Totta vai tarua: leffateatteritasoinen katselukokemus television kautta?

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Samsung
Moni on sitä mieltä, että paras katselukokemus on mahdollista vain elokuvateatterissa. Uusin televisiotekniikka todistaa toisin.

Moni katsoo paljon sarjoja ja elokuvia kotona, mutta menee elokuvateatteriin etenkin silloin, kun haluaa nauttia elokuvan visuaalisuudesta ja täydellisestä kuvasta isolta laajakankaalta. Uuden Samsung QLED TV:n ominaisuudet takaavat elokuvatasoisen kokemuksen myös kotona. Kumoamme väitteet siitä, että katselukokemus elokuvateatterissa peittoaisi leffaillan kotona.

Väite 1: Elokuvateatterissa kuva on ylivoimaisesti parempi ja väriskaala laajempi

QLED TV:n kuvan laatu perustuu Quantum Dot -teknologiaan, jonka avulla se voi näyttää täysin saman värikirjon, jota yleisesti käytetään digitaalisissa elokuvissa. Tekniikka perustuu nanopartikkeleihin, jotka muuntavat valon miljardeiksi kirkkaiksi väreiksi kuvaruudulla. Se tarkoittaa sitä, että myös television kautta värit voi kokea yhtä rikkaina ja täyteläisinä kuin elokuvissa.

QLED 8K vie televisiokuvan tarkkuuden uudelle tasolle, sillä siinä on neljä kertaa parempi resoluutio kuin 4K-televisiossa. Yli 33 miljoonaa pikseliä varmistavat, että pieninkään yksityiskohta ei jää huomioimatta ja kuva näyttää hätkähdyttävän todelliselta. Koska 8K-laatuista sisältöä ei vielä ole paljoakaan saatavilla, QLED 8K TV käyttää tekoälyä, joka tekee alemmankin tarkkuuden sisällöstä, kuten vaikka tv-uutisista, paremman laatuista. Se skaalaa sisältöä 8K-laatuiseksi niin, että yksityiskohdat paranevat, rakeisuus vähenee ja reunat terävöityvät.

Samsung QLED TV:t tukevat kaikkia suoratoistopalveluita, joten voit katsoa leffan mistä palvelusta vain ja milloin vain. Voit siis kokkailla ja syödä rauhassa ja aloittaa leffan sitten, kun sinulle parhaiten sopii

Väite 2: Leffateatterissa on pimeää, joten kuvan näkee kunnolla. Valoisina kesäiltoina en saa pimennettyä kotiani edes pimennysverhoilla

On totta, että television kuvaa ei välttämättä näe liian valoisassa, mutta ei myöskään liian pimeässä. Elokuvan pimeissä ja varjoisissa kohtauksissa voi olla vaikea erottaa yksityiskohtia. QLED TV:n HDR 10+ -teknologia mahdollistaa kirkkauden ja kontrastin suuremman vaihteluvälin. QLED TV:n maksimikirkkaus on 2000 nitsiä, eli se on hyvin lähellä luonnonvaloa. 8K-televisioissa maksimikirkkaus on jopa 4000 nitsiä, ja sitä käytetään standardina myös elokuvissa.

Kun kirkkaus on hyvä, myös vaaleat yksityiskohdat vaalealla taustalla ja tummat yksityiskohdat tummalla taustalla erottuvat selkeästi, ja elokuvaa on nautinnollista seurata. Q Contrast -ominaisuus korostaa syvimpiä mustan sävyjä, jolloin huoneen valoisuuskaan ei haittaa. Voit siis laittaa valot päälle kesken leffan ja täydentää sipsikulhoa − ja kuvan laatu pysyy silti samana.

Väite 3: Leffateatterissa kuva on laadukas paikasta riippumatta

QLED TV:n Q Viewing Angle -ominaisuus varmistaa, että värit eivät vääristy eikä kontrasti heikenny, vaikka katsoisit televisiota hieman sivummalta. Näin voit kutsua leffailtaasi useammankin kaverin, sillä kaikkien ei tarvitse mahtua poppareineen sohvalle suoraan television eteen.

Väite 4: Leffateatterissa laajakangas on valtava, joten siltä on parempi katsella elokuvaa

Pohjoismaalaiset valitsevat muita eurooppalaisia useammin ison television. Jo 35 prosenttia Suomessa myydyistä televisioista on 55-tuumaisia, ja 65-tuumaisten televisioiden myynti kasvaa nopeimmin. QLED TV:tä on tarjolla jopa 85-tuumaisina, jolloin television leveys on jo lähes kaksi metriä. Mitä isompi televisio on, sitä enemmän se vaatii kuvan laadulta. Kuvan laadun paraneminen onkin mahdollistanut isompien televisioiden suosion.

Leffaillan järjestämistä kotona helpottaa myös se, että Samsungin QLED TV:t tukevat kaikkia suoratoistopalveluita, niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin. Voit siis katsoa leffan mistä palvelusta vain, ja juuri silloin kun itse haluat!

Julkaistu: 11.10.2018
1 kommentti