Vanha kaappi – kodin keskipiste täynnä muistoja ja aarteita
Sisustus
Vanha kaappi – kodin keskipiste täynnä muistoja ja aarteita
Loppuiko säilytystila? Mitäpä jos hankkisit avuksi vanhan, kauniisti patinoituneen kaapin? Vanha kaappi tuo kotiin viehkeää kerroksellisuutta , ja ovien taakse mahtuu yllättävän paljon tavaraa.
6.4.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Sileäksi kuluneen kaapin lasiovien takana säilytetään albumeja ja tärkeitä papereita laatikoihin lajiteltuina. Ympärille on koottu rakkaita muistoja. Kodin asukas sattui löytämään juuri samansävyisen kirjapainokastin, joten se pääsi osaksi kokoelmaa. Lystikäs Pinokkio on tuliainen Prahasta.
Perheen isä sattui löytämään vanhan pikkukaapin työreissullaan ja osti sen hetken mielijohteesta. Kaluste herättää hänessä nostalgisia ajatuksia, sillä mummolassa oli aikoinaan lähes samanlainen. Kaapin paikka löytyi perheen vapaa-ajankodin eteisestä.
Satavuotias hirsihuvila on sisustettu pääasiassa vanhoilla kalusteilla.Kauniisti patinoitunut vanha kaappi kruunaa oleskelutilan sisustuksen. Jottei tunnelmasta tulisi liian puiseva, perheen taiteellinen asukas on virkistänyt vaikutelmaa moderneilla yksityiskohdilla. Myös taide tuo eloa sisustukseen.
Sopivasti rustiikkinen vihreä kaappi siirtyi uusille omistajilleen talokaupassa. Nyt se tuo kaivattua säilytystilaa vanhaan taloon, jossa kiinteitä komeroita on melko niukasti. Kaapin päällä on vaihtuva näyttely mieleisiä esineitä. Komea puuhevonen löytyi rompetorilta.
Vanhan näköisen kaapin voi tehdä myös itse, varsinkin jos käyttää kierrätyslautaa, kuten tässä. Satavuotiaan hirsihuvilan eteisen nurkassa oli juuri kaapin mentävä kolo. Seiniä kiertää rintapaneeli, ja kaapin korkeus mitoitettiin siihen sopivaksi.
Olohuoneen kaarevaseinäinen, kellolla varustettu vitriini on kotoisin Englannista. Herkkä naisen muotokuva on 1900-luvun alusta ja hankittu huutokaupasta. Staffordshiren posliinikoira on perinteinen merimiehen matkatuliainen. Perheen äiti hankki omansa lomamatkalla Brightonissa.
Satavuotiaassa hirsitalossa asuu lapsiperhe, joka on sisustanut kotinsa kirpputorilöydöillä ja sukulaisilta saaduilla aarteilla. Olohuoneen vanha senkki on perheen äidin mummolasta. Mummolatunnelmaa rikkoo raikkaasti Kartellin Bourgie-pöytävalaisin.
2000-luvun alussa rakennetun omakotitalon tilava tupakeittiö on sisustettu viihtyisäksi oleskelutilaksi. Osa kalusteista on vanhoja, antiikkikaupoista ja kirpputoreilta hankittuja. Ikkunan edessä on leivintasona vanha talonpoikaispöytä ja sen vieressä patinoitunut patakaappi. Komea emännänkaappi tarjoaa lisää säilytystilaa.
Rivitalokodin kustavilaistyyliin sisustetussa makuuhuoneessa on yöpöytänä antiikkiliikkeestä hankittu komuutti. Aidon tunnelman lisäämiseksi sen alle hankittiin nostalginen posliinipotta.
Vanha piironki ja soma renginkaappi sulautuivat melkein yhdeksi kalusteeksi, kun perheen äiti käsitteli ne valkoisella antiikkivahalla. Piironki on hankittu Huuto.netistä. Tällä kertaa sen päälle on päässyt joukko kupariesineitä.

Lue lisää:

Kommentoi »