Lastenkeinusta koko perheen suosikiksi! Satu ja Johanna perheineen tuunasivat jouten jääneet kiikut uuteen loistoon – "Oma mansikkapaikkamme"

Lastenkeinusta koko perheen suosikiksi! Satu ja Johanna perheineen tuunasivat jouten jääneet kiikut uuteen loistoon – "Oma mansikkapaikkamme"
Mitä tehdä lasten pihakeinulle, kun jälkipolvi kasvaa keinuiän ohi? Satu ja Johanna perheineen innostuivat tuunausideasta ja uudistivat keinuista sellaiset, että aikuisetkin viihtyvät niissä. Näissä pihakeinuissa on ilo nautiskella kesästä!
Julkaistu 21.7.2022

Keinuttelua ruusuisessa tunnelmassa

Johanna Korsumäen perheen pihalla vanha keinu oli nököttänyt leikkimökin vieressä pitkään vailla käyttöä.

– Keinujia ei enää pieniin muovikeinuihin oikein ollut. Jämäkän keinurungon hävittäminen tuntui kuitenkin kurjalta ajatukselta, Johanna kertoo.

Perheen rakas harrastus, tai oikeastaan elämäntapa, on vanhan tavaran kierrätys ja tuunaaminen.

– Siitähän se ajatus sitten lähti. Tuumimme, kuinka saada keinusta koko perhettä ilahduttava ja pihapiiriä suloisesti täydentävä.

Keinunrunko oli alun perin tummanvihreä. Johanna puhdisti sen huolellisesti ja hioi paikoin. Sitten hän maalasi rungon kolmeen kertaan valkoisella metallimaalilla.

Aiemmin kuistilla riippuneet makramee-keinut saivat uuden paikan keinunrungosta. "Voi miten kivasti ne siihen sopivatkaan!" Johanna ompeli selkäpehmusteiksi ruusutyynyt kaapin kätköissä tallessa olleesta vintagekankaasta. Lisäksi hän ripusti kesäkukka-amppelit keinunrungon sivuille. Kuvat: Johanna Korsumäki

– Nyt päivisin leikkimökin kupeesta kuuluu taas kikatus, kun nuoriso nauttii lämmöstä ja kesäkeinutteluista. Kesäillan viileydessä ja aurinkokennovalojen hämyssä myös me perheen varttuneemmat viihdymme keinuissa, milloin kaffekupin tai vaikka viinilasillisen ääressä. Sekin ilahduttaa, että keinusta tuli pihapiiriä kaunistava elementti.

Tuunattu keinu on ollut niin mieluisa, että nyt perheen pihaan on ilmestynyt toinekin, eri tavalla uudistettu keinu. Johanna pelasti rungon ja vanhan, harmaata maalia kupruilevan keinuosan jätekuormasta.

– Olimme haaveilleet punaisesta, isosta keinusta. Siispä keinu sai saman lämpimänpunaisen sävyn kuin talossamme ja leikkimökissämme on. Nyt meillä on pergolan kupeessa suloinen, oma mansikkapaikka-keinumme.

Kelpaa kiikkua! Keinu sai pintaansa kirkkaanpunaisen sävyn.

"Paras paikka huilata, kuunnella äänikirjoja ja lukea"

Myös Satu Liimataisen perheen pihalla lasten vanha keinu oli jo pitkään ollut jouten. Sinipunainen keinu ei myöskään sopinut enää pihan muuhun henkeen.

– Ajatus oli, että puretaan kiikku pois kokonaan. Onneksi se jäi toteuttamatta! Satu sanoo.

Sitten Satu bongasi TikTokissa videon, jossa kiikku oli tuunattu aikuiseen makuun. Idea kolahti, koska hän oli pitkään haaveillut polyrottinkisesta riipputuolista, sille vain ei ollut terassilla paikkaa.

– Videon nähtyäni riipputuolin paikka valkeni heti. Vanhasta uutta -ajatus innosti myös.

Sadun puoliso purki keinusta kaikki irrotettavat osat ja rapsutteli pinnasta teräsharjalla ruostekohtia pois. Runko oli onneksi todella hyvässä kunnossa, vaikka se oli ollut sään armoilla vuosia. Kuvat: Satu Liimatainen
Keinun runko ja kaikki osat saivat käsittelyn värillisellä metallinsuojaspraylla. Väriksi valikoitui musta, koska perheen pihalla on myös musta paviljonki ja pergola. Keinu oli aikanaan ankkuroitu tukevasti betonilaattojen avulla paikalleen, joten se sai pysyä vanhalla tutulla paikallaan. "Laatat ovat syvällä, joten nurmikko on helppo ajaa kiikun alta", Satu kertoo.

Tuunauksen jälkeen keinua on käyttänyt koko perhe. Satu on muutokseen todella tyytyväinen.

– Kiikku on taas käytössä ja ilo silmälle entiseen verrattuna. Koko perhe nauttii siitä. Paras paikka huilata, kuunnella äänikirjoja ja lukea.

Näin tunnelmallinen lepopaikka keinusta tuli! "Rungon päälle saa myös laitettua ison hyttysharson niin saa rauhassa lukea ja kiikutella iltamyöhään saakka", Satu kertoo.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
3 kommenttia