”Uusi ulko-ovemme on paitsi tyylikäs myös ekologinen”

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: JELD-WEN
”Uusi ulko-ovemme on paitsi tyylikäs myös ekologinen”
Keltainen Kahvipannu -blogin Pauliina kertoo, miksi kodin vanha ja vetoinen ulko-ovi vaihtui tänä keväänä JELD-WENin ECO-rakenteiseen ulko-oveen.
Julkaistu: 3.8.2020
Kaupallisessa yhteistyössä: JELD-WEN ja Keltainen kahvipannu -blogi
Keltainen Kahvipannu -blogia pitävä Pauliina tunnetaan kierrätyksen ja ekologisuuden puolestapuhujana, joka asuu 1948 rakennetussa idyllisessä puutalossa. Talon kuisti piti purkaa seitsemän vuotta sitten, sillä katto oli vuotanut. Tuolloin meni ulko-ovikin vaihtoon, eikä valintaan ehditty kiireessä käyttää riittävästi aikaa.
Pauliina kertoo blogissaan, että ostopäätös tehtiin tuolloin edullisen hinnan ja ulkonäön perusteella. Ratkaisu harmitti myöhemmin, sillä ovi meni kieroon jo ensimmäisen vuoden aikana.
− Ovi myös veti ja se päästi lunta sisään, Pauliina muistelee.

Uusi ulko-ovi kunnioittaa talon tyyliä ja asujien arvoja

Pauliinan ongelma on nyt ratkaisu, sillä keväällä taloon vaihdettiin JELD-WENin ECO-rakenteinen ulko-ovi. ECO-ovessa on 92 millimetriä paksu energiatehokas puukuiturakenne, joka kestää Suomen vaihtelevissa ja vaativissa sääolosuhteissa. Uusi ja oikein asennettu ovi on tiivis, joten se vähentää vedontunnetta. Lisäksi paksu ECO-rakenne auttaa pitämään melun ulkona.
Ulko-oven valintaan vaikutti Pauliinan mukaan moni asia. Hän oli aiemman kokemuksen perusteella ymmärtänyt, kuinka tärkeä osa ovi on julkisivua. Huippumodernin designin sijaan hän halusi oven, joka sopii saumattomasti vanhan rakennuksen tyyliin.
− Harkitsin sisäänkäyntiimme useita eri Classic-malliston ovia, mutta tämä valitsemamme ovi oli se, mikä sopi kotiimme ehdottomasti parhaiten, hän kertoo.
Tyylikkyyden lisäksi yksi tärkeimmistä valintakriteereistä oli ekologisuus, joka onkin yksi tämän hetken isoimpia trendejä. Aiempien kokemustensa vuoksi hän arvosti myös 12 vuoden suoranapysymistakuuta.

Tee kestävä ulko-ovivalinta tyylistä tinkimättä

JELD-WENin ECO-rakenteinen ulko-ovi on ainoa puukuitueristetty ulko-ovi kotimaan markkinoilla. Lähes kaikki designit täyttävät lisäksi uusien talojen U-arvovaatimukset Suomessa, joten ne soveltuvat sekä uudisrakentamiseen että remontointiin.

Lue lisää ECO-ulko-ovista.

Door designerin ansiosta lopputulosta ei tarvitse arvailla

Door designer -sovellus auttaa valitsemaan sopivan vaihtoehdon laajasta ovivalikoimasta.
Vaihtoehtoja riittää tavoitellusta tyylistä riippumatta, sillä JELD-WENin valikoimasta löytyy noin 90 erilaista ECO-rakenteista ulko-ovea. Valintaa helpottaa älypuhelimeen tai tablettiin ladattava ilmainen Door Designer -sovellus, jolla näkee näppärästi, miltä ovi näyttäisi omassa kodissa.
Pauliinan valitsi sovelluksen avulla Classic-malliston Debussy-ulko-oven. Ovesta tehtiin kaksivärinen, jotta se sopii sekä talon ulkokuoreen että sisustukseen.
− Kaksivärimaalauksen mahdollisuus oli iloinen yllätys. Halusin ulkopuolelle punertavan värin ja sisälle hempeän vaaleanpunaisen sävyn, hän kertoo.
Uusi ja oikein asennettu ovi lisää asuinmukavuutta, sillä se vähentää vedontunnetta. Lisäksi se auttaa pitämään liikenteen ja muun melun ulkona, sillä paksu puukuiturakenne eristää hyvin ääntä (≥ Rw 30 dB).
Vaaleanpunainen näyttääkin sisällä raikkaalta ja tuo oven lasituksen lisäksi valoisuutta lasikuistille. Pauliina on tyytyväinen valintaansa.
− Kaunis ovi on ilo silmälle. Miksei siis kodin ulko-oveen saisi suhtautua samalla turhamaisuudella kuin muihinkin kodin sisustushankintoihin?, hän kysyy.
Kommentoi »