Maku

Rakkaudella rahkasta! 5 pääsiäisherkkua, joiden mehevyys ja hapan raikkaus viettelevät

Rakkaudella rahkasta! 5 pääsiäisherkkua, joiden mehevyys ja hapan raikkaus viettelevät
Happaman täyteläinen maitorahka sopii mainiosti leivontaan ja kuuluu erottamattomasti pääsiäiseen. Mehevöitä rahkalla sämpylät ja piirakka tai sujauta sitä suklaakakkuun ja pashakääretortuun.
Julkaistu 4.4.2022

1. Suolaisen piirakan piiloleikki

Mehevä peltipiirakka kätkee sisälleen ruokaisan broileritäytteen, joka saa makeutta persikasta. Voit käyttää broilerin tilalla myös revittyä tofua. Broileripeltipiirakan mehevyyden takaa itse tehty rahkavoitaikina.

Broileria, pinaattia ja persikkaa. Siinä pääsiäisen suolaisen piirakan hauska makutrio.

2. Aamupalapöydän sankaripallerot

Aamupalalla tarjotut rahkasämpylät potkaisevat pääsiäisen pyhät pontevasti käyntiin. Rahka tuo sämpylöihin mehevyyttä ja proteiinia, kaurahiutaleet vatsaa helliviä kuituja.

Parhaiden sämpylöiden salaisuus? No taikinaan sekoitettu maitorahka, tietenkin.

3. Pasha pyörähti rullalle

Gluteeniton pashakääretorttu katoaa kahvipöydästä alta aikayksikön. Kermasta, rahkasta ja voista vatkattu täyte saa makua sekä suutuntumaa mantelilastuista ja keltaisista rusinoista.

Jos maltat, anna pashakääretortun levähtää jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua. Silloin siitä tulee entistäkin maistuvampaa.

4. Mangorahkaa marenkipesän täydeltä

Kukapa ei pavlovaa rakastaisi, varsinkin jos se täytetään mangorahkalla ja pienillä suklaamunilla. Löydät suloisten pääsiäispavlovien ohjeen täältä.

Juhla-aterian huipentavat jokaiselle tehdyt omat pikkupavlovat.

5. Rahkaa tuplasti (ja suklaatakin vielä!)

Rahkalla raikastettu suklaakakkupohja saa väliinsä pääsiäisenä tietenkin rahkatäytteen. Suklaisen rahkakakun täyteläisyyttä tasapainottaa pirteä passiohedelmä.

Pääsiäisen nakukakku on näyttävä mutta simppeli tehdä. Koristeiksi käyvät passiohedelmät ja syötävät kukat.
Kommentoi »