Tiinaa odotti kotona pyykkiyllätys – innostuimme & listasimme 7 täydellistä designkalustetta eriparisukkien ja kalsarien kuivatukseen

Tiina Väyrynen hämmästyi, kun hän huomasi puolisonsa valjastaneen Tupla Kupla -valaisimen pyykkihuoltoon. Tapahtumasta inspiroituneena listasimme 7 muutakin designesinettä, jotka pelastavat pyykkipäivän tyylikkäästi.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, maahantuojat ja valmistajat

Ei tainnut Eero Aarnio arvata, kuinka monipuolisesti hänen suunnittelemaansa Tupla Kupla -valaisinta voikaan käyttää. Siilinjärveläinen Tiina Väyrynen pääsi todistamaan kotonaan nykydesignin klassikon ennakkoluulotonta hyödyntämistä.

– Lamppu on kodinhoitohuoneemme vieressä. Puolisoni oli ripustanut pyykkiä, mutta kaikki eivät mahtuneet narulle. Hän sitten nohevana olikin "ripustellut" niitä tuohon valaisimen päälle ja viikannut siihen kuivaa pyykkiä pinoon.

Tiinaa tilanne lähinnä nauratti.

– Hän tuon lampun on ostanutkin. Luovaa toimintaa mieheltä!

Tällainen näky Tiina Väyrystä odotti. Tupla Kupla on muotoilija ja professori Eero Aarnion taidonnäyte vuodelta 2000. Valaisimen hinta on koosta riippuen 379–1190 euroa. Kuva: Tiina Väyrynen

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun muotoilun merkkiteos päätyy pyykkitelineeksi. Ehkä muistat tapaus pyykkituolin?

Hayn Hee Lounge -tuoli on kuin luotu pikkupyykin kuivatukseen! Anna Nieminen valokuvasi olohuonettaan koristavan, kalsarien kuorruttaman tuolin pari vuotta sitten. Lue koko juttu Hayn tuolin uudesta käyttötarkoituksesta täältä.

Luovista pyykinkuivatusmetodeista inspiroituneina päätimme tarkastella sisustajien suosikkikalusteita uusin silmin. Oi, mitä helmiä löysimme!

1. Ajaton, ilmava ja passeli pikkupyykille

Artekin ritiläpenkki 153A on Alvar Aallon muotoilema klassikko, jonka pelkistetty muotokieli sopii niin pöydän äärelle kuin vaikka eteiseen. Parhaimmillaan penkki on ohuen pyykin, kuten puuvillasukkien tai teknisten paitojen kuivatuksessa. Hinta 545 euroa, Finnish Design Shop.

2. Unohda Oskarin oksa, hanki 600 euron valaisin!

Menun Tribeca-sarjan Harrison-riippuvalaisimen ilmettä hallitsee musta, graafinen runko. Viiden polttimon ryhmä tekee Harrisonista näyttävän valaisimen suureenkin tilaan – ja oivan telineen kylpypyyhkeille tai hikisille jumppatrikoille. Hinta 599 euroa, Finnish Design Shop.

3. Kodinhoitotilan katseenvangitsija

Suosikkihylly String Pocket sopii moneen tilaan ja lukemattomiin käyttötarkoituksiin. Kodinhoitohuoneessa pikkuhyllyyn voi sommitella pesupulverin ja huuhteluaineen, ja silti sivupaneeleihin jää tilaa sukkapyykille. Hinta noin 149 euroa. Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

4. Näyttävä lukuvalo ja tukeva teline lakanoille

Flosin ikonisen Arco -valaisimen ilmettä hallitsevat tukeva marmorijalka, kaareva metallivarsi ja kohdistettava varjostin. Reilusti yli kahden metrin korkeuteen kurottava Arco toimii loistavasti esimerkiksi lukuvalona sohvan yllä ja lakanapyykin kuivaustelineenä. Hinta 2066 euroa, Finnish Design Shop.

5. Mitä kalliimpi, sen parempi

Hayn Hee -tuolin lisäksi markkinoilla on monia muitakin tyylikkäitä pyykkiteli... ei kun siis tuoleja, kuten kuvassa näkyvä Knollin ilmava Bertoia Diamond -tuoli, hinta mallista riippuen noin 1901 euroa. Kunniamaininnan ansaitsevat myös Magisin Chair One, 291 euroa, ja Menun graafinen WM String -nojatuoli, 279 euroa. Näihin mahtuu sukkia monta riviä! Kuva: Knoll

6. Kilpipiilea, kultaköynnös ja tennissukat

Adean The Botanic Shelf -hylly on saanut inspiraationsa viherkasveista. Kilpipiilean ja kultaköynnöksen väliin saa näppärästi riippumaan sukkia ja kalsareita, ehkä isompaakin pyykkiä. Hinta 675–1238 euroa koosta riippuen, Finnish Design Shop.

7. Kesän tullen pyykit viedään ulos

Week-end-penkki on osa Petite Frituren alumiinisten ulkokalusteiden kokoelmaa. Linjakas penkki sopii sulavasti yhteen saman sarjan pöytien kanssa sekä tuo uusia mahdollisuuksia ulkoilusta nauttivalle pyykkärille. Hinta 595 euroa, Finnish Design Shop.

Meillä kotona ja Finnish Design Shop kuuluvat samaan A-lehdet-konserniin.

Julkaistu: 6.3.2020
7 kommenttia