Vantaan asuntomessualue nousee
Rakenna ja remontoi
Vantaan asuntomessualue nousee
Kesän 2016 asuntomessut pidetään Vantaan Kivistössä. Esillä on 28 pientaloa ja Euroopan suurin puukerrostalo.
Julkaistu 10.10.2014
Meidän Talo

Kesän 2015 asuntomessut pidetään Vantaan Kivistössä. Esillä on 28 pientaloa ja Euroopan suurin puukerrostalo.

Ensi kesän asuntomessualue Vantaan Kivistössä alkaa pikku hiljaa hahmottua. Alue sijaitsee ensi vuonna käyttöön otettavan Kehärahan tuntumassa 17 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Lentoasemalle on noin 10 kilometrin matka.

Kivistö messualueen 28 talosta moni on jo harjakorkeudessa. Muutama tyhjä tonttikin on, mutta vielä ehtii, kun pitää kiirettä. Aikaa avajaisiin on kahdeksan kuukautta.

– Heinäkuun poutasäät ja kuiva syksy ovat olleet iso etu rakentajille, rakennusmateriaalien varastointi on ollut helppoa ja kaikki on pysynyt kuivana, selvittää aluevalvoja Tiina Rantala.

Kivistön messualue on todella kompakti, mikä varmasti palvelee tulevaa messukävijää. Tontit ovat pieniä (450–1 400 neliötä), mikä sekin tiivistää aluetta. Suurin osa taloista on jouduttu perustamaan 6-19 metrin paaluilla. Mukana on suomalaisten talotehtaiden lisäksi yksi saksalainen ja yksi ruotsalainen talovalmistaja. Alueella on yksi täystillitalo, loput jakaantuvat aika lailla tasan puu- ja kivirakenteisiin.

Asuntomessukesän 2015 teemoina ovat arjen sujuvuus sekä asumisen monimuotoisuus. Taloissa onkin kiinnitetty paljon huomiota arjen rullaamisen kannalta tärkeisiin asioihin kuten säilytystiloihin ja kodinhoitotiloihin.

Pientalojen lisäksi Kivistöön nousee myös kerrostaloja. Yksi niistä on Euroopan suurin puukerrostalo. Se on huputettu jättimäisellä julkisivupeitteellä, joten puuelementtien asennustyö käy näppärästi säältä suojassa.

Puu- ja kivitaloja nousee alueelle suunnilleen yhtä paljon.
Honkarakenteen kohteeseen muuttaa kolme sukupolvea saman katon alle. Isovanhemmille tulee oma asunto talon yhteyteen.
Kommentoi »