Vaatesuunnittelija Pia Erlund: "Vaatekaappini valikoima on yllättävän suppea"
Ihmiset
Vaatesuunnittelija Pia Erlund: "Vaatekaappini valikoima on yllättävän suppea"
Pellavavaatteistaan tunnetun BYPIAS-merkin suunnittelija, toimitusjohtaja Pia Erlund luottaa värien harmoniaan ja aitoihin materiaaleihin.
5.4.2017
 |
Kotivinkki

"Nuorena halusin herättää tunteita pukeutumisellani. Hipsterityyliini kuuluivat niin kirppis- kuin grungevaatteet. Ylioppilaspukunikin suunnittelin ja ompelutin itse, ettei kenelläkään muulla olisi samanlaista.

Tyylini on iän myötä seestynyt. Se on edelleen boho, mutta klassisempi. Värit ovat hioutuneet ja harmonisoituneet. Olen pukeutujana rennompi, enkä koe tarvetta luoda vaatteilla mielikuvia itsestäni.

Materiaalitietoinen olen ollut aina. Oma yritykseni sai alkunsa siksi, ettei kaupoissa ollut sellaisia materiaaleja, joita olisin halunnut laittaa päälleni. Rakastan pellavaa ja kašmiria. Keski-ikäisenä ihotuntemus on entisestään vahvistunut. Minulla ei ole aikaa eikä halua pukeutua epämukavasti.

Vaatekaappini valikoima on yllättävän suppea. En kerää sellaista, jota käytän vain kerran. Vaikka olen vaatesuunnittelija, koko mallistoa ei löydy kaapistani. Valikoin sinne ne tuotteet, joita oikeasti tarvitsen ja käytän.

Shoppailen harvoin, lähinnä ulkomailla, ja mietin tarkasti, tarvitsenko vaatetta ja sopiiko se jo olemassa olevien kanssa. Uskon moduuliajatteluun: vaatteiden tulee olla yhdisteltävissä ympäri vuoden. Siksi en omista erillisiä arki- ja juhlavaatteita. Lisään juhlavuutta koruilla ja korkokengillä ja suihkautan hajuvettä. Juhliin pukeudun mustaan, se hoikistaa ja on värinä arvokas ja elegantti.

En lue muotilehtiä lainkaan. Inspiroidun ennemminkin Amsterdamin ja Kööpenhaminan katumuodista. En suunnittele huippumuotia vaan arjen käyttövaatteita minunlaisilleni ja kaikenkokoisille naisille.”

Pian vinkit vaatteiden yhdistelyyn

  1. Kerrospukeudun kesät talvet. Yhdistelen vaatteita sävy sävyyn, mutta valitsen aina yhden asusteen, joka rikkoo väriharmonian.
  2. Rennon mukavat pellavatunikat ja muhkeat neuleet toimivat aina. Boheemit korut viimeistelevät asun.
  3. Boyfriendmalliset farkut ja korolliset nahkanilkkurit ovat hyvä pari. Kesällä pukeudun mielelläni pellavamekkoihin.

”Kevättä kohden käyttämäni sävyt vaalenevat. Valkoinen paita on aina varma valinta, kun kaipaan jotain raikasta ylleni.”

3 kommenttia