7 trendikästä valaisinideaa – pöytävalaisin kuin karkki, eteisen funkishelmi ja muut ihanuudet!
Sisustus
7 trendikästä valaisinideaa – pöytävalaisin kuin karkki, eteisen funkishelmi ja muut ihanuudet!
Hyvän valaistuksen syntyyn tarvitaan sekä yleis- että kohdevaloja. Valontuojan lisäksi valaisin voi olla sisustuksen katseenvangitsija. Nyt suosiossa ovat kattoon ripustettavat vanhat pallovalaisimet sekä leikkisät ja klassiset pöytävalaisimet.
20.1.2023
 |
Avotakka

1. Hyllyn sisällä

Valo muotoilee tilaa ja korostaa seinien ja kiintokalusteiden värejä. Seinään kiinnitetyt, Saas Instrumentsin himmennettävät ledivalot valaisevat kirjahyllyä ja tarjoavat mukavan lukuvalon. Kaapistojen ja seinien maalisävy on NCS S 3020-Y50R 04.

2. Valoa taiteelle

Taulut tulevat parhaiten esiin, kun niihin suuntaa kohdevaloa. Teräsvaijerilla kattoon kiinnitetty Flosin Parentesi-valaisin kytketään lattiavalaisimen tapaan tavalliseen pistorasiaan. Olohuoneen seinän sävy on Tikkurilan H471.

3. Veikeät vierailijat

Valaisin voi olla kodin katseenvangitsija – nämä leikkisät lintukaverit eivät ainakaan jää huomaamatta! Selettin Bird-valaisimista kohdistuu lämmintä tunnelma- ja lukuvaloa ikkunan eteen sijoitetulle sohvalle.

4. Karkkiväreissä

Värikäs pöytävalaisin toimii energisoivana sisustuselementtinä ilman valoakin. Oranssin tekstiilivarjostimen läpi siilautuu sivupöydälle punertavaa tunnelmavaloa.

5. Vintagelöytöjä

Valaistuksen kannalta on tärkeää, että huoneessa on yleisvalojen lisäksi kohdevaloja. Vanhan messinkivalaisimen maitolasipalloista lankeaa olohuoneeseen pehmeä yleisvalo. Klassinen pöytävalaisin valaisee vanhan Lundian laatikoston päälle koottua asetelmaa.

6. Ruokapöydän yllä

Värikästä ruokailuryhmää valaisee metallista valmistettu, lähes ruokapöydän levyinen riippuvalaisin. Sen alaspäin suuntautuva ledivalo on riittävän tehokas myös pimeänä vuodenaikana.

7. Klassikko

1930-luvun funkisvalaisin sopii eteisen yleisvaloksi, sillä valkoisesta lasipallosta lankeava valo on kirkas mutta ei häikäise. Ruskeat seinät korostavat vintagevalaisimen muotoa.

Kommentoi »