Venetsialaiset tuovat valon keskelle loppukesän hämärtyviä iltoja – nämä 11 ideaa kutsuvat liittymään mukaan juhlatunnelmaan!
Piha ja puutarha
Venetsialaiset tuovat valon keskelle loppukesän hämärtyviä iltoja – nämä 11 ideaa kutsuvat liittymään mukaan juhlatunnelmaan!
Venetsialaiset ja muut syysjuhlat kutsuvat tunnelmoimaan illan hämärissä. Viritä myös koti- tai mökkipihaan valaistus, joka nostaa juhlat uudelle tasolle.
Julkaistu 22.8.2018
Viherpiha

Venetsialaiset: 11 tunnelmallista valaistusideaa

1. Romuista lyhtyjä

Vanha, puhki ruostunut kastelukannu sopii toimittamaan lyhdyn virkaa. Poraa vanhoihin vateihin ja kannuihin reikiä, joista valo pääsee tuikkimaan kauniisti.

2. Omppujen tuoksua

Kokoa tuikkulyhdyistä ja vasta poimituista omenoista isolle tarjottimelle asetelma. Tuikut lämmittävät omenoita ja ilmaan leijailee ihana syksyn tuoksu.

3. Venetsialainen ilta

Kesämökillä voit luoda rantaan venetsialaista tunnelmaa työntämällä hiekkapohjaan tukevat kepit. Niiden oksiin ripustetut lyhdyt luovat maagisen ympärilleen maagisen valoaistuksen. Vain gondolit puuttuvat!

4. Nopeatekoinen kattokruunu

Vanhasta pyörän vanteesta saat hyvän telineen tuikkulyhdyille. Ja kas, kattokruunu on valmis ihan käden käänteessä!

5. Jätkän ulkoroihu

Jätkänkynttilöitä voit tehdä itsekin, jos sinulla on ylimääräisiä pöllejä. Sahaa niihin moottorisahalla raot ja tuikkaa pöllit palamaan.

6. Syksyn satoa

Koristekurpitsasta tai liian isoksi kasvaneesta kesäkurpitsasta saat nopeasti hienon kynttilälyhdyn. Kaavi sisus pois ja poraa kuoreen reikiä. Kauniit syyskukat kruunaavat asetelman.

7. Muumien hengessä

Joskus perinteinen myrskylyhty voi olla parempi vaihtoehto kuin sata tuikkua. Myrskylyhdyn etuna on myös se, että valon voimakkuutta voi säätää tarpeen mukaan. Lyhdyn valossa luetaan tietenkin Muumipappa ja meri -kirjaa.

8. Juomalaseista tuikkulyhtyjä

Kerää kanervan oksia, pihlajanmarjojen terttuja, värikkäitä syksyn lehtiä tai kauniita puunoksia. Sido koristeet narulla lasien ympärille ja sytytä itse tehdyt tuikkulyhdyt iltojen iloksi. Muista kuitenkin paloturvallisuus!

9. Kuin Game of Thronesissa

Metalliseen tulikoriin kasatut halot palavat komeasti. Lopputulos on kuin keskiaikaisesta tarusta tai Game of Thrones -sarjasta. Liekkien lepattaessa voi hetkeksi kuvitella itsenä tarujen sankariksi.

10. Lyhdylle teline

Jos pidät betoniaskartelusta, vala lyhdyille tukevat telineet. Kaada betonimassaa muoviruukkuun ja koristele pinta kauniilla kivillä. Työnnä massan keskelle tukeva oksa ja anna kuivua.

11. Kelluvaa valoa

Kaiverra madonsyömiin omenoihin tuikun mentävä kolo ja aseta niihin koristeeksi kynttilät. Hauskat omenalyhdyt kelluvat vesisaavissa ja valaisevat loppukesän illanvietot.

Muista nämä tulen käsittelystä:

  • Tulta on pidettävä koko ajan silmällä, ettei se pääse leviämään. Pidä aina lähettyvillä kunnolliset sammuttamisvälineet.
  • Niin tuikkukynttilöillä kuin ulkoroihuillakin on syytä olla palamaton alusta.
  • Pidä huoli siitä, ettei tulen lähellä ole helposti syttyvää materiaalia, rakennuksia tai maastoa.
  • Metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko on ehdottomasti kielletty.
  • Jätkänkynttilä tulee sijoittaa 5–10 metrin etäisyydelle rakennelmista tai käytävistä kipinävaaran vuoksi.
  • Avotulen sytyttäjä on vastuussa tulesta.
1 kommentti