Trendikkäät joulukattaukset – 10 inspiroivaa ideaa
Sisustus
Trendikkäät joulukattaukset – 10 inspiroivaa ideaa
Joulukattaus on parhaimmillaan kuin taideteos, joka yhdistelee keramiikkaa, messinkiä ja havukoristeita. Poimi ideat ja kruunaa joulun juhla-ateria näyttävällä kattauksella!
Julkaistu 20.12.2016
Avotakka
Raikas joulukattaus luodaan valkoisilla tekstiileillä ja keraamisilla astioilla. Kun katelautaset ovat samaa väriä, saavat kulhot olla eri sävyisiä keskenään. Kävyistä tehty asetelma ja kattoon ripustettu havunoksa viimeistelevät joulufiiliksen. House Doctorin turkoosit Karly-kulhot 11 €/kpl ja Mio-kulhot 12 €/kpl, Royal Design.
Patinoitunut puupöytä on komea sellaisenaan; sitä ei tarvitse turhaan peittää liinalla. Mustat astiat näyttävät juhlavilta pöydän rouheaa pintaa vasten, ja kultaiset kynttilänjalat antavat joulukattaukseen ripauksen bling blingiä. Komea seppele korvaa joulukuusen. Teema-tarjoiluastiat 14,40 €/kpl ja Iittalan messinkiset Nappula-kynttilänjalat 45,90 €/kpl, Finnish Design Shop.
Boheemi joulukattaus syntyy vahvoilla väreillä ja eriparisilla astioilla. Punainen ja musta ovat tehokas väriyhdistelmä, joka sopii rohkeiden kattausten ystäville. Ripaus valkoista raikastaa kokonaisuuden. Pienet tarjottimet ja leikkuulaudat ovat mainioita katelautasia. Marimekon mustavalkoiset Oiva Räsymatto-lautaset 28 €/kpl, punaiset Oiva-lautaset 17,50 €/kpl ja Varvunraita-leikkuulauta 37 €, Finnish Design Shop.
Patinoituneet pöytähopeat tekevät joulukattauksen. Hopeiset aterimet näyttävät erityisen juhlavilta tummalla pitsiliinalla. Mikäli et omista mummon perintöaterimia, niitä saa antiikkiliikkeistä ja kirpputoreilta. Jos et halua kiillottaa hopeita liian kiiltäviksi kiillotusaineella, pese ne pehmeällä sienellä ja Fairylla. Harmaa pitsipöytäliina 135 €, Tine K.
Tee juhlapöytään kynttiläasetelma, jossa on eri muotoisia ja korkuisia kynttilöitä. Alusiksi voit asetella trendikkäitä marmorilaattoja. Myös kristallilasit hohtavat kauniisti kynttilöiden luomassa valossa. Kynttilät, Havi.
Valkoinen pellavaliina ja kuviolliset astiat ovat lyömätön yhdistelmä myös joulukattauksessa. Sido servietti luonnonnarulla ja pujota pieni havunoksa koristeeksi. Antiikkiset hopea-aterimet kruunaavat klassisen kattauksen. Rörstrandin Swedish Grace Winter -sarjan iso lautanen 23 €, katelautanen 20 €, kulhot 10 €/kpl, Scandinavian Design Center.
Sinipunainen on suosittu väriyhdistelmä ruotsalaisissa joulupöydissä. Erilaisten kuosien yhdistely tekee joulukattauksesta myös rennon ja kodikkaan. Kristallivaaseihin upotetut hyasintit ovat mainio idea joulupöydän koristeluun. Himlan sininen Hop-pellavatabletti 45 €, kuviollinen Lust-pellavaliina 29 €, Ellos.
Vaaleanpunainen ja vihreä ovat trendikäs väripari, jonka raikasta ilmettä havunoksat ja valkoiset astiat korostavat. Metallinhohtoiset koristeet ja aterimet viimeistelevät tyylikkään joulukattauksen. Broste Copenhagenin Nordic Sand -lautaset 26 €/kpl ja kulhot 14 €/kpl, Royal Design.
Pöydän mittainen havunoksakoriste on korea ilmestys. Valkoiset koristeet ja astiat tekevät joulukattauksesta talvisen ja selkeän, mutta samalla juhlavan. Kuva Affari.
Harmaa on joulun yllätysväri, joka tekee joulukattauksesta harmonisen kokonaisuuden. Messingin ja kullan sävyt juhlistavat muuten hillittyä harmaata. Ferm Livingin Circel-messinkikynttelikkö 69 € ja Winterland-messinkikoriste 35 €, Finnish Design Shop. Neu-lautaset, iso 27 €/kpl ja pieni 22 €/kpl, Ferm Living.

Lue lisää:

Kommentoi »