Tervetuloa kevät! 10 ihanaa ideaa, joilla tuot pihalle, kuistille ja parvekkeelle palan kevättä
Piha ja puutarha
Tervetuloa kevät! 10 ihanaa ideaa, joilla tuot pihalle, kuistille ja parvekkeelle palan kevättä
Kevättalven valoisat päivät saavat mielen harppaamaan kuukausien päähän. Tee kuistille, parvekkeelle tai oven pieleen pieni keväinen asetelma, ja saat auringon paistamaan joka päivä.
29.3.2018
 |
Meillä kotona

Tee kranssi kauden kukista

Askartele ihana kranssi kauden kukista. Vahva risupohja on mainio pohja, joka tukee hyvin kukkia. Anna helmililjojen olla kiinni sipuleissaan, niin ne kestävät pidempään hyvinä.

Kokoa parvekkeelle kanala

Oli kyseessä kana tai kukko, se tykkää heinäkieppiin tehdystä pesästä. Kerää koristemunia koriin ja istuta kukkia kuluneeseen puulaatikkoon. Tämä asetelma kestää hyvin pääsiäisen yli.

Nauti kupillinen sinistä

Helmililjat ovat kiitollisia kukkijoita suojaisella terassilla tai lasitetulla parvekkeella. Istuta ne kauniisiin keramiikkakuppeihin ja pidä riittävän viileässä, niin ne kestävät pitkään. Kastelemalla silloin tällöin saat koko kukkavarren avautumaan.

Korin täydeltä pääsiäistunnelmaa

Vuoraa kori meriheinällä, laita sen pohjalle tyhjäksi puhallettuja munankuoria ja kauniita kukkasipuleita. Koristele juuri avautuneilla tulppaaneilla. Tällainen asetelma on hurmaava ulko-oven vieressä vaikka pinnatuolilla.

Kuistilla on jo kohta lämmin

Voi niitä onnekkaita, joilla on viileä lasikuisti! Se on nimittäin mitä mainioin paikka talvettaa pelakuut ja auttaa ne uuteen alkuun keväällä. Olisipa ihana tulla kotiin, kun kauden ensimmäiset kukkijat kurkkisivat ikkunoista.

Lakaise portaat puhtaiksi

Kun jäät sulavat, eikä hiekoitusta enää tarvita, on aika uudistaa portaikon ilme. Lakaise kivet pois, nosta rapulle värikäs ovimatto ja vaihda lyhdyn sisältä palaneet kynttilät kevätesikkoon.

Ruukuta tulppaanit yksitellen

Osta tulppaani-istutus ja jaa kaunokaiset omiin pikku ruukkuihinsa. Anna omat kasvatit myös naapurustoon, niin kaikki saavat nauttia kauneudesta.

Hurmaa jo portilla

Kuva Minna Mercke Schmidt

Ripusta porttiin tai aitaan kranssi ja solmi siihen rautalangalla pikkuisia lasipurkkeja. Ne ovat täydellisiä maljakoita ensimmäisille kevätkukkijoille.

Puno risuinen ruukku

Oletko kokeillut risuaskartelua? Ruukun tekoon järjestetään jopa kursseja, mutta kokeilemalla voisi onnistua aloittelijakin. Sujauta valmiiseen ruukkuun mininarsisseja. Tämän aurinkoisemmaksi ei ovensuu muutu!

Ripusta kukat oksille

Ripusta pihan puuhun koristeeksi pieniä amppeleita, joita voit tehdä kangaspusseista tai vaikka peltipurkeista. Ensimmäiset orvokit kestävät pikkuisen pakkastakin. Viimeistele hauska katseenvangitsija höyhenillä.

Kommentoi »