12 x toimituksen juhlasuosikki! Paljastamme omat lempiherkkumme – "Onnistuu aina ja maistuu kaikille"

12 x toimituksen juhlasuosikki! Paljastamme omat lempiherkkumme – "Onnistuu aina ja maistuu kaikille"
Todella helpot toffeekeksit, yhden kulhon kakku ja piirakka, joka maistuu hyvältä pakastamisenkin jälkeen. Näitä herkkuja tarjotaan Meillä kotona -tekijöiden omissa juhlissa. Ota suosikkireseptit visusti talteen!
Julkaistu: 28.5.2021
"Tämä helppo suklaajuustokakku on ollut meidän juhliemme vakiotarjottava – se onnistuu aina, sen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja se maistuu kaikille. Pohjan keksit voi vaihtaa gluteenittomiin. Koristeena on meillä yleensä kasa marjoja, toisin kuin alkuperäisessä reseptissä." -Anu Karttunen, tuottaja
Paistettu suklaajuustokakku on näyttävä mutta valmistuu helposti.
"Lapsemme ristivät nämä suolakinuski-suklaakeksit koronakekseiksi, koska leipoivat näitä läpi viime kevään. Ne jäivät vakiohitiksi, joita tarjoillaan nyt myös vieraille." -Maija Koski, päätoimittaja
Suolakinuski-suklaakeksien taikinassa on tummasta suklaasta raastettuja suklaahippuja. Kokonaisuuden kruunaa suolakinuskikastike.
"Näitä synnin tihentymiä eli Rocky Road -paloja tulee tehtyä juhliin, koska ne maistuvat kaikille, ovat helppoja ja ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen – eikä juhlissa ahmi niitä itse liikaa, kun enemmän muitakin syöjiä!" -Miia Kauhanen, toimituspäällikkö
Rocky Road -palat maistuvat lapsille ja aikuisillekin. Tumman ja vaalean suklaan joukkoon sekoitetaan sattumiksi vaahtokarkkeja, karkkirakeita, pähkinöitä, suolapähkinöitä ja suklaapatukan palasia.
"Maisemakahvilan raparperipiirakkaa leivoin viime kesänä monta kertaa. Ihanan mehevä ja kostea piirakka, helppo tehdä ja maistuu hyvältä pakastamisenkin jälkeen." -Sinimaria Halonen, tuottaja
Maisemakahvilan raparperipiirakka on monen rakastama klassikko.
"Siskoni kommentoi leipomaani liettualaista rahkakakkua jotakuinkin näin: 'Johanna, et ole koskaan leiponut mitään näin hyvää!' Ja siis leivon kyllä lähes aina, kun on jokin juhlapyhä." -Johanna Sjöholm, tuottaja
Liettualainen rahkakakku on helppoutta arvostavan leipurin valinta. Kakun pohja ja kaakaomurupinta valmistuvat samasta taikinasta.
"Helposta mökkikakusta tuli uusi kesäsuosikki meidän kananmuna-allergiaperheessä. Pohjaan löytyy aina ainekset kaapista, taikina sekoitetaan yhdessä kulhossa ilman vatkaimia ja sitten uuniin. Päälle kermavaahtoa ja marjoja. Äitienpäivänä tehty puolikas kakku meni kolmelta hengeltä aamiaisella hetkessä." -Iiris von Knorring, toimituspäällikkö
Rento mökkikakku on vegaaninen ja erittäin helppo valmistaa.
"Tein vasta valkosuklaista vadelmapiirakkaa, ja koko piirakka hujahti nopeasti pienen vierasjoukon suihin. Mikä parasta, kuuden raaka-aineen herkku valmistui kerroksistaan huolimatta yllättävän helposti ja kovettui nopeasti." -Emmi Nissi, toimituspäällikkö
Valkosuklaisessa vadelmapiirakassa on rapea keksipohja, raikkaita vadelmia ja makea valkosuklaakuorrutus.
"Rapeat toffeekolmiot ovat vakioherkkuni! Teen pelkästään tosi helppoja herkkuja, koska kärsivällisyyttä ei ole, ja nämä ovat ehdottomasti siinä kategoriassa. Näistä ei tule hurjan nättejä, mutta maustaan ne saavat ihan aina kehuja, ja minä myhäilen, niin kuin olisin joku parempikin leipoja!" -Henna-Kaisa Ranta, konseptisuunittelija
Sisältä täydellisen sitkeät toffeekolmiot on superhelppo tehdä, ja ne säilyvät hyvin.
"En ole kovasti makean perään, mutta nämä vegaaniset mokkapalat kesäkurpitsalla ovat ihan mahtavia." -Sari Vahe, AD
Vegaaniset mokkapalat eivät häviä suosikkileivonnaisen alkuperäisversiolle laisinkaan. Päinvastoin, kesäkurpitsa tekee niistä hurjan meheviä.
"Porkkanakakku-kääretorttu keräsi vierailta vuolaat kehut. Tämä on kyllä tosi makea, joten sokeria voi vähentää, jos ei niin tykkää. Täytettä tulee todella runsaasti!" -Johanna Sjöholm, tuottaja
Porkkanakakku toimii kääretortun muodossa erittäin hyvin. Kokeile itse ja leivo porkkanakakku-kääretorttu.
"Nämä herukkapiiraat ovat aivan ihania – ja vielä gluteenittomia. Olen leiponut näitä myös raparperillä, toimii hyvin sekin! Ja varmaankin kaikki muutkin kirpsakat täytteet." -Maija Koski, päätoimittaja
Herukkapiiraat yllättävät. Siirappisen taikinakuoren alla odottaa kirpsakka mustaherukkatäyte.
"Voileipäkakku rengasvuossa oli nopea ja superhelppo – tosin varioin vähän ja laitoin täytteeseen remouladekastiketta ja kylmäsavu- ja lämminsavulohta. Koristelusta sai helposti näyttävän, kun päälle iski lohiruusukkeita ja salaattilehdykäisiä. Kakkua oli helppo leikata. Kaikki kehuivat!" -Anu Karttunen, tuottaja
Voileipäkakkua pidetään usein työläänä, mutta rengasvuokaan tehty versio valmistuu nopeasti ja on näyttävän näköinen.
Kommentoi »