Maku

Tortillojen ABC: näin syntyvät maukkaimmat meksikolaisherkut

Tortillojen ABC: näin syntyvät maukkaimmat meksikolaisherkut
Paista itse tortillat ja valitse niihin herkullinen täyte herkullisista resepteistämme! Täältä löytyy ohje tortillataikinaan, jauhelihatäytteeseen, kasvistäytteeseen, guacamoleen, kastikkeisiin ja salsoihin.
Julkaistu: 13.8.2017

Pieni tortillasanasto:

Tortilla: ohut kohottamaton pyöreä leipänen, joka valmistetaan vehnä- tai maissijauhoista.
Taco: tortillalätty, jonka täytteenä on lihaa, kalaa tai kasvista. Lisäkkeenä tarjotaan korianteria, limettiä, chiliä ja kastikkeita.
Burrito: rullalle kääritty tortilla, jonka täytteenä on lihaa, kanaa, riisiä, papuja, kasviksia tai vaikkapa härkistä.
Fajita: Tex-Mex-ateria, johon kuuluu grillattua viipaloitua lihaa, kasviksia, riisiä, ranskankermaa ja juustoraastetta tortillan kera.
Nacho: joko tortillasta rapeiksi paahdettuja paloja tai kaupan valmiita rapeita maissilastuja. Tarjotaan salsan, guacamolen tai sulatetun juuston kera.
Enchilada: täytetty ja rullalle kääritty tortilla, jonka täytteenä on esim. jauhelihaa ja rullan päälle lisätään juustoa ja/tai tomaattikastiketta. Gratinoidaan nopeasti uunissa.
Quesadilla: taitettu tai kaksinkertainen tortilla, jonka välissä on juustoa sekä kasviksia tai lihaa. Kuumennetaan pannulla rasvassa, jotta juusto sulaa. Tarjotaan kolmioiksi leikattuna.
Tostada: paahdettu tai uppopaistettu tortilla, joka tarjotaan yleensä pienempinä paloina keitoissa tai salaateissa.
Salsa: yleisnimitys kastikkeelle. Salsa voi olla joko sakea kastike, johon voi dipata (guacamole), hedelmäinen versio (mango-tomaattisalsa) tai tomaattipohjainen (Pico de Gallo).

Lue lisää:

Kommentoi »