Teriyakikastikkeella maustettu rouskuva nuudelipannu
”Kasvis-nuudelipannu on mutkaton valmistaa, ja tietysti se maistuu tosi hyvältä. Varsiparsakaali jää ruoassa tarkoituksella mukavan rapsakaksi, ja kasviksia voi näppärästi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista löytyy.” – Johanna Sjöholm, toimituspäällikkö
Italialaisen perinneruoan helpompi versio
”Melanzane-spagettivuoka on esikuvaansa melanzane alla parmigianaa eli munakoiso-tomaattivuokaa vaivattomampi vaihtoehto arkeen: riittää, kun kasaa ainekset vuokaan, työntää vuoan uuniin ja heittää loppuvaiheessa juustoja päälle. Lopputulos on ihanan mehevä. Ruokaan saa helposti vaihtelua käyttämällä välillä eri pastoja ja grillattujen munakoisojen sijaan vastaavaa kesäkurpitsasäilykettä tai vaikka artisokkaa.” – Anna Wilkman, tuottaja
Lounas kuin Hollywood-näyttelijällä
”Lounassalaatti Jennifer Anistonin tyyliin on juuri noussut perheemme uudeksi arkisuosikiksi. Olen tehnyt saman tyyppisiä salaatteja aiemminkin, mutta pistaasipähkinät tekevät tästä reseptistä erityisen ihanan. Lisäksi olen vaihtanut kikherneet pakasteherneisiin, mikä tekee salaatista vielä raikkaamman. Siten se myös maistuu paremmin nuoremmalle lapselle. Salaatti on vielä parempaa seuraavana päivänä, joten teemme aina kerralla tuplasatsin.” – Maija Koski, päätoimittaja
Etäpäivien lämmittävä linssiruoka
”Mausteinen linssipata ei uppoa lapsille, mutta kun teen sitä padallisen, saan useamman ihanan lounaan etäpäiville. Syödessä voi taputtaa itseään olkapäälle, kun kasviksia on kerrankin paljon ja monipuolisesti.” – Anna Ruohonen, liiketoimintajohtaja
Vähän erilainen sienisoppa
”Itämainen suppilovahverosoppa on kivan erilainen sienikeitto! Meillä on paljon kuivattuja suppilovahveroita, joten olemme tehneet tätä keittoa useamman kerran. Kookos antaa mausteiselle ja lämpimälle sopalle hauskan säväyksen.” – Johanna Sjöholm, toimituspäällikkö
Pottuklassikko eri täytteillä
”Yhtä en vaihda, ja se on uuniperuna. Panostukseni täytteisiin vaihtelee, mutta varmaa on se, että feta ja punasipuli löytävät tiensä minun pottujeni rinnalle.” – Neea Wallin, tuottaja
Uunipasta kaikkien mieleen
”Uunihalloumipasta on oikeasti nopea ja helppo ruoka. Kun sitä on tarjolla, teinitkin saattavat raahautua luolistaan ruokapöytään. Ruokaa on myös vaivaton muunnella, jos sille päälle sattuu.” – Anna Ruohonen, liiketoimintajohtaja
Koko perheen suosikkisalaatti
”Kana-nuudelisalaatista on tullut perheemme vakioherkku ja etenkin lasten suosikki. Kokkaamme sitä usein viikonloppuisin, mutta se toimii nopeutensa puolesta arkiruokanakin oikein hyvin. Maukkaassa salaatissa on elementti, jolla voi myydä lapsille mitä tahansa, eli nuudelit. Salaatti toimii hyvin myös katkaravuilla tai rapeaksi paistetulla tofulla.” – Anu Karttunen, toimituspäällikkö
Pikantti ja pikainen sosekeitto
”Tomaatti-linssikeitosta on tullut vakioresepti etäpäivien lounaslistalla. Se on todella helppo ja nopea sekä kivan mausteinen: sopassa on reippaasti tuoretta inkivääriä, kurkumaa ja currya.” – Johanna Sjöholm, toimituspäällikkö
Tajuttoman mehevä vuokaruoka
”Yhden astian taktiikalla valmistuva gnocchivuoka on tajuttoman hyvää. Sen paahdettu marinara-soosi saattaa olla herkullisin maistamani tomaattikastike. Täyteläinen ruoka saa lisäpotkua chorizo-makkarasta, ja perunagnocchit tuovat kivaa vaihtelua pastaruokiin, joita taloudessamme usein valmistetaan.” – Anna Wilkman, tuottaja
Ravitseva luottokeitto
”Lubia chiti eli persialainen papukeitto on helppo ja maistuu perheen teineillekin. Se maistuu taivaalliselta, kun lautaselle lisää vielä limeaioli-silmän. Seuraavaksi päiväksi papukeitto vain paranee.” – Anni Alatalo, toimituspäällikkö
+ Todellista arjen luksusta eli tuoreet sämpylät
”Sämpylät ovat arjen luksusta ja astetta parempi iltapala, mutta niiden teko ei vaadi suuria ponnisteluja. Ruskistettu voi tekee näistä sämpylöistä aivan erityisen maukkaita.” – Anna Ruohonen, liiketoimintajohtaja