5 × kotimainen vaihtoehto tonnikalalle – mikä tuote sopii pizzaan, mikä pitaleivän väliin?
Vaihda kotimaiseen
5 × kotimainen vaihtoehto tonnikalalle – mikä tuote sopii pizzaan, mikä pitaleivän väliin?
Kiireinen kokki ilahtuu kotimaisten kalasäilykkeiden runsaasta tarjonnasta. Hauki, lahna, muikku, silakka, särki ja säynävä ovat mainettaan maukkaampia ja ympäristön kannalta vastuullisia valintoja.
6.11.2023
 |
Maku

1. Purkitettu savukala

Leppäsavukala sisältää Suomen meri- ja järvialueilta pyydettyä ja savustettua lahnaa, säynettä ja muita särkikaloja. Käytä säilykettä tonnikalan tapaan. Tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki.

Kotimaista leppäsavukalaa rypsiöljyssä, 3 €/prk (150 g/115 g).

2. Arkinen tölkkisilakka

Arkikala on sekoitus kestävästi pyydettyä kotimaista silakkaa ja muikkua. Hienojakoisen koostumuksen ansiosta voit käyttää sitä suoraan vaikkapa leivälle, salaattiin ja sushiin.

Arkikala öljyssä, Pielisen kalajaloste, 2,6 €/prk (150 g/115 g).

3. Kätevä kalakebab

Kalalastu on kotimaisista järvikaloista –hauesta, säyneestä, särjestä ja lahnasta – valmistettu kebab-tyylinen tuote. Lastuille riittää parin minuutin kuumennus pannulla. Tarjoa ranskalaisten kanssa tai pitaleivän välissä. Kokeile myös pata- ja kastikeruoissa, risotossa tai pastassa.

Kuusamon Kalan kalalastu, 6,8 €/prk (240 g/180 g)

4. Pizzanpaistajan lempievä(kä)s

Pizzakala on reilusti sipulilla, paprikalla, valkosipulilla, mauste- ja valkopippurilla maustettu kalasäilyke. Se sisältää kotimaista lahnaa, säynettä, pasuria ja muikkua. Voit käyttää sitä pizzan lisäksi esimerkiksi salaatteihin sekä leipien ja uuniperunoiden täytteeksi.

Pirkka Parhaat pizzakala rypsiöljyssä, 3,4 €/prk (150 g/115 g).

5. Marinoitu särkisäilyke

Chilimaustettu särki on pehmeäruotoiseksi kypsennettyä ja tarjoiluvalmiiksi maustettua särkeä. Kokeile vaikkapa leivän päälle, vokkiin tai keittoon. Toimii myös pizzojen, piirakoiden sekä tacojen täytteenä.

Järki Särki chili, 5,8 €/prk (275 g/195 g).

Kurkkaa tonnikalajutustamme ideoita ja korvaa ohjeiden tonnikalat sopivilla kalasäilykkeillä.
Kommentoi »