
1. Purkitettu savukala
Leppäsavukala sisältää Suomen meri- ja järvialueilta pyydettyä ja savustettua lahnaa, säynettä ja muita särkikaloja. Käytä säilykettä tonnikalan tapaan. Tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki.
Kotimaista leppäsavukalaa rypsiöljyssä, 3 €/prk (150 g/115 g).
2. Arkinen tölkkisilakka
Arkikala on sekoitus kestävästi pyydettyä kotimaista silakkaa ja muikkua. Hienojakoisen koostumuksen ansiosta voit käyttää sitä suoraan vaikkapa leivälle, salaattiin ja sushiin.
Arkikala öljyssä, Pielisen kalajaloste, 2,6 €/prk (150 g/115 g).
3. Kätevä kalakebab
Kalalastu on kotimaisista järvikaloista –hauesta, säyneestä, särjestä ja lahnasta – valmistettu kebab-tyylinen tuote. Lastuille riittää parin minuutin kuumennus pannulla. Tarjoa ranskalaisten kanssa tai pitaleivän välissä. Kokeile myös pata- ja kastikeruoissa, risotossa tai pastassa.
Kuusamon Kalan kalalastu, 6,8 €/prk (240 g/180 g)
4. Pizzanpaistajan lempievä(kä)s
Pizzakala on reilusti sipulilla, paprikalla, valkosipulilla, mauste- ja valkopippurilla maustettu kalasäilyke. Se sisältää kotimaista lahnaa, säynettä, pasuria ja muikkua. Voit käyttää sitä pizzan lisäksi esimerkiksi salaatteihin sekä leipien ja uuniperunoiden täytteeksi.
Pirkka Parhaat pizzakala rypsiöljyssä, 3,4 €/prk (150 g/115 g).
5. Marinoitu särkisäilyke
Chilimaustettu särki on pehmeäruotoiseksi kypsennettyä ja tarjoiluvalmiiksi maustettua särkeä. Kokeile vaikkapa leivän päälle, vokkiin tai keittoon. Toimii myös pizzojen, piirakoiden sekä tacojen täytteenä.
Järki Särki chili, 5,8 €/prk (275 g/195 g).