Uutta ilmettä keittiöön? Tältä näyttävät syksyiset trendihankinnat
Sisustus
Uutta ilmettä keittiöön? Tältä näyttävät syksyiset trendihankinnat
Tämän syksyn tärkein keittiötrendi? Kauniit, loppuun asti hiotut yksityiskohdat ja kokkaajan tarpeiden mukaan räätälöidyt toiminnot.
Julkaistu 18.10.2016
Avotakka

Räätälöidyt ratkaisut

Yksi arvostaa millintarkkaa tilankäyttöä, toinen pientä luksusta. Unohda normikeittiö ja rakenna omasi tarpeiden mukaan. Pienet yksityiskohdat tekevät tyylin.

A la Carten Found-seinäkaapista laskeutuva avolokerikko säästää työskentelytilaa. Lokerikko toimii sähköisesti, ja siihen on saatavilla omat osat esimerkiksi mausteille ja veitsille. Tiedustelut Keittiömaailma.
Vetolaatikon sisällä on pähkinäpuinen leipälaatikko, jonka keraaminen kansi imee kosteutta ja pitää leivät rapsakoina pidempään. Tiedustelut Poggenpohl Showroom.
Pool-allas on keraamisella nitriitillä päällystettyä ruostumatonta terästä. Sävyvaihtoehtoina messinki ja kupari. Mitat 50 x 40 cm. 720 €, A.S. Helsingö.
Lämminsävyinen puu on täydellinen mauste mattamustaan keittiöön. Stalan altaisiin sopiva varustepaketti sisältää puisen leikkuulaudan ja valutusastian, 81,90 €.
Messinkikuorisessa valokytkimessä on posliininen kanta, alkaen 34 €, Domus Classica.
Bekväm-porrasjakkaralla yltää ylähyllyille katonrajaan asti. Korkeus 63 cm. 39,95 €, Ikea.
Evo 185 -messinkihanassa on kätevä ulosvedettävä käsisuihku, 549 €, Tapwell.

Tarkoin harkitut hanat, vetimet ja tarvikkeet ovat keittiön koruja.

Syviä värejä

Dramaattinen ja tummanpuhuva väritys haastaa valkoisen. Burgundinpunainen, smaragdinvihreä ja syvä sininen ovat tämän hetken värit myös keittiössä.

Kokoa koristeellisista kaapinovista teosmainen kokonaisuus. Ikean syksyn uutuus on Kalvia-tekstuuriovi, jota peittää persoonallinen kuvio, alkaen 32 €.
Värillinen marmori tekee paluun. Vihreä marmoritaso kestää katseita. Se tosin vaatii myös huoltoa ja varovaisuutta pinnan huokoisuuden vuoksi. Marmoritaso, Tulikivi. Kaapistot, Saari-keittiöt.
Roikkuvassa korissa sipulit säilyvät ilmavasti ja käden ulottuvilla, 17,90 €, Indiska.
Rullaa astiat tai tarvikkeet sinne, missä tarvitaan. Office-vaunu 240 €, Royal Design.
Hempeä Supergres-laatta tekee tapettimaisen vaikutelman. Se on myös helppo pitää puhtaana. Koko 40 x 80 cm. 113 €/kpl, Abl-laatat.

Keittiö lainaa yhä enemmän ideoita ja esineitä kodin muista huoneista.

Ajanmukaista

Asunnon arkkitehtuuriin sopivien kalusteiden suosio nousee. Retrokuoren alle saa kätkettyä nykyaikaisen, toimivan keittiön.

Perinteisen keittiön voi teettää puusepällä, tai esimerkiksi Jalokaluste tarjoaa nykyaikaisia ratkaisuja klassisissa kuorissa. 1950-luvun perinteisiä lankavetimiä myy muun muassa Rakennusapteekki. Jacquard-kudottu Timantti-pöytäliina alkaen 99,90 €, Lapuan kankurit.
Kattovalaisimen kanta on bakeliittia muistuttavaa duroplastia. Halkaisija 8 cm, korkeus 6 cm. 23,50 €, Domus Classica.
Kvänum Broby -keittiön kalusteissa on utuiset, käsin maalatut harmaan ja valkoisen sävyt. Messinkinupit ja marmorinen välitila tekevät keittiöstä ylellisen ja viimeistellyn oloisen. Tiedustelut Creanno.
Tanakka mortteli on vihreää marmoria. Halkaisija 18 cm. 219 €, Linum.
Retrohenkinen Dulton-keittiövaaka punnitsee kiloon saakka ja siinä on tunnin ajastin. Mitat 30 x 23 cm. 69 €, Ellos.
Fintorp-astiankuivaustelineen voi ripustaa seinälle tai asettaa pöytätasolle. Mitat 38 x 29 cm. 10,99 €, Ikea.
Alumiinisen Stage-hyllykön voi nostaa seinälle tai jättää pöydälle lisälaskutilaksi. Tiedustelut Keittiömaailma.

Teksti: Milla Kuusinen

Lue lisää:

Kommentoi »