Uutta ilmettä kukkaistutuksiin
Piha ja puutarha
Uutta ilmettä kukkaistutuksiin
Erilaiset ruukut ja lasipurkit tuovat vaihtelua puutarhan ja parvekkeen kukkaistutuksiin sekä sisätilojen sommitelmiin. Lue Avotakan vinkit!

Erilaiset ruukut ja lasipurkit tuovat vaihtelua puutarhan ja parvekkeen kukkaistutuksiin sekä sisätilojen sommitelmiin.

1. Rytmin luominen on yksinkertaisin ja helpoin tapa luoda parvekkeelle ja puutarhaan mielenkiintoa. Yhdistele eri tavoin kasvavia kasveja samaan sommitelmaan. Leveät ja matalat kaipaavat rinnalleen jotain korkeampaa. Hento-oksaisten, laajalle levittyvien kasvien kanssa, jämäkkä mehikasvi tuo kokonaisuuteen ryhtiä. Erimuotoisilla ruukuilla voi vielä korostaa kasvin luonnetta.

2. Lisää rytmiä korkeuseroilla. Rakenna ruukkuryhmästä polveileva ja mielenkiintoinen jakkaran tai pallin avulla. Lisää kokonaisuuteen amppeli tai tee niistä oma ryhmä eri korkeuksille ripustettuna.

3. Kun kukin kasvi on omassa ruukussaan kukkien järjestystä ja paikkaa voi vaihtaa vaikka päivittäin. Kasvit on lisäksi helppo nostaa tarvittaessa suojaan sateelta ja tuulelta.

4. Mieti materiaalit ja värit. Kun sävymaailma pysyy jokseenkin samana, voi yhdistellä hyvinkin erilaisia materiaaleja keskenään. Tarkkarajainen teema helpottaa tässäkin. Se voi olla esimerkiksi rehelliset rouheat materiaalit, jolloin hauskat kumiruukut, ruostunut pelti ja sinkitty jakkara ovat varmoja valintoja. Teemaksi voi valita myös tyylin ja valita kasvitkin sen mukaan. Romanttiset istutukset poikkeavat selkeästi moderneista valinnoista.

5. Lasipurkit ovat kuin pienoiskasvihuoneita. Erilaiset hakkeet, sorat ja koristekivet kannattaa hyödyntää niissä erityisesti. Peitemateriaali valitaan tietysti kasvin mukaan. Neutraali lasi on helppo yhdistää erilaisiin ryhmiin, kunhan astian tyyli on oikea.

6. Leikkokukat tuovat oman eloisan piristyksensä istutusten joukkoon. Kimppu voi olla joko iso tai pieni, lattialla, pöydällä tai ripustettuna seinustalle tai oksaan. Leikkokukat voi poimia niityltä tai hakea osan puutarhasta tai kukkakaupasta.

Kommentoi »