Unelmien Talo&Koti

Maalaisromantiikkaa ja kivenheitto pesiskentälle – vuosia tyhjillään ollut talo lähellä harrastuksia sai urheilijaperheen asettumaan

Maalaisromantiikkaa ja kivenheitto pesiskentälle – vuosia tyhjillään ollut talo lähellä harrastuksia sai urheilijaperheen asettumaan
Jaana ja Jarkko Nummikarin perheessä eletään lasten harrastuksen ehdoilla. Pori valikoitui asuinpaikaksi, koska sieltä löytyi koti liikuntakeskuksen läheltä. Koti on sisustettu reippaan maalaisromanttisella tyylillä.
Julkaistu: 29.4.2019
Olohuoneessa on lempeä värimaailma. Takka rapattiin sileäksi ja siitä irrotettiin kaksi epäkäytännöllistä hyllyä. Kattovalaisin on tehty itse Tigeristä ostetuista puuhelmistä ja Kodin Terran lampusta.

Jaana Nummikari on sisustanut perheen omakotitalon maalaisromanttisella tyylillä mutta helppohoitoiseksi, sillä urheilullinen perhe viettää kaiken mahdollisen vapaa-ajan liikunnan parissa.

”Navigaattori ohjasi meidät nykyiseen kotiimme Porin Liinaharjassa. Hylkäsimme taloehdokkaan, jos matka Isomäen urheilukeskukseen osoittautui liian pitkäksi. Tyttäremme Ella, 18, ja Lotta, 16, ovat pelanneet pesäpalloa Pesäkarhuissa jo vuosia. Jos emme Jarkon kanssa ole pesispeleissä tai -harkoissa, puuhaamme yhdessä jotain kivaa kotiin.

Olemme ehtineet rakentaa jo kolme taloa, mutta nyt halusimme muuttaa valmiiseen. Rakensimme yhden talon Pomarkkuun ja kaksi Luvialle. Halusimme kuitenkin vaihtaa maisemaa. Jarkon työ on Porissa, ja minä käyn edelleen Luvialla töissä.

Jaana on sisustanut perheen kodin vaaleilla luonnonsävyillä. Hän kuvaa tyyliään maalaisromanttiseksi ripauksella merihenkisyyttä.
Olohuoneen kalusteet ovat hankintoja vuosien varrelta. Sohvapöytä on porilaisesta Sisustus Juliinasta. Jaanan ystävä bongasi seinää vasten nojaavat ikkunanpokat Tori.fistä.
Eteisen talonpoikaispöytä on täydellinen paikka sesongeittain vaihtuville asetelmille. Sen äärellä voi myös tehdä pieniä kirjoitushommia. Taustalla pilkistää makuuhuone.

Muutto on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, sillä pesäpallo pyörittää elämäämme. Talo ehti nököttää tyhjillään melkein neljä vuotta. Mekään emme ihastuneet siihen oitis. Seinissä oli kohokuvioista vinyylitapettia, takka oli vanhanaikainen ja tuulikaappi ahdas. Keittiö näytti tunkkaiselta.

Pohdimme ostotarjousta pitkään. Lopulta päätimme tarjota talosta sen verran, että pystyisimme vielä tekemään täysimittaisen remontin. Onneksi tarjous meni läpi.

Keittiö oli perheen muuttaessa tumma ja tunkkainen, nyt se on valkoinen lattiasta kattoon. Kaapistot ovat Keittiömaailmasta. Jarkko on tehnyt ruokapöydän lankkukannen. Tuolit on ostettu Maskusta.
Jaana ostaa kotiin sisustustavaraa usein mutta laittaa sitä myös kiertoon ahkerasti. Hän tekee hankintoja sekä paikallisista pikkuputiikeista että marketeista. Puulaatikot ovat mieleisiä pikkutavaran säilytyspaikkoja.
Jaana tykkää, että kotona on sekä leikkokukkia että viherkasveja. Nyt häntä kiehtovat erityisesti kaktukset ja mehikasvit.

Nyt olemme remontoineet itse kaiken muun paitsi saunan ja pesuhuoneen. Rakensimme terassinkin viihtyisyyttä lisäämään. Aiemmat talomme olivat turhan isoja. Nykyiset 121 neliötä on juuri sopivasti nelihenkiselle perheelle.

Koska vapaa-aikamme on niin meneväistä, koti ja piha saavat olla mahdollisimman helppohoitoiset. Piha ei ole turhan iso. Haaveilemme pihasaunasta, mutta sitä emme saa mahdutettua tälle tontille.

Kun koko perhe on kotona, viihdymme olkkarissa. Halusimme pitää tilan mahdollisimman avarana ja valoisana.
Yläkerran aulassa oleskelee pääasiassa perheen nuoriso. Ellalla ja Lotalla on täällä oma televisio. Huonekalut ovat kiertäneet yläkertaan kodin muista tiloista. Askon lattiavalaisin oli aikaisemmin olohuoneessa.
Vanhempien makuuhuoneessa on siro seinänaulakko. Se on pikemminkin koriste kuin käyttöesine, sillä Jaanalla on tapana ripustaa siihen kaikenlaista kaunista esille.

Tykkään sisustaa ja laittaa kotia harrastusmielessä. Parhaiten viihdyn olohuoneessa ja keittiössä. Minusta on kiva pitää koti siistinä ja tavarat paikoillaan.

Tulevaisuudessa siintää haave joenvarrella asumisesta. Porin Huvilajuovassa on vanhoja mökkejä, joista voisi saada remontoimalla kivan kodin meidän perheelle. Seuraava muutto on kuitenkin ajankohtainen vasta vuosien päästä.”

Jaanan ja Jarkon makuuhuone on yläkerrassa. Ikean sängyn ja yöpöydän kaverina on mummulan vintiltä löytynyt vanha tuoli.
Tauluun on kirjattu paikkakunnat, joilla perhe on ehtinyt asua. Oma koti on nyt Porissa, ja mummulat sijaitsevat Luvialla ja Pomarkussa.
Ellan huoneessa on juuri nyt musta-valko-harmaa väritys. Vaikka neliöitä on niukasti, huonekalut vaihtavat paikkaa usein – joskus jopa kerran viikossa.

Jaanan sisustusvinkit

Toisen romu on toisen aarre. Olen mielelläni paikalla, jos joku meinaa heittää vanhaa tavaraa pois. Ystävät osaavat jo kysyä, olisiko minulla käyttöä heidän hylkytavaralleen.

Maljakon täydeltä onnea. Sesongin tuoreet kukat kuuluvat ehdottomasti kotiin. Minulla on tapana kipaista kukkakauppaan perjantaisiivouksen jälkeen.

Paikka kaikelle. Myönnän olevani vähän siivousintoilija. Pienen kodin saa näyttämään paljon paremmalta, kun tavarat ovat järjestyksessä.

Valppaana liikenteessä. Pidän silmät auki kulkiessani kaupoilla. Sisustusliikkeet ovat tietysti varmoja hankintapaikkoja, mutta mistä tahansa muustakin myymälästä voi löytää kivaa kotiin kohtuuhintaan. Rautakaupat ovat mahtavia löytöpaikkoja.

Jaana ja Jarkko ovat rakentaneet kolme omakotitaloa, mutta viisi vuotta sitten he päättivät muuttaa valmiiseen taloon.
Talon julkisivu oli perheen muuttaessa niin hyvässä kunnossa, ettei sille ole tarvinnut tehdä mitään. Vaalea sävy sopii naapuruston rakennuksiin hyvin.
Vanha polkupyörä viettää ansaittuja eläkepäiviään kesäkukkatelineenä. Valkoinen kukka on lumihiutale.
Joka vuosi Jaana päättää jättää kesäkukat ostamatta, ja joka vuosi piharuukut pursuavat ihanuuksia. Tässä kukkivat valkoinen petunia, pinkki enkelipelargoni ja lohenpunainen pelargoni.
Talossa ei ollut lainkaan terassia vaan ainoastaan pieni kuisti oven edessä. Pariskunta rakensi terassin ja suunnittelee vielä kattavansa sen ainakin osittain.

Katso lisää kodin kuvia Instagramista: @jaananummikari

3 kommenttia