Tonnikala, perus ja niin paras! 8 reseptiä, joissa kuivakaapin klassikko on parhaimmillaan

Tonnikala, perus ja niin paras! 8 reseptiä, joissa kuivakaapin klassikko on parhaimmillaan
Tonnikala on arkikokin luottoaines, josta saa pyöräytettyä niin pastat, pizzat, munakkaat kuin pihvitkin. Paras tonnikalaresepti on helppo, nopea ja edullinen – ja nyt listasimme niistä 7 parasta!
Julkaistu: 16.3.2020

1. Täyttävä tonnikalamunakas (ja wasabiyllätys!)

Tonnikalamunakas on oiva vaihtoehto silloin, kun ruokaa pitää loihtia kiireessä. Tonnikalan lisäksi tässä reseptissä maistuvat muun muassa peruna ja kaprikset, ja lisäterää munakas saa wasabin makuisesta majoneesista. Mikä parasta, reseptiä voi muunnella sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään.

2. Arjen pikaherkku eli tonnikalapasta

Ruokakirjailija Outi Väisäsen nopea tonnikalapasta on helppo versioida koko perheelle sopivaksi.
"Parasta pikaruokaa! Hyvää, helppoa ja nopeaa!" Näin suitsuttaa lukijamme tonnikalapastaa, joka onkin todellinen arjen sankari. Maukas ja helppo arkipasta valmistuu hujauksessa. Jos kaapistasi tonnikalan lisäksi tomaattimurskaa, kurkkaa myös tämä tomaattisen tonnikalapastan resepti. Kokeile myös ruokakirjailija Outi Väisäsen nopeaa tonnikalapastaa!

3. Tonnikalamakaronilaatikko – verraton versio lasten suosikista

Kukapa voisi makaronilaatikkoa vastustaa? Tuttu ja turvallinen kotiruoka maistuu mainiolta myös ilman lihaa, tonnikalalla höystettynä. Poimi tonnikalamakaronilaatikon resepti täältä. Jos kaipaat jotakin raikkaampaa, kokeile makaronista ja tonnikalasta retrohenkistä makaronisalaattia.

4. Purkkitonnikala taipuu myös pihveiksi

Arkisen ihanat tonnikalapihvit valmistuvat säilyketonnikalasta. Pannulla rapeaksi paistetut pihvit maistuvat kermaviilikastikkeen kera. "Hyvää oli ja helppo resepti", kirjoittaa lukijamme.

5. Lohturuokien äiti lasagne yllättää kalatäytteellä

Rakastatko lasagnea? Täytä klassikko vaihteeksi lihakastikkeen sijaan tonnikalatäytteellä. Tonnikalalasagnen reseptin löydät täältä.

6. Kananmunakukka piristää superhelpon tonnikalapiirakan

Helppo tonnikalapiirakka syntyy sukkelasti valmistaikinasta ja purkkitonnikalasta. Paprikasta ja kananmunasta taiteiltu kukka piristää piirakan ilmeen.

7. Pikkupizzat maistuvat mereneläviltä

Merenelävien ystävä pyöräyttää pikkuiset pizzat tonnikalasta, katkaravuista ja simpukoista. Kotoisat pizzat kootaan rieskojen päälle. Helppojen frutti di mare -pizzojen reseptin löydät täältä.

8. Viikonlopun villitys: Nizzanpiirakka ihastuttaa klassikkosalaatin makumaailmalla

Nizzanpiirakassa villitsevät peruna, kala, vihreät pavut ja muut ranskalaisen klassikkosalaatin hurmaavat maut. Perinteisen nizzansalaatin reseptin löydät täältä.
1 kommentti