Kotivinkki

Toimittaja Susani Mahadura rakastaa päivällisiä lapsuudenperheensä parissa – ”Silloin saan olla turvallisesti se, joka olen”

Toimittaja Susani Mahadura rakastaa päivällisiä lapsuudenperheensä parissa – ”Silloin saan olla turvallisesti se, joka olen”
Juontaja ja toimittaja Susani Mahadura nauttii istuessaan puisen moottoriveneen keulassa. Buddhalaiselta isältään hän on oppinut irti päästämisen taidon. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 13.9.2021

Paras paikka kotona

Minulla on pieni jakkara, jonka päällä istun – yleensä aina keittiössä. Jakkarassa on välitikapuu, niin että saan jalat koukkuun. En käytä tavallisia tuolejamme, vaan tykkään kököttää tällä jakkaralla kuin jokin pöllö oksalla. Siinä on jotain mukavaa ja turvallista.

Paras tapa rentoutua

Rentoudun, kun veneilemme Järvi-Suomessa tai saaristossa. Parasta on, kun saan istua veneen keulassa, ja aallot hakkaavat. Pienet puiset putputtavat moottoriveneet ovat ihanimpia.

Paras satsaus

Aloitin painonnoston alan asiantuntijan Matti Vestmanin johdolla, kun kärsin jatkuvista selkä-, niska- ja hartiaseudun kivuista. Valmentaja on koko ajan mukana harjoituksissa. Nyt voin paljon paremmin.

Paras neuvo

Buddhalainen isäni on opettanut, että irti päästäminen on tärkeää: se, että ei kiinny mihinkään materiaan, statukseen tai työpaikkaan. Tämä ajatus on helpottanut elämääni. Pyrin elämään yksinkertaisesti ja pienesti. Olen omaksunut buddhalaisen elämänfilosofian isältäni.

Paras vinkki

Uskaltauduin paljastamaan ystävälleni urahaaveeni omasta tuotantoyhtiöstä, jonka olen ajatellut toteutuvan joskus viisikymppisenä, jos silloinkaan. Ystäväni vinkki oli, että unelmien kanssa ei kannata viivytellä, jos tietää mitä haluaa. Rohkaistuin ottamaan ensiaskeleet haaveen kanssa ja soitin kollegalleni Yagmur Özberkanille. Haaveena on, että joku päivä meillä olisi oma luova ohjelmatoimisto.

Paras hetki

Rakastan päivällisiä ja illallisia perheeni kanssa, kun saan olla turvallisesti se, joka olen. Iskä heittäytyy hervottomaksi ja saa minut nauramaan. Äitiänikin näen usein, sillä asumme lähekkäin Helsingin Kalliossa. Äitiä naurattaa, kun hän huomaa, että hänen kaikki lapsensa taantuvat viisivuotiaan tasolle. Ja minä rakastan sitä taantumista!

Paras….

Juoma: Vesi

Maku: Sitruksinen

Tuoksu: Meri

Matkakohde: Norja

Kulkupeli: Pyörä

Kännykkäsovellus: Herätyskello

Musiikki: Live

Biisi: Lxandran Sabotage

Keittiöväline: Espressopannu

Kirja: Jani Toivolan Rakkaudesta

Elokuva: Star Wars

Tv-ohjelma: A-studio

Vaate: Pyjama

Jäätelö: Vegaaninen salmiakkijäätelö

Herkku: Munkki

Kahvila: Moko Helsingissä

Kaupunki: Helsinki

Vuodenaika: Kesä

Huonekalu: Sohva

Aamupala: Appelsiinimehu

Iltarutiini: Koiran ulkoiluttaminen

Kommentoi »