5 x pääsiäislammas uudella tavalla – kääräise rullalle, piilota taikinakuoreen tai pyöritä kebakoiksi!

5 x pääsiäislammas uudella tavalla – kääräise rullalle, piilota taikinakuoreen tai pyöritä kebakoiksi!
Tekisikö mieli kokeilla pääsiäisenä jotakin lammasruokaa, mutta perinteiset viulut ja kareet eivät sytytä? Kokosimme 5 uutta ja maukasta ideaa, joista on vaikea olla innostumatta!
Julkaistu: 29.3.2021

1. Makuvisiitti Kreikkaan, eli itse tehtyä kebabia (se on helppoa, usko pois)

Tarjoile pääsiäisen lammasateria tällä kertaa kreikkalaiseen tyyliin gyroksen muodossa. Kääriäise rieskan sisään karitsanjauhelihasta tehtyä kebablihaa, harissatahnalla terästettyä tsatsikia, fetaa, kasviksia ja ranskanperunoita. Katso karitsagyroksen resepti!

2. Mausteinen tagine ei jätä kylmäksi

Hitaasti hautuva pataruoka on houkutteleva vaihtoehto pääsiäisen perinteisille lammasruoille. Marokkolaistyylisessä lammastaginessa makuhermoja hellii varsinainen maustekimara: kaneli, kurkuma, minttu ja kardemumma. Lihan lisäksi pataan pilkotaan muun muassa munakoisoa ja kuivattuja luumuja.

3. Pyörittele kebakoita ja sekoittele kaveriksi tsatsikia

Kebakoista innostuvat lapsetkin! Lammas-pinaattikebakot valmistuvat helposti uunissa. Pinaatin lisäksi taikinaan sujahtaa muun muassa kuivattua aprikoosia. Tarjoile kebakot esimerkiksi raikkaan tsatsikin kanssa.

4. Koko ateria simppelisti yhdellä pellillä

Perinneruokaa prkl -blogin Mika Rampa valmisti pääsiäisen lammasaterian kätevästi lisukkeineen päivineen yhdellä pellillä. "Valmistin kylkeen myös kastikkeen, joka ei ole aivan perinteisemmästä päästä karitsan kaveriksi. Appelsiinimehuun tehdyn kastikkeen jujuna ovat dijon-sinappi ja tuore rosmariinia. Makuyhdistelmä toimii erinomaisesti", Mika kirjoittaa. Nappaa Mikan karitsaresepti!

5. Vai sittenkin piirakkaa? Lehtevän taikinakuoren alla odottaa maukas yllätys

Lähi-idästä tuttu baklava saa nyt suolaisen ja ihanan maukkaan täytteen karitsanjauhelihasta, rusinoista, tomaateista ja mausteista. Jos olet suolaisten piirakoiden ystävä, kokeile lammasbaklavaa!

+ Illallinen kuin ranskalaisessa bistrossa

Ranskalaisen bistron klassikkoannos syntyy, kun kylvetät karitsankareet balsamicomarinadissa ja tarjoilet ne paahteisten ratatouillekasvisten kera. Nappaa resepti!

Kommentoi »