Vaalea kylpyhuone
Sisustus
Vaalea kylpyhuone
Kylpyhuoneen remontissa pyykkihuolto piilotettiin seinäkkeen taakse.

Kylpyhuoneeseen kuljetaan kahdesta ovesta. Tämä näkymä on vanhempien makuuhuoneesta. Käynti lastenhuoneeseen on allaspöydän takana. Ikkuna tuo tilaan luonnon valoa. Sen alla oleva pyykkikori on ostettu Crate & Barrellilta.

Suuri, seesteinen kylpyhuone on nelihenkisen perheen mielestä yksi heidän kotinsa parhaista ratkaisuista. Se noudattaa muun kodin vaaleaa ja ilmavaa sisustustyyliä. Kylpyhuone sijoitettiin entiseen palvelijanhuoneeseen, kun tilaa laajennettiin kodin muun remontin yhteydessä.

Suunnittelusta ja remonttiluvista vastasi tilasuunnittelija Susanne Lundén. Tilavaan kylpyhuoneeseen mahtuu nyt kerralla vaikka koko nelihenkinen perhe.

Kylpyhuoneeseen valittiin lämminsävyinen luonnonkivi ja sen pariksi reilusti valkoista pintaa. Yleellisyyden tuntua tuo amme, josta koko perhe nauttii.

Kontrastia moderniin kokonaisuuteen luo allaspöydän yllä riippuva vanha, muodokas kehyspeili. Sen perheen äiti löysi ranskalaisesta antiikkiliikkeestä. Piianportaaseen antava mattalasi-ikkuna tuo tilaan luonnonvaloa. 

Huonekorkeus lisää tilan tunnetta. Amme on Duravitin, suihkusetti Hans Grohen ja marmorilaatat Tulikiveltä. Lattialla oleva musta kori on Ikeasta, tossut Stockmannilta, pesunkestävä beige säilytyspussi Pinosta ja keraaminen raitakulho Nougatista.

Kapea seinä erottaa pyykkihuollon omaan nurkkaukseensa. Laskutaso teetettiin komposiitista. Wc-istuin on vastakkaisella seinällä. Pyykkikone ja kuivausrumpu ovat Siemensin. Samalla seinustalla, seinänpätkän takana, ovat amme ja Rej Designin pyyhepatteri.

Duravitin allas hanoineen ja wc-istuin sekä muut vesikalusteet LVI Juhani Niemeltä. Hanat ovat Hans Grohen Metris S -mallia. Kaappi teetettiin puusepällä. Peili löytyi antiikkiliikkeestä.

 Tee onnistunut kylpyhuoneremontti

1. Toimivat värit. Suosi suurissa pinnoissa sävyjä, joihin on helppo yhdistää muita värejä. Kylpyhuonetekstiileillä saa vaihtelua, ja niitä on helpompi vaihtaa kuin seinien väriä.

2. Ole luova. Kylpyhuoneen tyylin ideointi lähtee usein allastasosta – sellaisena voi toimia vaikkapa rokokoopöytä. Myös peili voi olla minkälainen tahansa, kunhan mittasuhteet ovat sopivat. Monilla keittiöliikkeillä on kalusteita myös kylpyhuoneeseen. Puusepällä teetetty kaappi taas ilahduttaa juuri oikeilla mittasuhteillaan. Allaskaapin voi myös korvata hyllyillä.

3. Valaistus kuntoon. Kylpyhuoneessa on harmittavan harvoin ikkunoita, joten kiinnitä huomiota valaistukseen. Etenkin, jos pyykkihuolto ja meikkipeili ovat samassa tilassa, tarvitaan hyvä yleis- ja kohdevalo. Erillinen tunnelmavalo tai himmennin kruunaavat kylpyhetken. Kun hankit kosteudelle altistuvia valaisimia, tarkista, että niissä on asianmukainen IP-luokitus.

4. Suunnittele tilan mukaan. Suihkukaappi, avoin suihkutila, seinäke vai suihkuverho? Ota tilan koko ja muoto suunnittelun lähtökohdaksi.

5. Muista koukut. Jos tilaa on niukasti, kylpyhuoneen oven sisäpuolelle voi ripustaa koukkuja kylpytakeille ja vaatteille.

6. Katse lattiaan. Kiiltävä kaakeli voi olla liukas, suurikokoinen kaakeli taas vaikeuttaa lattiakaatojen toteuttamista. Lattialämmitys miellyttää varpaiden alla, ja se kuivattaa lattian nopeasti.

7. Remontoi huolella. Muista hankkia luvat taloyhtiöltä, isommissa remonteissa myös Rakennusvalvonnalta. Varmista, että vesikalusteet ovat tyyppihyväksyttyjä, jotta vakuutus korvaa ne vahingon sattuessa. Pyyhepatteri edistää kylpyhuoneen kuivumista. Huomioi myös tilan ilmanvaihto.

Kommentoi »