Tikkaa tilkkukoira
Tee itse
Tikkaa tilkkukoira
Ruutukuosi on aina ajankohtainen. Pura vanha ruutupaita osiin ja tikkaa pehmeistä tilkuista pehmokoira. Eriväriset kankaat tekevät pehmolemmikistä vain suloisemman.
16.11.2011
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset: tilkkuja kangasliitu sakset nuppineuloja ompelukone ja -lankaa silmäneula vanua villa- tai muliinilankaa tiuku (tukikangasta)

Tee tilkkukoira näin

1. Leikkaa pehmon osat: 4 x korvakappale, 1 x pään keskikappale, 2 x pään sivukappale, 2 x vartalokappale ja 4 x jalkakappale. Jos kangas on ohutta, silitä tilkkujen nurjalle puolelle tukikangasta. Muista saumanvarat. (Alla olevat kaavakuvat ovat pienennettyjä. Säilytä osien suhteet, mutta piirrä suuremmat kaavat. Kuvan tilkkupehmon korkeus on 40 cm).

2. Aseta korvan osat vastakkain siten, että kankaan oikea puoli jää sisäpuolelle. Ompele korva kokoon, jätä alareuna auki. Täytä korvaa vanulla ja ompele se kiinni pään keskikappaleeseen. Tee sama toiselle korvalle.

3. Ompele pään keskikappale kiinni pään sivukappaleeseen, aloita kuonosta. Tee sama toiselle sivukappaleelle. Täytä kuonoa vanulla.

4. Aseta vartalon osat vastakkain siten, että kankaan oikea puoli jää sisäpuolelle. Ompele yhteen, jätä vatsaan 15 cm:n aukko.

5. Ompele pää ja vartalo yhteen kaulasta, sauma jää pehmon sisäpuolelle.

6. Täytä pehmo vanulla ja ompele vatsa-aukko käsipistoin umpeen.

7. Ompele jalka muotoonsa yhdistämällä kappaleen pitkät sivut toisiinsa. Jätä jalan yläosa auki, täytä vanulla ja ompele aukko kiinni. Toista muillekin jaloille.

8. Kiinnitä jalat nuppineuloilla paikoilleen ja ompele käsipistoin kiinni.

9. Ompele kuono ja silmät päähän käsipistoin villa- tai muliinilangalla.

10. Valmista kaulapanta. Voit koristaa sitä käsipistoilla. Ompele pantaan tiuku ja kiinnitä panta samalla kaulaan.

Kommentoi »