Kaakeliuunin koristeita ja sielukkaaksi kuluneita kynnyksiä – 13 x vanhan talon hurmaava yksityiskohta

Kaakeliuunin koristeita ja sielukkaaksi kuluneita kynnyksiä – 13 x vanhan talon hurmaava yksityiskohta
Sormipaneelia, keittiön retrokaappeja ja vanhoja puuhelloja. Onnekas on se, jolla on vanhassa talossaan jäljellä alkuperäisiä, tunnelmaa tuovia yksityiskohtia. Poimimme ihastuttavat detaljeet kotijutuistamme!
Julkaistu: 9.2.2021

Karhu kavereineen koristaa kaakeliuunia

Tarun perheen Vanha seppämestarin talo on täynnä alkuperäisiä yksityiskohtia. Makuuhuoneen kaakeliuunin luukussa esimerkiksi komeilee viehättävä jugendhenkinen karhuaihe.

Voiko elegantimpaa ovea ollekaan!

Riikan ja Kennetin kodissa aika pysähtyy suloisesti. Vihreä ovi on Carl Ludvig Engelin suunnittelema ja aikanaan Turun Aurajoen varrelta tänne siirretty.

Valokatkaisijat talon vanhaan henkeen

Lisa ja Patrik kunnostivat autiosta hirsitalosta helmen. Säilyttääkseen talonsa hengen he suosivat alkuperäisiä ja lähiseudun purkukohteista löytyneitä materiaaleja.

Aikakerrokset saavat näkyä

Bollstan tilan 200-vuotiaassa talossa aika saa pysähtyä ja rosot näkyä. Kaikissa huoneissa on jätetty alkuperäiset kerrokset hauskasti näkyville.

Funkistalossa porraskaidekin on uniikki

Marian ja Jyrkin funkistalo Villa Oksasen messinkinen porraskaide on päällystetty vasikannahalla. Moni taiteilijaystävä sanoi, että talo tarvitsi juuri pariskunnan kaltaiset ihmiset, jotka näkevät talon kokonaistaideteoksena.

Menneisyyden kauniita varjoja

Kun aurinko paistaa sopivasti, 210-vuotiaan talon ulko-oveen piirtyy varjo taotusta kyltistä, joka kertoo talon valmistumisvuoden. ”On huikea ajatus, että taloa alettiin rakentaa Ruotsin vallan aikaan ja se valmistui Venäjän vallan aikaan", sanoo talon asukas Minna.

Puuhella, joka kestää

Perinnemestari Hannu Rinteen kotitalo on 1800-luvulla rakennettu kartano. Valurautainen Högforsin puuhella on palvellut useamman sukupolven ajan.

Keittiö, joka jää mieleen

Vaikka vihreä retrokeittiö se ei toiminnallisuutensa puolesta aivan täytä nykyvaatimuksia, on siinä sen verran luonnetta, että Milka ja Nick ovat toistaiseksi pitäneet kotinsa keittiön ennallaan.

Kerrostalokodin nuhjuinen keittiö sai uuden ilmeen – remontin tuloksena ajaton tila 50-luvun tyyliin. Kurkista ennen ja jälkeen -kuvat muutosjutusta.

Oma väri joka kerrokselle

Helin koti sijaitsee vuonna 1908 rakennetussa jugendtalossa. Talon jokaisessa kerroksessa on oman värisensä kaakeliuunit.

Seinät sormipaneelissa

Tarun koti on vanha 1930-luvun hirsitalo. Sitä on remontoitu huolella kymmenen viime vuoden aikana. Portaikkoa koristavat kauniit sormipaneelit.

Ovetkin täynnä yksityiskohtia

Jaanan vanhassa maalaistalossa on paljon kauniita yksityiskohtia. Ammattiapua Jaana on saanut maalari-isältään ja sukulaisiltaan, joiden joukossa on osaavia kirvesmiehiä.

Vanha sopii hienosti uuden rinnalle

1930-luvun asunnossa asuvat Tiina ja Miikka kunnostivat osan alkuperäisen keittiön kaapistoista. Seinämää on jatkettu moderneilla kaapeilla.

Runoilijan kodissa kynnykset ovat kuluneet sielukkaiksi

Runoilija Heli Laaksosen 140-vuotiaan maalaistalon kirjastossa on jäljellä harvinaista korkkimaton korviketta, 1920-luvun stragula-mattoa. Kynnykset ovat kuluneet pehmeiksi ja sielukkaiksi.

Kommentoi »