Värikäs sisustus syntyy yhdelläkin värillä
Sisustus
Värikäs sisustus syntyy yhdelläkin värillä
Sininen ja keltainen hehkuvat nyt muodissa. Uppoudu värin maailmaan ja tuo raikas sininen tai pirteä keltainen rohkeasti kotiisi.
28.5.2012
 |
Kotivinkki
  1. Käytä värin eri sävyjä, niin korostat tilan moniulotteisuutta.
  2. Sävyjä on loputtomiin. Inspiraation isojen pintojen sävyksi voi löytää mistä tahansa: luonnosta tai vaikka käsilaukun sävystä. Testaa uutta sävyä eri valoissa ja valitse se, joka luo parhaimman tunnelman.
  3. Vastakohdat korostavat toisiaan. Yhdistä toisiinsa matta ja kiilto, karhea ja sileä, luonnollinen muoto ja suora kulma, iso ja pieni. Värit ovat parhaimmillaan luonnonvalossa. Jos tilassa ei riitä luonnonvaloa, valitse valaisimia, jotka eivät vääristä valoa.

Paikka auringossa. Modernin kodin sisääntulon energia syntyy keltaisella värillä. Keltaisesta väristä pitävien kerrotaan olevan älykkäitä, seikkailunhaluisia, kulkevan villeinä ja vapaina. Totta tai ei, yksi ainakin on varmaa: keltainen eteishalli kutsuu positiivisuudellaan. Värikäs sisustus rauhoittuu, kun lisäät mausteiksi graafista harmaata ja mustaa.

Iloinen ja itse tehty. Eteisen monitoimitaso on tehty itse rautakaupasta hankituilla osilla. Jalat ovat kevytbetoniharkkoja. Taso on tehty niiden päällä makaavista kahdesta paksusta lankusta. Pienemmät harkot sovitettiin kirjatuiksi tason päälle. Kaikki osat on maalattu sitruunankeltaisiksi.

Iltapäivän sininen hetki. Ranskalaishenkisen keittiön boheemiutta tasapainottaa tyyni sininen. Sanotaan, että lempeä ja ymmärtäväinen ihminen valitsee sinistä, taivaan ja meren väriä. Pöydän päässä oleva Tunto M3 -koivuvanerilaatikko sopii sekä jakkaraksi että lehtikeräyslaatikoksi.

Rauhoita tavarameri. Jos pidät kauniista tavaroista, sinisen sävy luo tilaan rauhallisuutta. Jos kaipaat sinisen rinnalle ripauksen muuta väriä, valitse pariksi lämmin väri, esimerkiksi oranssi. Seinässä on Laura Ashleyn mattaemulsiomaali, sävy Pale Parisian Blue.

Lue lisää:

Kommentoi »