Uutta ilmettä kotiin – 10 helppoa ohjetta koko perheelle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: K-Rauta
Uutta ilmettä kotiin – 10 helppoa ohjetta koko perheelle
Nyt, kun koko perhe on kotona, on hyvä hetki päivittää kodin tiloja yhdessä koko perheen voimin. Miltä kuulostaisi hauska tiipiisänky, liukuvärjätty seinä tai daybed? Katso tästä parhaat ideat ja nikkaroi kotiin uutta ilmettä.
Julkaistu: 24.4.2020

Tiipiisänky kruunaa lastenhuoneen

Suuret seikkailijat ansaitsevat paikan, jossa voi syödä eväitä, suunnitella löytöretkiä ja jutella salaisuuksia. Hauska tiipiisänky lapselle syntyy helposti muutamassa tunnissa itse tekemällä. Tässä majasängyssä unet maittavat.

Tiipiisänky tehdään liimapuulevystä ja höylätystä mäntylaudasta. Lisäksi tarvitset vain sahan, lyijykynän, poran, ruuveja, taltan, hiomapaperia ja puuliimaa.

Katso tästä tarkat ohjeet lastensängyn tekoon.

Hauska tiipiisänky syntyy muutamassa tunnissa.

Liukuvärjätty seinä

Kolmivärinen liukuväriseinä herättää huoneen eloon. Voit taikoa vaikkapa lastenhuoneen seinälle flamingon höyhenenpehmeän sylin. Se syntyy, kun häivytät täyteläisen punaisen korallin kautta lempeään puuteripinkkiin.

Sekoita liukuväriseinän välivärit tummanpunaisesta ja korallista sekä korallista ja vaaleanpunaisesta maalista. Sekoitussuhteiden kanssa ei tarvitse olla kovin tarkkana.

Värien liu´uttaminen tapahtuu niin, että vierekkäisten osioiden värejä sivellään vuorotellen toisiaan kohti sinne tänne suuntautuvin vedoin. Eriväristen osioiden väliin suditaan väliväriä. Siveltimenjäljet saavat jäädä reilusti näkyviin.

Katso video liukuväriseinän maalaamisesta!

Uusi sauna parissa päivässä

Saunaremontin ei aina tarvitse tarkoittaa täydellistä remonttia lattiasta kattoon. Jos haluat tehdä nopean ja näyttävän saunaremontin muutamassa päivässä, keskity saunan merkittävimpiin kokonaisuuksiin: lauteisiin, valaistukseen, kiukaaseen, saunan oveen sekä seiniin.

Saunaremontin ei aina tarvitse tarkoittaa täydellistä remonttia lattiasta kattoon.

Aikansa eläneet lauteet kannattaa uusia, jotta lauteilla on turvallista istua ja ne on helpompi pitää puhtaana. Lauteiden vaihto onnistuu nopeasti valmiiden laude-elementtien avulla. Puuvalmiit elementit tarvitsee vain pintakäsitellä.

Luonnolliset, suomalaiseen saunakulttuuriin sopivat lauteet syntyvät tervalepästä tai haavasta. Näille puulajeille riittää suojaus laudesuojalla tai parafiiniöljyllä. Lauteita saa myös valmiiksi viimeisteltyinä ja pintakäsiteltyinä.

Saunan valaistuksen päivität helposti, kun kiinnität lauteiden alle saunankestävän led-valosarjan.

Saat saunaan lisää luonnonvaloa, kun vaihdat umpipuisen oven lasiseen. Saunaovet on varustettu aina puukarmeilla, jotka ovat haapaa, mäntyä tai tervaleppää. Sävyttämällä karmit ja listat saat tiloihin persoonallista ilmettä.

Saunan seinät voit uudistaa näppärästi värillisellä saunasuojalla tai -vahalla, joista löytyy sekä hyvin tummia että vaaleita sävyjä. Jos vaihdat kiukaan, voit tehdä sen taakse tehosteseinän laatoittamalla taustaseinän esimerkiksi kuumuuden kestävällä kivilaatalla. Muista, että myös kiinnityslaastin tulee kestää korkeaa kuumuutta.

Jos kiuas ei enää lämpene kunnolla, se kannattaa vaihtaa. Kun valitset kiuasta, ota huomioon saunan koko, sillä se määrittää kiukaan tehon. Saunan kokoon tulee laskea mukaan kaikki pinnat, joissa ei ole eristystä. Näitä ovat ikkunat ja laatta- ja lasiseinät. Kiukaista löytyy runsaasti vaihtoehtoja puu- tai sähkösaunaan. Jos saunot usein, heti valmis -kiuas voi olla hyvä vaihtoehto. Kiukaan voi upottaa lauteisiin tai asentaa lattialle tai seinään.

Uusi ilme vanhoille puuportaille

Vanhat puuportaat kannattaa kunnostaa maalaamalla, jotta niiden käyttöikä pitenee. Aluksi vanha maali poistetaan, pinta hiotaan ja pienet kolot kitataan.

Paras tulos syntyy niukalla maalilla pensselillä sivellen. Tasoitus tehdään pitkillä vedoilla. Askelmien päälle on hyvä levittää reilumpi maalikerros, jotta pinnasta tulee kova ja kulutusta kestävä.

Maalin kuivumiseen menee pari päivää, minkä jälkeen portaissa sai varovaisesti kulkea. Lopullisesti pinnat kuivuivat kahden viikon aikana.

Katso ammattilaisen ohjeet ja vinkit työhön videolta!

Yönsininen katto antaa makoisat unet

Katon ei aina tarvitse olla valkoinen. Unohda vanhat sisustussäännöt ja sävytä katto rohkeasti tummalla maalilla. Saat makuuhuoneeseen intensiivisen, kutsuvan tunnelman ja modernin ilmeen.

Katon voi maalata myös niin, että väriraja asettuu katonrajan sijaan alemmas seinälle. Jotta katon maalaus onnistuu kerralla ja siististi, puhdista ensin maalattava katto ja seinät. Sen jälkeen maalattava alue rajataan huolellisesti.

Sitten maalataan! Maalaa ensin rajat ja kulmat huolellisesti rajaustelalla. Maalaa sitten katto ja seinien yläosa isolla telalla ja jatkovarrella ikkunasta tulevan valon suuntaisin vedoin. Kastele tela niin märäksi, että se on painava, mutta ei niin märkä, että siitä tippuu isoja maalilänttejä lattiaan. Kun tela kuivahtaa, kasta se uudelleen maaliin ja jatka. Jos maalaat kuivalla telalla, jäljestä tulee epäsiisti.

Sängynpääty viimeistelee makuuhuoneen

Näyttävä sängynpääty korostaa sänkyä ja antaa makuuhuoneelle viimeistellyn ilmeen. Se on myös upea sisustuselementti.

Tästä löydät kolme erilaista ideaa sängynpäädyiksi!

Kommentoi »