Meillä kotona -kaupat

Hommia puikoille, koukulle ja ompelukoneelle! Tilaa nämä talven parhaat käsityökirjat Meillä kotona -kaupoista

MAINOS
Hommia puikoille, koukulle ja ompelukoneelle! Tilaa nämä talven parhaat käsityökirjat Meillä kotona -kaupoista
Käsityökirjat tuovat uusia ideoita ja mukavaa puuhaa keskelle kaamosta: tee itse supertrendikäs islantilaisneule, perehdy kirjonnan tai virkkaamisen saloihin ja tutustu täysin uusiin tekniikoihin. Osta kirjat Meillä kotona -kaupoista ja löydä oma juttusi!
Julkaistu: 9.12.2020

Käsityökirjat: talven suosikit

Islantilaisneuleita rakkaudella

Uskomattomat 65 ohjetta sisältävä Islantilaisia neuleita -teos on todellinen islantilaisneuleiden järkäle. Malleja on sekä naisille, miehille että lapsille, ja kuvioitakin löytyy laidasta laitaan kaarrokemalleista klassisiin kirjoneulemalleihin. Puseroiden, neuletakkien ja mekkojen lisäksi kirjassa on ohjeita asusteisiin, kuten pipoihin ja lapasiin.

Pikkuväen omat klassikkoneuleet

Islantilaisneuleen aloitus voi tuntua hankalalta, jos vähänkään suurempi urakka pelottaa. Silloin kannattaa napata puikoille pieni, suloinen pusero! Alle kouluikäisten islantilaisia neuleohjeita sisältävä kirja on jokaisen neulootikon suosikki. Ja kun sen pienen puseron saa valmiiksi, uskaltaa jo tarttua aikuisenkin malliin!

Norjalaisia villapaitoja viimaa vastaan

Neulesuunnittelija Linka Neumannin upea kirja tarjoaa 13 erilaista ohjetta norjalaisiin villapaitoihin. Kuvioissa juhlivat luontoaiheet, ja useimmista malleista voi toteuttaa joko korkeakauluksisen peruspooloneuleen tai monikäyttöisen villatakkiversion. Kokoja löytyy lapsista aikuisiin, aina XXL-kokoon asti.

Tilaa Meillä kotona -kauppojen uutiskirje!
Uutiskirjeen tilaajana saat viikon diilit ja inspiroivat sisällöt suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.

Vai ehkä sittenkin modernimpi versio?

Muistatko hiihtokilpailuita katsellessasi, miltä norjalaiskannattajat näyttävät? Kaikki ovat pukeutuneet päästä varpaisiin perinneneuleisiin ja vaikuttavat siltä, että viettävät puolet elämästään laduilla ja metsissä. Neulesuunnittelija Birger Bergen Norjalaisia neuleita -kirjan ohjeet kunnioittavat satojen vuosien norjalaista neuleperintöä, mutta tuovat mallit ja ideat raikkaasti myös nykyihmisen käyttöön sopiviksi. Ohjeita löytyy villapaitoihin, neuletakkeihin sekä asusteisiin.

Saumattoman pehmeitä neuleita lapsille

Jos luulet, että lastenvaatteiden neulonta ilman saumoja on hankalaa, luulet ihanan väärin. Ylhäältä alas valmistuvat mallit on helppo tehdä perussilmukoilla ja ohjeita seuraillen. Ja mikä parasta: saumat eivät kiusaa lapsia, kun vaatteet pääsevät käyttöön. Veera Jussilan Neulekekkerit-kirjasta löytyy ohjeita vaatteisiin ja pipoihin, jotka sopivat 1–12-vuotiaille.

Pienistä koukkujutuista suurempiin

Kun saa virkata omalla tavallaan, eivät pienet virheet haittaa, vaan matka jatkuu. Virpi Marjaana Siiran 60 erilaista teosta esittelevä Oma koppa -kirja on todella inspiroiva niin aloittelijalle kuin pidempään virkanneelle. Uudenlainen ajattelu on aina välillä tarpeen, jotta vanhoista kaavoista pääsee eroon.

Kirjonnan salat tutuiksi

Kirjonta voi tuoda yhdelle mieleen satojen vuosien takaiset koristeet huonekalukankaissa ja toiselle täyteen kuvioidut kansallispuvut, mutta se on myös hyvin moderni ja trendikäs käsityömuoto. Kun peruspistot ja tekniikka ovat hallussa, on kirjojalla ihana vapaus käyttää värejä, materiaaleja ja muotoja juuri niin kuin haluaa. Nappaa ideat ja opi uusi, vanha harrastus Karin Holmbergin Kirjonta – Kauneimmat käsityöt -opuksen avulla.

Itse tehtyjä asuja ommellen

Kun osaa ommella, mikä vain tuntuu olevan mahdollista. Kaavojen käyttö ja muokkaus ovat oma juttunsa, johon oppii nopeasti, ja sitten voikin surautella itselleen istuvia asuja vaikka joka sesonkiin. Uuden kaavan mukaan pitää sisällään 20 vaatteen malliston. Tyyli on modernisti pelkistetty, ja eri vaatekappaleita on helppo yhdistellä toisiinsa. Kokoja löytyy skaalalla 34–50.

Seuraa Meillä kotona -kauppoja somessa!
Kommentoi »