Haber. "Aiemmista ryhmistä muodostunut jokaisella kaudella tiiviitä: heillä on omia WhatsApp-ryhmiä ja he vierailevat toistensa keikoilla. Ulkomaille matkustaminen ei varmasti ainakaan heikentänyt tämänvuotisen ryhmän yhtenäisyyttä", tuottaja Meira Noronen kertoo.
Mondan linna on rakennettu vanhojen linnaraunioiden päälle eri aikakausina. Majoituspaikaksi se on remontoitu 80-luvulla.
"Nostimme jossakin vaiheessa linnan huipulle Suomen lipun Espanjan lipun rinnalle liehumaan", Meira Noronen kertoo.
Kuka artisteista oli eniten innoissaan Espanjassa olemisesta? "Kyllä kaikki tuntuivat nauttivan paikasta", sanoo Meira Noronen. "Mutta ehkä Olli oli siinä mielessä eniten innoissaan, että hän on Espanja-diggaaja ja tunsi lähialueeltakin paikkoja."
Ruokasalin lattiassa on kauniit tähtikuviot ja ikkunoissa värikkäät lasimaalaukset. Tässä tilassa tullaan näkemään myös artistien esitykset. "Ruokatila näyttää ohjelmassa yllättävän samalta kuin Satulinna Hirvensalmella – siitäkin huolimatta, ettemme yrittäneetkään hakea täysin yksi yhteen -kokemusta. Etsimme vain sopivan rustiikkista paikkaa, yltiömoderni design ei olisi sarjaan niin hyvin istunut", kertoo Noronen.
Näkymät olivat ilta-aikaankin henkeäsalpaavan kauniit.
Mondan linna eli Castillo de Monda sijaitsee kukkulan huipulla pienessä Mondan kylässä lähellä Malagaa. "Kukkulan laelle menee kapeahko, kiemurteleva ylämäki, joka pitää autolla ajaa ykkösvaihteella talla pohjassa", Noronen kertoo.
Makuuhuoneissa on kauniit kaaripylväät ja katosvuoteet. Tammi-helmikuun taitteessa linnassa oli kuitenkin sen verran viileää, että lisälämmittimiä tarvittiin.
Sängynpäätyä koristaa kaunis kaakelointi.
Uima-allas oli tammi-helmikuussa vielä melkoisen vähällä käytöllä. "Mutta kyllä siellä Olli ainakin taisi käydä pulahtamassa – ja teki siitä tietenkin suuren numeron", Noronen muistelee.

Vain elämää alkaa Nelosella perjantaina 21. huhtikuuta kello 20. Jutun kuvat Nelonen.

Lue lisää:

Kommentoi »