Jämälankakori, syksyn lämmittävin oivallus! Toholammin kirjasto pani kerät kiertoon – sopisiko idea myös sinun lähikirjastoosi?

Jämälankakori, syksyn lämmittävin oivallus! Toholammin kirjasto pani kerät kiertoon – sopisiko idea myös sinun lähikirjastoosi?
Miltä kuulostaisi, jos lähikirjastoon voisi viedä itselle turhat jämälangat ja napata pari kerää tilalle? Toholammin kirjasto toteutti käsitöistä innostuneen asiakkaansa mainion toiveen jämälankakorista.
Julkaistu: 13.10.2021

Monesta kirjastosta voi nykyään lainata kirjojen lisäksi vaikka mitä muuta porakoneista luistimiin. Mutta tästä ideasta käsityöihminen innostuu erityisesti: entäpä jos kirjastoon voisi viedä itselle turhat jämälankakerät ja ottaa tilalle pari uutta kiinnostavaa vaihdokkia?

Piskuinen Toholammin kirjasto Keski-Pohjanmaalla toteutti neulootikkojen pienen suuren unelman: kirjaston käsityöosastolta löytyy nyt jämälankakori asiakkaiden käyttöön.

– Jämälankakoria ehdotti jo jonkin aikaa sitten eräs asiakkaamme. Innostuimme, mutta idea jäi silloin muiden kiireiden takia toteuttamatta. Tänä syksynä ehdotus tuli jostain taas mieleen ja päätimme tarttua toimeen, Toholammin kirjastonjohtaja Satu Kinnari kertoo.

Jämälankakori on saanut Toholammilla innokkaan vastaanoton. Lankoja on tuotu kuvan ottamisen jälkeen niin paljon, etteivät ne kaikki mahdu enää pärekoriin. "Mietin, että pitää jo varmaan tuoda toinen isompi kori viereen", Satu Kinnari keroo. Jutun kuvat: Toholammin kirjasto.
Toholammilta idea on levinnyt myös muille paikkakunnille: jämälankakoreja löytyy nyt myös ainakin Kannuksen, Ylivieskan ja Kaustisen kirjastoista.

Kinnari osasi arvata, että ideasta innostuttaisiin paikkakunnalla – käsityökirjoja kun lainataan kirjastosta ahkerasti ja esimerkiksi Toholammin Martat pitävät kirjastolla neulekahvilaa kerran kuukaudessa.

Muutamassa viikossa lankoja on tuotu jämälankakoriin keräkaupalla, ja asiakkaat ovat antaneet ideasta kiittävää palautetta.

– Itsekin pidän käsitöistä ja tunnistan sen ilmiön, että lankoja kertyy kotiin. Vielä haluaisin kannustaa ihmisiä myös ottamaan lankoja kirjastosta mukaan, Kinnari sanoo.

Toholammilta idea on levinnyt muillekin paikkakunnille: jämälankakoreja löytyy nyt myös ainakin Kannuksen, Ylivieskan ja Kaustisen kirjastoista.

Jämälankojen lisäksi Toholammin kirjaston kautta kiertää heijastimia.

Toholammilla on kokeiltu myös muita kierrätysideoita: tällä hetkellä asiakkaat voivat kierrättää kirjaston kautta paitsi vanhoja kirjojaan ja lehtiään myös heijastimia.

– Heijastimia voi tuoda ja viedä vapaasti: jos vaikka tulee kirjastoon illalla ja huomaa, että heijastin on jäänyt kotiin, voi sellaisen ottaa täältä matkaan.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »