Vaahtokylpyjä ja ajatonta muotoilua – löydä täydellinen kylpyamme
Sisustus
Vaahtokylpyjä ja ajatonta muotoilua – löydä täydellinen kylpyamme
Sopiva kylpyamme tuo kylpemisen iloa vuosiksi. Laadukas amme on vakaa, tarpeeksi tilava ja pitää veden lämpimänä pitkään.
15.3.2017
 |
Avotakka

Kylpyammeen käyttötarkoitus

Mieti kylpyammeen koon ja muodon lisäksi kuka sitä käyttää. Onko kylpyamme lasten polskimispaikka vai vietetäänkö siinä pitkiä rentoutumistuokioita? Halutaanko kylpy poreilla vai ilman?

Jos ammeeseen käy yhtä aikaa kaksi henkilöä, valitse kahden pääpuolen malli. Lapsiperheeseen sopii amme, jossa on suihku- ja laskutilaa ja jonka reunan yli voi astua ilman koroketta. Nautiskelija valitsee ergonomisesti muotoillun, syvän mallin.  

Huomioi myös kylpyammeen turvallisuus ja puhdistamisen helppous. 

Kylpyammeen malli

Varmista, että kylpyamme varmasti mahtuu kylpyhuoneeseen. Jätä sen eteen riittävästi tilaa riisuutumiseen, kuivaamiseen ja pukeutumiseen.

Pieneen kylpyhuoneeseen sopii ovaalinmuotoinen, vapaasti seisova tai muodoltaan epäsymmetrinen kylpyammemalli, jonka voi sijoittaa nurkkaan, joka muuten jäisi hyödyntämättä. Vapaasti seisovan kylpyammeen voi sijoittaa mihin tahansa kylpyhuoneessa. Rakenteisiin upotettava kylpyamme antaa kylpyhuoneelle elegantin ilmeen, mutta vaatii tilaa ympärilleen.

Ennen kylpyammeen valintaa selvitä myyjältä vesi - ja viemäripisteiden sijaintien vaatimukset, sillä ne ohjaavat kylpyammeen sijoittamista etenkin vanhoissa taloissa. Poreamme vaatii lisäksi sähköliitännän. 

Kylpyammeen materiaali

Saniteettiakryyli on yleisin kylpyammeiden materiaali. Sen miellyttävän tuntuinen pinta on kestävä ja helppohoitoinen, ja naarmut on helppo hioa pois tai kiillottaa. Akryylista valmistettu kylpyamme on myös kevyt käsitellä.

Muista yleisimmistä kylpyammemateriaaleista valumarmori säilyttää veden pitkään lämpimänä. Teräsemali puolestaan on perinteikäs ammemateriaali, joka kestää kulutusta, mutta ei sovellu akryylin tai valumarmorin tavoin erikoisempiin malleihin. Lisäksi kylpyammeita valmistetaan kivi-, mineraali- ja komposiittimateriaaleista.

Kylpyammeen ulkonäkö

Kylpyamme on pitkäikäinen sijoitus, joten panosta ajattomaan muotoiluun. Suosittuja ovat vapaasti seisovat kylpyammeet minimalistisin linjoin. Kaksoisseinärakenteiset mallit ovat tyylikkäitä, sillä ylivuotosuojan kaltaiset tekniset osat ovat täysin piilossa.

Kylpyammeisiin on lisäksi tarjolla erillisiä etu - ja sivulevyjä, jotka muuttavat ulkonäköä. Kaakelointiin sopivalla etulevyllä varustetun mallin voi myös laatoittaa.

Kylpyammeen ominaisuudet

Useat kylpyammemallit saa sekä hierontalaitteistolla että ilman, emaliammeeseen sellaista ei voi yhdistää. Valittavana on joko ilma- tai vesihierontaa ja erilaisia poreita.

Vesihieronta on poreammeen tehokkain hierontajärjestelmä. Sen voimakkuus määräytyy suuttimien määrän ja koneiston tehon mukaan. Melutasoissakin on eroja.

Hierontalaitteistolliseen kylpyammeeseen voi usein liittää esimerkiksi lämmittimen tai jopa väriterapiatoiminnon.

Kuvassa Svedbergsin Stil - sarjan amme. Stil - sarjasta voi yhdistellä itselleen sopivimman kokonaisuuden.

Lue lisää:

Kommentoi »