Kotivinkki

Uudista takkia manseteilla

Uudista takkia manseteilla
 Jos takin hihat ovat jääneet lyhyiksi, niihin on helppo ommella itse mansetit. Tämä mansetti muodostuu yhdestä palasta, jonka taite on yläreunassa.
Julkaistu: 31.3.2010

Näitä tarvitset: * kangasta, kaksi kertaa mansetin haluttu korkeus. * koristenauhoja * ompelukone, lankaa * silmäneula * sakset, mittanauha * 4 kpl neppareita halk. min. 1 cm * silitysrauta

Tee näin: 1. Mittaa ympärys hihansuusta ja mansetin yläreunan korkeudelta. Kuvan takissa hihan leveys pysyy samana. Lisää ympäryksen mittaan 5 cm, joista 2 cm väljyyteen ja 3 cm saumoihin (tämä on palan leveys). Huomioi, että jos hiha levenee ylöspäin, täytyy myös mansetin levetä ylöspäin. Palan korkeus on 2x mansetin korkeus + 3cm (saumavaroihin). 2. Leikkaa mittoja vastaavat palat villa- ja tukikankaasta. 3. Silitä tukikangas kiinni villakankaan nurjalle puolelle. Silitä yläreunaan taite. 4. Ompele koristenauhat kiinni. 5. Aseta mansetin sivusauman reunat vastakkain kankaan oikean puolen jäädessä sisäpuolelle, ompele sauma 1 cm päästä reunasta (mansetista tulee rengas). 6. Silitä sauma auki. Käännä mansetin oikea puoli päälle - mansetti on nyt kaksinkertainen. 7. Taita alareunan saumanvarat sisälle ja sulje sauma käsipistoin. 8. Ompele neppari kahteen kohtaan mansetin alareunaa tasaisin välimatkoin. Ompele nepparin vastakappale farkkukankaaseen. 9. Tee sama toiselle mansetille.

Kuva Kristiina Hemminki  

Kommentoi »