Toimituksen arkiruokasuosikit: 11 reseptiä, joihin luotamme kerta toisensa jälkeen – ”Paranee vain seuraavaksi päiväksi”

Toimituksen arkiruokasuosikit: 11 reseptiä, joihin luotamme kerta toisensa jälkeen – ”Paranee vain seuraavaksi päiväksi”
Meillä kotona -tekijöiden arjen luottoruokiin kuuluu niin käteviä vuokaruokia, sukkelia soppia kuin maistuvia salaatteja. Ota testiin vaikka kaikki!
Julkaistu 30.1.2023

Teriyakikastikkeella maustettu rouskuva nuudelipannu

Kasvis-nuudelipannu on mutkaton valmistaa, ja tietysti se maistuu tosi hyvältä. Varsiparsakaali jää ruoassa tarkoituksella mukavan rapsakaksi, ja kasviksia voi näppärästi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista löytyy.” – Johanna Sjöholm, toimituspäällikkö

Kasvis-nuudelipannu viimeistellään suolapähkinöillä.

Italialaisen perinneruoan helpompi versio

Melanzane-spagettivuoka on esikuvaansa melanzane alla parmigianaa eli munakoiso-tomaattivuokaa vaivattomampi vaihtoehto arkeen: riittää, kun kasaa ainekset vuokaan, työntää vuoan uuniin ja heittää loppuvaiheessa juustoja päälle. Lopputulos on ihanan mehevä. Ruokaan saa helposti vaihtelua käyttämällä välillä eri pastoja ja grillattujen munakoisojen sijaan vastaavaa kesäkurpitsasäilykettä tai vaikka artisokkaa.” – Anna Wilkman, tuottaja

Helppoon melanzane-spagettivuokaan tulee sekä mozzarellaa että parmesaania – ilmankos se maistuukin niin herkulliselta!

Lounas kuin Hollywood-näyttelijällä

Lounassalaatti Jennifer Anistonin tyyliin on juuri noussut perheemme uudeksi arkisuosikiksi. Olen tehnyt saman tyyppisiä salaatteja aiemminkin, mutta pistaasipähkinät tekevät tästä reseptistä erityisen ihanan. Lisäksi olen vaihtanut kikherneet pakasteherneisiin, mikä tekee salaatista vielä raikkaamman. Siten se myös maistuu paremmin nuoremmalle lapselle. Salaatti on vielä parempaa seuraavana päivänä, joten teemme aina kerralla tuplasatsin.” – Maija Koski, päätoimittaja

Yrttinen kvinoa-fetasalaatti nousi taannoin viraalihitiksi, kun sen uumoiltiin olevan Jennifer Anistonin suosikki.

Etäpäivien lämmittävä linssiruoka

Mausteinen linssipata ei uppoa lapsille, mutta kun teen sitä padallisen, saan useamman ihanan lounaan etäpäiville. Syödessä voi taputtaa itseään olkapäälle, kun kasviksia on kerrankin paljon ja monipuolisesti.” – Anna Ruohonen, liiketoimintajohtaja

Chilillä ja valkosipulilla maustettu linssipata lämmittää mukavasti – ja vain paranee jääkaapissa.

Vähän erilainen sienisoppa

Itämainen suppilovahverosoppa on kivan erilainen sienikeitto! Meillä on paljon kuivattuja suppilovahveroita, joten olemme tehneet tätä keittoa useamman kerran. Kookos antaa mausteiselle ja lämpimälle sopalle hauskan säväyksen.” – Johanna Sjöholm, toimituspäällikkö

Itämainen suppilovahverosoppa maustetaan punaisella currytahnalla.
"Maukkaassa salaatissa on elementti, jolla voi myydä lapsille mitä tahansa, eli nuudelit."
Anu Karttunen

Pottuklassikko eri täytteillä

”Yhtä en vaihda, ja se on uuniperuna. Panostukseni täytteisiin vaihtelee, mutta varmaa on se, että feta ja punasipuli löytävät tiensä minun pottujeni rinnalle.” – Neea Wallin, tuottaja

Uuniperunoiden täytteenä maistuu niin sinihomejuusto, feta, lohi kuin katkarapukin.

Uunipasta kaikkien mieleen

Uunihalloumipasta on oikeasti nopea ja helppo ruoka. Kun sitä on tarjolla, teinitkin saattavat raahautua luolistaan ruokapöytään. Ruokaa on myös vaivaton muunnella, jos sille päälle sattuu.” – Anna Ruohonen, liiketoimintajohtaja

Uunihalloumipasta valmistuu kätevästi valmiista tortellineista.

Koko perheen suosikkisalaatti

Kana-nuudelisalaatista on tullut perheemme vakioherkku ja etenkin lasten suosikki. Kokkaamme sitä usein viikonloppuisin, mutta se toimii nopeutensa puolesta arkiruokanakin oikein hyvin. Maukkaassa salaatissa on elementti, jolla voi myydä lapsille mitä tahansa, eli nuudelit. Salaatti toimii hyvin myös katkaravuilla tai rapeaksi paistetulla tofulla.” – Anu Karttunen, toimituspäällikkö

Kana-nuudelisalaatti yhdistää suolaisen, makean, tulisen ja rapean.

Pikantti ja pikainen sosekeitto

Tomaatti-linssikeitosta on tullut vakioresepti etäpäivien lounaslistalla. Se on todella helppo ja nopea sekä kivan mausteinen: sopassa on reippaasti tuoretta inkivääriä, kurkumaa ja currya.” – Johanna Sjöholm, toimituspäällikkö

Tomaatti-linssikeitto vaatii vain 10 minuuttia aktiivista kokkaamista.

Tajuttoman mehevä vuokaruoka

”Yhden astian taktiikalla valmistuva gnocchivuoka on tajuttoman hyvää. Sen paahdettu marinara-soosi saattaa olla herkullisin maistamani tomaattikastike. Täyteläinen ruoka saa lisäpotkua chorizo-makkarasta, ja perunagnocchit tuovat kivaa vaihtelua pastaruokiin, joita taloudessamme usein valmistetaan.” – Anna Wilkman, tuottaja

Gnocchivuokapäivänä on minimaalisesti tiskiä, mutta maksimaalisesti makua.

Ravitseva luottokeitto

Lubia chiti eli persialainen papukeitto on helppo ja maistuu perheen teineillekin. Se maistuu taivaalliselta, kun lautaselle lisää vielä limeaioli-silmän. Seuraavaksi päiväksi papukeitto vain paranee.” – Anni Alatalo, toimituspäällikkö

Lubia chiti on yksi Iman ja Leena safkaa -ruokavaikuttajien arkibravuureista.

+ Todellista arjen luksusta eli tuoreet sämpylät

”Sämpylät ovat arjen luksusta ja astetta parempi iltapala, mutta niiden teko ei vaadi suuria ponnisteluja. Ruskistettu voi tekee näistä sämpylöistä aivan erityisen maukkaita.” – Anna Ruohonen, liiketoimintajohtaja

Kommentoi »