Kotivinkki

Tuunaa jakkara virkkaamalla


Virkkaa jakkaralle hauska huppu.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Joonas Vuorinen

Näitä tarvitset: *Ikean Marius-jakkara *merseroitua puuvillalankaa, esimerkiksi Schachenmayrin Catania-lankaa, noin 100 g *virkkuukoukku nro 3,5

Tee näin: 1. Virkkaa ensin 4 kjs ja sulje ne renkaaksi ps:lla. Tee jatkossa kullakin värillä kaksi kerrosta. Älä sulje kerroksia vaan virkkaa ne spiraalina. 1. krs: Virkkaa renkaaseen 9 ks:aa. 2. krs: Tee 2 ks jokaiseen silmukkaan = 18 ks. 3. krs: *Virkkaa 2 ks ja sitten seuraavaan silmukkaan 2 ks*, toista *-* = 24 ks. 4 krs: *Virkkaa yhteen silmukkaan 2 ks ja tee sitten 3 ks*, toista *-* = 30 ks. 5 krs: *Virkkaa 4 ks ja sitten seuraavaan silmukkaan 2 ks*, toista *-* = 36 s. Seuraavat kerrokset: Virkkaa ks:ita ja lisää niitä noin 6 kpl jokaisella kierroksella tasaisin välein. Katso kuitenkin, että lisäykset eivät tule samoihin kohtiin kuin edeltävällä kierroksella – siten pyörylä pysyy pyöreänä, ei kulmikkaana. Kun pyörylä on kyllin suuri jakkaran kanneksi, katkaise lanka ja päättele.

2. Pingota virkattu pyörylä jakkaran kannen päälle ja kiinnitä se alapuolelta ompelemalla tai vaikka lasten lapasistakin tutuilla kuminauhanipsuilla. Pääasia on, että pyörylä tulee pingotettua tasaiseksi.

3. Kiinnitä jakkaraan jalat. Vinkki Voit lisätä jakkaran ja virkatun pyörylän väliin jonkin pehmusteen, esimerkiksi ohuen palasen vaahtomuovia.

Teksti ja suunnittelu Jonna Hietala 101 ideaa 1/2010

Julkaistu: 18.2.2011