Värikästä vai levollista? Pääsiäisen juhlakattaus kahdella tyylillä
Tee itse
Värikästä vai levollista? Pääsiäisen juhlakattaus kahdella tyylillä
Pääsiäinen, mikä ihana syy kattaa pöytä kauniisti! Tee juhlakattaus iloisilla väreillä tai rauhoitu pastellien sävyissä.
5.4.2017
 |
Kotivinkki

Vahvat ja kirkkaat värit herättävät ruokahalun. Yhdistä sirpsakka, elämänmyönteinen keltainen rauhalliseen siniseen. Jos epäröit vahvojen värien ja kuvioiden yhdistelyä, valitse teema: yhdistä toisiinsa sointuvat sävyt tai vastaparit. Myös värien hullutteleva runsaus voi toimia kattauksen punaisena lankana. Runsaskuvioiset, kirjavat astiat pääsevät parhaiten esille, kun pöytäliinan kuviointi on joko selkeä tai yksivärinen.

Pääkuvan tuotteet: Alvar Aallon Siena-kangas, 25 €/m, Artek. Pienet uunivuoat, 8,50 €/kpl, ja lautaset, 14,50 €/kpl, Pieni Astiakauppa. Kaj Franckin juomalaseja löydät antiikki- ja vanhan tavaran liikkeistä. Lautasliinoina Maija-tiskiliinat, 9,90 €/kpl, Lapuan Kankurit. Maljakko, 8,95 €, Hemtex.

Tee tyyli

Oiva Toikan 1960-luvulla suunnittelema Kastehelmi on ajaton klassikko. Iittalan Kastehelmi-malja (35 cl), 42,90 €. Raikkaat raidat ovat vastapari villeille kuvioille. Littlephantin keittiöpyyhe, 19 €. Gustavsbergs Porslinfabrikin Adam-sarja lanseerattiin vuonna 1959. Purkki, 54 €, Scandinavian Design Center.

Yhdistä sinistä ja valkoista – se toimii kattauksessa aina. Arabian 24 H Tuokio -lautanen, 20,90 €. Pilkut ja pallot pukevat pääsiäispöytää. Aarikan puukoriste (34 cm), 8,90 €. Anna viinin hengähtää ennen tarjoilua. Dekantteri ja lasi, alk. 2 €/kpl, Flying Tiger Copenhagen.

Anu Pentikin suunnitteleman, Suomessa valmistetun Kallio-astiasarjan kulhot ja lautaset, alk. 16,20 €/kpl, ja koristemunat, 30 €/kpl. Viinilasit, 2,50 €/kpl, Granit. Himlan pellavalautasliinat, 39,90 €/4 kpl, Stockmann. Brosten maljakot, 22,95 €/kpl, ja lasikaadin, 4,95 €, Hemtex. Kaitaliina ja aterimet kuvausrekvisiittaa.

Pastellivärit ja rouheat, käsintehdyt astiat ovat nyt erityisen trendikkäitä. Hempeät sävyt sointuvat kauniisti esimerkiksi harmaaseen. Kaitaliina antaa kattaukseen pöytäliinaa kevyemmän ilmeen. Aseta se keskelle pöytää tai ruokailijoiden suuntaisesti. Päällekkäin kootut astiat tekevät kattauksesta runsaan mutta silti hallitun. Poikittain aseteltu servietti alleviivaa rentoa tunnelmaa. Kokeile kalligrafin taitojasi ja taiteile paikkakortti kananmunaan. 

Tee tyyli

Kalpea pinkki on upea väripari harmaalle. Iittalan Koko-kulho, 14,40 €. Käytä leikkuulautaa katelautasena. Bloomingvillen Rubbe-leikkuulauta, 32,95 €. Hieno kattaus ansaitsee arvoisensa liinat. Pellavalautasliina, 14,90 €/2 kpl, Granit. Affarin koristemuna, 2,40 €, Mosa Interiors.

Tuttu astiasarja on saanut hienostuneen värin ylleen. Arabian 24 h Usva -lautanen (26 cm), 19,10 €. Näyttävä maljakko on osa kattausta. Eclip-maljakko (kork 25 cm), 57,95 €, Ellos.fi. Mattapinta näyttää tyylikkäältä. Tine K -salaattiottimet (25 cm), 29 €.

Ja mitä sitten tarjoaisi? Kurkkaa nämä pääsiäisherkut!

Kommentoi »