Tutkimukset paljastavat: Kotisiivoojat arvostavat nyt ekologisia puhdistusaineita

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Tolu ProNature
Tutkimukset paljastavat: Kotisiivoojat arvostavat nyt ekologisia puhdistusaineita
Kestävällä kehityksellä on iso merkitys siihen, millaisilla aineilla kotisiivoojat haluavat kotinsa nykyisin puhdistaa. Tolun ProNature-sarja vastaa tähän kysyntään puhdistustehosta tinkimättä.
Julkaistu: 24.8.2020

Ekologisuus ja kestävää kehitystä tukevat asiat ovat entistä suuremmassa roolissa, kun tarkastellaan ihmisten kulutuskäyttäytymistä. Eko-segmentti onkin kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana.

Vuonna 2019 tehdyn Accenture Chemicals Global Consumer Sustainability Survey -tutkimuksen mukaan jopa 72 prosenttia vastaajista valitsee ympäristöystävällisemmän tuotteen, kun siihen on mahdollisuus. Vastaajista 83 prosenttia oli puolestaan sitä mieltä, että yritysten tulisi valmistaa enemmän kestävän kehityksen huomioivia tuotteita.

Asia tuli esille myös viime syksynä A-lehtien kokoamassa testiryhmässä*. Osallistujat saivat testattavakseen luontoystävällisempiä Tolu ProNature -tuotteita. Jopa 92 prosenttia testiin osallistuneista 144 henkilöstä kertoi ekologisuuden vaikuttavan omaan ostopäätökseen siivoustuotteiden kohdalla.

− Ekologisuuteen pyrkiminen on aina plussaa, jopa välttämätöntä, kommentoi yksi testaajista.

Tehokkaasti kalkki- ja saippuatahrat puhdistava Tolu ProNature Kylpyhuone täyttää kestävän kehityksen kriteerit. Tuote sisältää biologisesti hajoavia tensidejä ja luonnollista alkuperää olevia ainesosia.

Puhdistusteho ja tuoksu miellyttivät

Vihreämpiä vaihtoehtoja suosivienkaan ei tarvitse tinkiä puhdistustehosta, kuten jotkut virheellisesti luulevat. Tolu ProNature -tuotteiden puhdistusteho vakuutti peräti 97 prosenttia testaajista.

Tolu ProNature Kylpyhuone teki lavuaarista ja wc-pytystä erittäin kirkkaat ja puhtaan tuntuiset lyhyellä vaikutusajalla. Tolu ProNature Lasi & Ikkuna jätti puolestaan kirkkaan pinnan peileihin − kirkkaamman kuin aiemmin ostamani tuotteet, kommentoi yksi testaajista.

Yleispuhdistusaineen jäljiltä koti tuntui raikkaalta ja puhtaalta. Pölyä ei ollut seuraavalla siivouskerralla, minkä lisäksi pienet naarmut tv-tasosta katosivat miltei kokonaan, kiitteli toinen ryhmäläinen.

− Laimensin ProNature Yleispuhdistusaineen suihkepulloon, jota säilytän tiskipöydällä. Siitä on kätevä suihkauttaa, kun pyyhin esimerkiksi pöytiä useamman kerran päivässä, vinkkaa testiryhmäläinen.

Moni yhdistää puhtaaseen kotiin raikkaan tuoksun. Tämän takia ei olekaan yhdentekevää, miltä käytetty puhdistusaine tuoksuu. Moni testiryhmäläisistäkin kiinnittää huomiota puhdistusaineiden kohdalla myös tähän asiaan.

− Mintun ja kurkun miellyttävä raikas puhdas tuoksu jäi leijumaan siistiin kotiin, kun käytin yleispuhdistusainetta, kertoi eräs testaajista.

Yleispuhdistusaineen miellyttävä tuoksu sai innostumaan, ja siivoamaan enemmän kuin olin suunnitellut, paljasti puolestaan toinen ryhmäläisistä.

Lasipinnat kirkkaiksi ja raidattomiksi puhdistava Tolu ProNature Lasi- ja ikkunapintojen puhdistusaine täyttää kestävän kehityksen kriteerit. Se ehkäisee myös uudelleen likaantumista.

ProNature-sarja – ympäristöystävällinen valinta

Spray-tuotteet

  • Pullot on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetystä muovista (rPET). Kääre on helpommin irrotettavissa, ja kevyemmän suuttimen ansiosta muovia on vähemmän.
  • 99,9 prosenttia tuotteisiin käytetyistä ainesosista on luonnollisia.
  • EU Ecolabel -sertifikaatti.

Laimennettavat tuotteet

  • Pakkaus on täysin kierrätettävä.
  • 98,6 prosenttia tuotteisiin käytetyistä ainesosista on luonnollisia.
  • EU Ecolabel -sertifikaatti.

Mukana ilmastotalkoissa – muovijäte kiertoon

Tolu ProNature -sarjaa valmistava Henkel käyttää tuotannossaan sataprosenttisesti Plastic Bankin kautta kerätyn muovijätteen. Vuosittain muovia kerätään noin 270 tonnia ja yrityksellä on useita keräyspisteitä Haitilla, Indonesiassa ja nyt myös Egyptissä.

Tämä työllistää alueiden vähävaraisia. He saavat keräämäänsä muovia vastaan rahaa, tavaroita tai palveluita, joiden avulla voivat parantaa elämänlaatuaan. Samalla estetään muovin päätyminen mereen ja saadaan muovi tehokkaammin hyötykäyttöön.

Tavoitteena on, että ”social plastic” -muovin käyttöaste Tolu ProNature -suihkepulloissa nousisi tämän vuoden aikana 50 prosenttiin. Vuonna 2019 se oli 25 prosenttia.

Kiinnostuitko?

Tuotteet voit ostaa kätevästi täältä.

*Tolu ProNature ja A-lehdet toteutti testiryhmän syyskuussa 2019. Testaajille lähetettiin kysely, johon vastasi 144 A-lehtien lukijaa.

Kommentoi »