Kotivinkki

Tilkkuhuppu nojatuolille

Tilkkuhuppu nojatuolille
Vanha nojatuoli koki muodonmuutoksen, kun sille ommeltiin hauska tilkkuhuppu.
Julkaistu: 18.2.2011

Tarvikkeet:

*erilaisia kankaita

*vanha lakana

*ompelukone

*silmäneula

*lankaa

*sakset

*nitoja

Tee näin:

1. Ota nojatuolista kaavat laittamalle sen päälle vaikkapa vanha lakana ja piirtämällä kynällä merkinnät tuolin saumoja pitkin.

2. Leikkaa kaavat irti ja sovita niitä tuolin päälle nuppi-neulojen avulla. Piirrä kaavoihin haluamasi kokoiset ja malliset tilkut ja leikkaa ne erilaisista kankaista. Ompele yhteen niin, että saat on tilkuista tehdyt, kokonaiset kappaleet. Jätä kappaleiden reunoihin noin 1 cm:n saumanvarat ja alareunaan noin 15 cm.

3. Ompele kappaleet toisiinsa kiinni mutta jätä esimerkiksi toinen etusaumoista auki, jotta saat puettua hupun tuolille.

4. Kiinnitä tyynyjen alle jäävät reunat nitojalla kiinni tuolin runkoon ja ompele avonainen sauma käsin yhteen. Taittele kankaan alareunat tuolin alle ja kiinnitä ne nitojalla pohjaan kiinni.

5. Istuin- ja selkänojatyynyt tehdään samalla tavalla ottamalla niistä ensin kaavat ja ompelemalla niille sopivat pussit. Tyynypussit voi ommella vetoketjuilla kiinni tai jättää tuolinpuoleiset reunat niin pitkiksi, että ne voi taittaa tyynyn alapuolelle.

Teksti ja suunnittelu Ulrika Tuomainen

Kuva Jeppe Tuomainen

101 ideaa 1/2010

Kommentoi »