Tiia leipoi lauantaina hapanjuurileipää, latasi kuvan Instagramiin – ja voitti Suomen suurimman koti-illan kuvakisan!

Nyt on ratkaistu Suomen suurimman koti-illan kuvahaasteen voittaja: arpa suosi helsinkiläistä Tiia Uskia yli tuhannen kuvan ja tarinan joukosta. Onnea Tiialle ja kiitos kaikille osallistuneille!

Meillä kotona järjesti lauantaina 9. marraskuuta 2019 Suomen suurimman koti-illan ja sen kunniaksi kuvakilpailun Instagramissa. Osallistujien kesken arvottiin 1000 euron lahjakortti Finnish Design Shopiin. Lue kisasta lisää täältä.

Voittajaksi valikoitui helsinkiläinen Tiia Uski, joka kuvasi koti-illan kunniaksi itse leipomansa hapanjuurileivän.

Onnea Tiia, arpa valitsi sinut voittajaksi Suomen suurimman koti-illan kuvahaasteessa! Pakko tietysti kysyä: miltä tuntuu?

Kiitos, hyvältä tuntuu! Olen hämilläni vieläkin, sillä en koskaan voita mitään.

Miksi päätit osallistua kisaan?

Huomasin jo aiemmin Instagramissa julkaisun, jossa kerrottiin tapahtumasta. Mietin, että onpa hauska idea – moni kököttää kuitenkin lauantai-iltana kotona. Kun lauantai koitti, muistin asian ja latasin kuvan Instaan hetken mielijohteesta.

Tiian voittoisassa kuvassa on hänen hapanjuureen tekemänsä paahtoleipä. "Aloitin valmistelut jo eilen, ruokin hapanjuuren ja tänään pääsin leipomaan paahtoleipää", Tiia kirjoittaa kuvan yhteydessä. Kuva löytyy Tiian Instagram-tililtä @tiiuskihandmade.

Voittoisassa kuvassasi on hapanjuureen tehty paahtoleipä. Oletko kokenut hapanjuurileipuri?

En, olen vielä aloittelija. Tein juuren kesälomalla – ja nyt se alkaa olla sen ikäinen, että se toimii hyvin. Leivän leipominen on mukavaa puuhaa, vaikken muuten olekaan mikään leipuri. Hiivattomuus kiinnostaa. Ruisjuuri minulla onkin ollut vuosikausia. Sitä ei tule kuitenkaan kovin usein käytettyä, koska ruisleivän tekeminen on niin hidasta.

Maistuiko leipä lauantaina?

Paahtoleivästä tuli ihanaa! Nautiskelimme sen perheen kesken iltapalaksi.

Mitä muuta koti-iltaasi kuului?

Pelasimme lautapeliä perheen kesken. 3-vuotiaan lapsemme nukahdettua katsoimme puolison kanssa telkkarista Australian Master chefiä. Aivan tavallista lapsiperheen puuhailua siis!

Esittelet Instagram-tililläsi upeita, itse ompelemiasi vaatteita. Harrastatko ompelua?

Kyllä, ompelu on rakas harrastus. Työaikani vietän numeroiden parissa, pyöritän Excel-taulukoita ja tuijotan tietokoneen ruutua. Käsityöt ovat ihanaa vastapainoa.

Olen vuosia käynyt työväenopiston ompelukursseilla, meillä on siellä hyvä vakijengi. Ompelen kursseilla vaatteita omalle ja tuttavien lapsille, viime aikoina myös itselleni. Kotona tulee nykyään harvemmin ommeltua, koska innokkaan pikkuapulaisen kanssa se on hieman hankalaa.

Oletko jo miettinyt, mihin käytät voittamasi Finnish Design Shopin lahjakortin?

Kyllä: olen haaveillut pitkään laadukkaasta valaisimesta, joten johonkin sellaiseen varmasti käytän lahjakortin. Pitää vielä tutustua valaisintarjontaan tarkemmin ennen valintaa.

Julkaistu: 13.11.2019
Kommentoi »