Meidän Talo

Vanhan talon yläkerrasta loihdittiin hempeä lastenhuone – tältä näyttää pienen Aava-tytön oma satumaa

Vanhan talon yläkerrasta loihdittiin hempeä lastenhuone – tältä näyttää pienen Aava-tytön oma satumaa
Vanhan talon yläkerta purettiin remontissa runkoon asti. Perheen pieni tytär sai oman huoneen, jonka päivitys onnistuu kätevästi lapsen kasvaessa.
Julkaistu 31.1.2019

Uudet omistajat päättivät laittaa vuonna 1943 valmistuneen purueristeisen talon kokonaan uusiksi. Aumakattoisen talon yläkerrassa oli ollut aiemmin erillinen asunto, johon kuului kaksi huonetta ja keittiö. Talo oli nyt yhden perheen koti, joten toiselle keittiöllekään ei ollut enää tarvetta.

Molemmissa kerroksissa on noin 50 neliötä. Vanhemmat päättivät rauhoittaa yläkerran niin, että sinne tuli makuuhuoneet vanhemmille ja Aava-tyttärelle, kotitoimisto ja kylpyhuone. Vanhemmat halusivat, että tytär saisi pienestä pitäen oman huoneen. Perheen äiti Anni Uppala valitsi lastenhuoneeseen hempeitä sävyjä ja kauniin mutta käytännöllisen vaatekaapin.

Tila ennen remonttia.
Sisustus vaati vain muutaman uuden kalusteen. Lastenhuoneen verhot ovat asukkaiden vanhasta opiskelija-asunnosta ja pienet pinnatuolit mökiltä. Lattialaminaatti hankittiin Bauhausista.
Ikean PAX-vaatekaappijärjestelmä taipui suloisten vaatteiden ja asusteiden säilytystilaksi.

Miten remontti toteutettiin?

Perhe päätti tehdä itse niin paljon kuin mahdollista. Koska yläkerran edellisestä remontista oli vuosikausia, pariskunta putsasi pois kaikki vanhat pinnat kattoja lukuun ottamatta. Entisestä keittiöstä tuli vanhempien työhuone. Väliseinien osittaisen puhkomisen ja siirtämisen ansiosta yläkertaan jäljelle jääneisiin huoneisiin tuli juuri sopivat tilat. Molempiin makuuhuoneisiin mahtui myös riittävän isot kaapit.

Yläkerran tupakanhajuinen, muovimatolla ja parvella terästetty makuuhuone oli synkkä ja epäkäytännöllinen.
Nyt huone on avara ja valoisa. Tytön sänky ostettiin loppuunmyynnistä hurjalla alennuksella. Sängyn päädyssä oleva kukkaköynnös on muisto vanhempien häistä.

Koska vanhat pinnat purettiin runkoon asti, lattiaan oli mahdollista asentaa pienellä lisävaivalla vesikiertoinen lattialämmitys. Sähkötkin menivät uusiksi talon muun remontin ohessa. Lopuksi perhe levytti ja maalasi lastenhuoneen seinät. Ikkunaseinästä he ottivat esille raakalaudan, joka sai raikkaan valkoisen sävyn. Myös vanhat lautakatot maalattiin valkoiseksi.

Tytön huone on nyt hempeä kokonaisuus, jota voi kuitenkin kätevästi päivittää hänen kasvaessaan, sillä pinnat ovat neutraalin väriset.

Huone ennen remonttia.
Huoneesta tehtiin tytön oma satumaa pastellisin sävyin. Joululahjaksi saadussa tiipii-teltassa luetaan unisatu joka ilta. Järjestys on taattu yksinkertaisella oivalluksella: kaikille leluille on omat, selkeät paikkansa.

Mitä remontti maksoi?

  • Laminaatit 400 e
  • Maalit 120 e
  • Vaatekaappikokonaisuudet 1 530 e
  • Lack-hyllyt ja lastenpöytä 60 e
  • Kirjavitriini 60 e
  • Sänky 110 e
  • Putki- ja sähkötyöt 300 e
  • Lattiamassaukset 300 e

Yhteensä 2 880 euroa.

Seuraa kodin ja perheen elämää äidin Instagram-tilillä @kotikulmalassa

Kommentoi »