Valkoinen ja harmaa sisustus
Sisustus
Valkoinen ja harmaa sisustus
Vaalea värimaailma tekee asunnosta tilavan.
26.11.2013
 |
Kotivinkki

Tauluhyllyn sommitelma vaihtuu viikoittain. Pehmeät peitteet ja taljat tuovat kotiin pehmeän tunnelman. Lampunvarjostin on emännän ompelema.

Vanha sängynpääty on viimeistelty liitutaulumaalilla.

Korikassit sopivat hyvin tyynyjen säilytykseen.

Lipaston päällä komeileva maljakko on emännän tuunaama. Maljakon maalipinnassa on servieteistä siirrettyjä kuvioita. Homma hoituu decoupage-lakan avulla. Lakkaa voi ostaa askarteluliikkeistä.

Kolmihenkinen perhe mahtuu ruokailemaan keittiössä.

Paksut hyllylevyt pysyvät seinällä Ikean kannattimilla.

Pienen tytön paratiisi. Lundian kaappi sai uuden ilmeen, kun sen takaseinä vaihdettiin.

Emännän viisi vinkkiä:

1. Jos jokin kaluste ei miellytä, mieti miten voisit muuttaa sitä. Maalaa, vaihda tai lisää vetimet, tuunaa koristelistoilla, päällystä laudoituksella, tapetilla tai kankaalla. Muista myös liitutaulumaali! Muokattavia kalusteita löytyy myös edullisesti käytettyinä.

2. Etsi kirpputoreilta tarjottimia, kynttilänjalkoja, vaaseja tai kehyksiä ja maalaa niihin raitoja tai koristele decoupage-lakan tai siirtokuvaliiman avulla. Näin saat persoonallisia koriste-esineitä.

3. Luo kotiin yhtenäistä harmoniaa muutamalla päävärillä. Käytä värejä kaikkialla, mutta yhdistele rohkeasti myös värin eri sävyjä. Se luo mielenkiintoa ja rennompaa tunnelmaa.

4. Tyynyillä on helppo muuttaa kodin ilmettä. Päällisiä on helppoa ja nopeaa tehdä itse. Kangasvaihtoehtoja on loputtomasti, ja netistä löytyy paljon ompeluohjeita, joilla pääsee alkuun. 

5. Kerää luonnosta käpyjä ja oksia talteen ennen lumen tuloa. Kävyt ovat kauniita talvisia koristeita, ja oksista saa rautalangan avulla rouheita tähtiä ja muita koristeita talveen ja jouluun.

Kotivinkki 20/2013

Teksti Jonna Kivilahti

Kuvat Krista Keltanen

Kommentoi »