Unelmoitko terassilasituksesta? Lasitus sopii niin kotiin kuin mökillekin – katso vinkit hankintaan!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Lumon
Unelmoitko terassilasituksesta? Lasitus sopii niin kotiin kuin mökillekin – katso vinkit hankintaan!
Lasiterassi jatkaa kesäkautta ihanasti molemmista päistä ja tuo lisämahdollisuuksia pihaelämään. Terassilasitus voi tuoda kaivatun lisähuoneen mökille ja monikäyttöistä tilaa omakotitalon takapihalle. Lue nämä vinkit ja toteuta unelmasi lasiterassista – se on helpompaa kuin uskotkaan!
Julkaistu: 7.11.2022

Lasitettu terassi jatkaa kesää meillä Suomessa parhaimmillaan parilla kuukaudella kesän molemmista päistä. Terassilasitus antaa mahdollisuuden nauttia pihaelämästä jopa ympäri vuoden. Lasitus tuo myös ihan konkreettista helpotusta pihaelämään: terassi ei sotkeudu siitepölystä tai männynneulasista, pihakalusteiden pehmusteita ei tarvitse suojata sateelta ja terassilla voi viettää grillijuhlia vaikka ulkona tuivertaisivat syksyn puhurit. Lasitettu terassi suojaa talon rakenteita ja voi tuoda myös energiansäästöä.

Voit hankkia lasituksen mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta nyt on erityisen hyvä aika tilata lasitus. Pääset myös hyödyntämään talvikampanjaedun. Loppusyksystä ja talvella asennusporukan saaminen voi olla nopeampaa. Talviasennuksen etu on se, että jäisessä maassa pihan istutukset ja nurmikko pysyvät kunnossa, vaikka asentajat joutuvatkin pihalla liikkumaan. Talvella asennustyöt sujuvat myös nopeammin, kun muita rakennustöitä on vähemmän. Mahdollisesti tarvittavat luvat saa yleensä nopeammin talvella kuin kevätruuhkan aikaan.

Lasiterassi antaa suojaa silloin kun sitä tarvitaan, mutta esimerkiksi helteellä voit avata kokonaan kaikki lasit.

Haluatko ruokailutilan vai oleskelupaikan?

Jos olet haaveillut lasiterassista jo pitkään, osaat varmasti jo sanoa, mitä siinä tehtäisiin. Toiminnot kannattaakin suunnitella hyvin: haluatko terassille suuren ruokapöydän rapujuhlia varten vai toimiiko se pelkkänä lekottelutilana? Terassilla voi olla myös leikkipaikka lapsille, riippumatto teineille tai vaikka kiipeilypuu perheen kissalle.

Talvisin lasiterassi voi toimia pihatarvikkeiden ja vaikka polkupyörien säilytyspaikkana, mutta eniten terassista saa irti, kun suunnittelet sen niin, että se on aktiivisessa käytössä ympäri vuoden eikä vain varastona. Mökillä, joka on vain kesäkäytössä, lasiterassi taas voi hyvinkin toimia esimerkiksi kesäkalusteiden varastointipaikkana.

Lasiterassin toiminnot voivat vaihdella vuodenaikojen mukaan: kesällä se voi toimia ruokailutilana, syksyn hämärissä lämpimänä tunnelmointitilana, talvella suojaisana päiväkahvipaikkana ja keväisin vaikka yrttien ja kesäkukkien kasvatushuoneena.

Kun tiedät toiveesi, tilaa paikalle Lumonin asiantuntija, joka tekee tarvittavat mittaukset, neuvoo ja antaa sinulle vinkkejä lasituksen ideointiin. Asiantuntijat tekevät myös tarvittavat suunnitelmat ja auttavat valitsemaan sopivat lasitusmallit.

Lasitettu terassi tuo kotiin lisätilaa ja antaa mahdollisuuden ylimääräiseen, ympärivuotiseen olohuoneeseen.

Pystypuitteeton lasitus on siro ja huomaamaton, eivätkä lasit peitä näkymää ulos. Lasituksen voi liu’uttaa sivuun kokonaan.

Lumon-liukulasitus on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Liukulasi sopii myös katosten ja sisääntulojen suojaksi. Liukulasituksen rakenne ei välttämättä vaadi kiinteää reunalasia, jolloin lasit voi avata kahteen eri suuntaan.

Lasitettu terassi kannattaa suunnitella huolella

Jos sinulla jo on terassi, se tietysti nopeuttaa lasitusta. Jos terassikin on vasta haave, on tärkeää tutkia, että pohja on tasainen ja routimaton. Jos kyse on uudesta talosta tai mökistä, terassi on jo todennäköisesti piirretty lupakuviin ja siinä vaiheessa on katsottu, että se istuu talon muuhun ilmeeseen. Jos olet vasta rakentamassa, kannattaa lasiterassille tehdä varaus jo suunnitteluvaiheessa, vaikkei sitä heti tehtäisikään. Myöhemmin valmiit suunnitelmat nopeuttavat lasituksen etenemistä.

Vanhassa talossa tai mökissä lasiterassin istuvuutta julkisivuun kannattaa pohtia huolella ja ottaa siihen arkkitehti tai lasitusten suunnittelija avuksi. Lasituksen rungon rakentaminen kannattaa jättää suosiolla ammattilaiselle, niin lasiterassi onnistuu varmasti eikä yllätyksiä tule. Lumonilla lasien asennus kuuluu aina pakettiin ja asennukselle saa takuun. Terassilasien asennus sujuu yleensä päivässä tai kahdessa.

Puitteettomat lasit tuovat taloon modernin ilmeen.

Terassilasitus voi vaatia rakennusluvan

Terassin lasitus vaatii aina vähintään yhteydenoton kunnan rakennusvalvontaan. Jotkut kunnat vaativat lasiterassille rakennusluvan, etenkin jos koko terassi puuttuu. Tällöin terassista tarvitaan kunnolliset lupapiirustukset.

Kunta voi edellyttää myös toimenpidelupaa, joka edellyttää pääpiirustuksia, eli asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkauspiirustuksia. Jos valmiille terassille tehdään lasitus, joissakin kunnissa riittää, että teet toimenpideilmoituksen rakennusvalvontaan. Tässä tapauksessa piirustuksia ei välttämättä tarvita.

Naapureiden kuuleminen on kuitenkin tavallista terassilasituksen yhteydessä: jotkut kunnat voivat vaatia naapureiden allekirjoitukset siitä, ettei heillä ole huomautettavaa terassista. Vaikka virallisia papereita ei vaadittaisinkaan, terassin näköetäisyydellä asuville naapureille olisi aina hyvä kuitenkin kertoa lasitusaikeista. Lumonin asiantuntijat auttavat lupaprosessissa ja piirustuksissa.

Lumon-lasiterassikokonaisuus puitteettomilla terassilaseilla on kiva tapa rakentaa kesäinen olohuone vaikka mökille. Puitteettomilla laseille näköala säilyy esteettömänä.

Lasiterassiin voi saada myös rahoitusta

Tärkeä kysymys terassilasituksen hankinnassa on sen hinta, joka riippuu tosi paljon koosta, terassin rakenteista, asunnon sijainnista ja ylipäänsä asukkaiden toiveista. Lasitukset tehdään mittatilauksena ja hintaan vaikuttavat myös lisähankinnat, kuten auringonsuojaverhot. Investointi kannattaa suhteuttaa esimerkiksi siihen, minkä verran terassin käyttöaika lisääntyy ja minkä verran lasitus voi nostaa talon tai mökin arvoa.

Tässä kokonaisuudessa lasiterassiin kuuluvat alumiinirunko, lasikatto ja liukuvat terassilasiovet. Halutessasi voit liittää pakettiin myös perustukset.

Lumon tarjoaa myös vakuudetonta rahoitusta terassilasituksen hankintaan, jonka turvin lasituksen voi hankkia ilman säästöjä. Lue lisää rahoituksesta tästä.

Kommentoi »