Turkulaismiehen komea kattohuoneisto kelpaisi James Bondillekin – sohvalla leveyttä 4,5 metriä
Sisustus
Turkulaismiehen komea kattohuoneisto kelpaisi James Bondillekin – sohvalla leveyttä 4,5 metriä
Upottavia mattoja, kutsuvia sohvia ja värikästä nykytaidetta! Italialaista muotoilua fanittava turkulaismies nauttii ammattilaisen sisustamasta kodistaan, josta on upeat näköalat.
9.11.2017
 |
Avotakka
Kattohuoneiston paras näkymä avautuu Yrjö Kukkapuron Karuselli-tuolista. Tilaa halkovat pylväät saivat pintaansa helmenharmaan värin. Maljakko on Muranon lasia. Lattia on Trinityn tammilankkuparkettia.

Korkeista ikkunoista siintää Turun Tuomiokirkko, seesteisenä virtaava Aurajoki sekä sen varrella sijaitsevat trendikkäät katukahvilat ja ravintolat. Vau, mikä näkymä!

Tässä arkkitehti Hanna Luukon suunnittelemassa sinkkumiehen 170-neliöisessä kodissa viihtyisi oletettavasti myös salainen agentti 007. Penthouse-kodista ei nimittäin puutu mitään. On upottavia mattoja, kutsuvia sohvia ja värikästä nykytaidetta. Avokeittiö on höystetty designvalaisimilla ja uusimmilla teknisillä hienouksilla, ja senkin uumenista paljastuu baarikaappi.

Desalton veistoksellinen ruokapöytä on betonia. Poliformin tuolien istuinosat ovat nahkaa. Kalusteet ovat Casuarinasta. Louis Poulsenin kuparinvärinen PH Artichoke -valaisin sopii upeasti abstraktiin maalaukseen, jonka on tehnyt Klaus Kopu.
Olohuoneen sälekaihtimet ja pimennysverhot estävät asunnon kuumenemisen kesällä. Sivuverhot pehmentävät kodin akustiikkaa.

Hanna Luukko sai italialaista muotoilua fanittavalta asukkaalta selkeät ideat siitä, millaisen kodin hän haluaa.

− Kaikki lähti asiakkaan keräämistä sisustuskuvista, joissa oli tummia seinäpintoja, wengepuisia kirjahyllyjä ja taidokkaasti työstettyjä kalusteita.

Olohuoneen ja oleskelutilan välissä on koristeellinen puusermi, jonka välistä saa kätevästi vedettyä pöytävalaisimen johdon.
Olohuoneen harmaalla moduulisohvalla on leveyttä komeat 4,5 metriä. Arkkitehti halusi korostaa matalilla, kookkailla kalusteilla kodin miehekästä sisustustyyliä. Laattapintainen takka uudistettiin betonitasoitteella. Tumma ja eleetön keittiö sulautuu olohuoneen sisustukseen. Keittiö on Poggenpohlin mallistosta, ja sen valaistus on integroitu kattorakenteeseen.

Kodin tilat jakautuvat kahteen osaan: puiston puolella ovat huonemaisemmat tilat spa-osasto, vierashuone, makuuhuone ja vaatehuone. Asunnon näyttävin kaluste on suuri hylly, joka muuttaa tylsän käytävän kirjastoksi. Joen puolen suuret ikkunat avaavat hulppean maiseman osaksi kotia. Olohuone, oleskelutila, avokeittiö ja ruokailutila sijaitsevat itseoikeutetusti näköalapaikalla.

Asunnon keskellä sijaitsevat wc ja varasto paketoitiin tummalla viilupaneelilla, ja samaan pakettiin integroitiin myös vaatekaapit. Seinämä toimii taustana muuten kepeälle olohuoneelle.

− Samasta petsatusta tammiviilusta on rakennettu myös eteistilaa halkova kirjahylly. Sen valmisti risteilyalusten sisustuksia tekevä Paattimaakarit.

− Satsasimme ajattomiin kalusteisiin, jotka näyttävät ajankohtaisilta vielä kahdenkymmenen vuoden kuluttua, Hanna sanoo.

Kirjahyllyn päätyyn on integroitu Christopher Baerin lasiteos.
Makuuhuoneen sisäänkäynti on kirjahyllyn ja kotiteatterin välistä. Kirjahyllyyn on asennettu ledvalot, joilla voi valaista vitriinit. Hyllyn valmisti Paattimaakarit. Makuuhuoneesta pilkistää asunnon kattojen saneeraustöissä käytetty silkinhimmeä Barrisol-kalvokatto.
Mittatilaustyönä valmistetut kiintokalusteet tekevät sisustuksesta ajattoman ja tyylikkään. Bang & Olufsenin 72-tuumainen televisio on integroitu mustien kehysten sisään. Tv:tä katsellaan oleskelutilasta tai olohuoneen Karuselli-tuolista.

Huoneistossa on tyylikkään tummia ja maanläheisiä värejä, jotka istuvat maskuliiniseen sisustustyyliin yhtä luontevasti kuin drinkkilasi James Bondin käteen. Yhtenäinen väritys on tärkeä, sillä näkymät eri tiloihin haluttiin pitää selkeinä.

Lattian tummuusasteesta käytiin suunnittelijan ja asiakkaan välillä keskusteluja, ja lopulta päädyttiin vaaleaan tammilankkulattiaan. Se on hyvä kontrasti tummille pinnoille. Pölyjäkään ei tarvitse imuroida ihan joka päivä, helmenharmaalla lankkuparketilla kun ei näy pölypalloja. Osaltaan niitä sitoo myös silkkimäinen matto, jolla on leveyttä yhtä paljon kuin modernilla lounge-sohvalla.

− Matto kokoaa kalusteet yhteen ja jäsentää suurta tilaa, Hanna sanoo.

Tummaksi värjätty tammiviilutettu paneeli piilottaa taakseen eteisen kaapit. Kuvan senkki ja sermi ovat suunnittelijan käsialaa samoin kuin kaikki asunnon kiintokalusteet. Kaarevavartinen Twice as Twiggy -lattiavalaisin on Foscarinin.
Oleskelutilan sohvilla vietetään elokuvailtoja. Pimennysverhot estävät valon heijastumisen tv-ruutuun.

Kodissa on lisäksi olohuoneen mittainen parveke, jossa voi järjestää juhlat vaikka isollekin porukalle. Parveke on toistaiseksi ilman kalusteita, sillä ne estäisivät näkymän Aurajoelle.

Makuuhuoneen sametinpehmeä kokolattiamatto ulottuu vaatehuoneeseen, jonne on kulku sängyn molemmilta puolilta. Ratkaisulla haluttiin korostaa tilan yhtenäisyyttä ja ylellistä tyyliä. Graafinen sängynpääty antaa särmää harmailla tekstiileillä sisustettuun makuutilaan.
Pesutiloihin suunnittelija halusi urbaanin ilmeen, jolla tila muuttui peruskylpyhuoneesta kotikylpyläksi. Lattiassa ja seinissä on betonitasoite, jonka sileys riippuu siitä, kuinka taitavasti tasoite on sivelty seinään. Saunan yhteydessä olevasta suihkutilasta pääsee jäähylle pihan puoleiselle parvekkeelle. Luonnonvalo on ihana lisä suihkutilaan.
Kodin tyyli jatkuu yhtenäisenä joka soppeen. Kylpyhuoneen lasiovessa on sama koristeaihe kuin olohuoneen sermissä. Kuvio on toteutettu hiekkapuhallustekniikalla. Kylpyhuoneen taso on coriania ja kaapistot samaa tammiviilua kuin kodin muutkin kiintokalusteet.
Saunan lauteet ovat tervaleppää. Missonin pyyhkeet koristavat spa-osaston TopCiment-betonipinnoitetta, Sepri.
1 kommentti