6 x unelmien terassi – kurkkaa tilavaan ulkouimalaan ja kotoisaan pergolaan & lue, kuinka ahdas terassi koki muodonmuutoksen

6 x unelmien terassi – kurkkaa tilavaan ulkouimalaan ja kotoisaan pergolaan & lue, kuinka ahdas terassi koki muodonmuutoksen
Omiin tarpeisiin sopivalla ja toiveet täyttävällä terassilla viihtyy varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Lue, kuinka perheet toteuttivat terassihaaveensa!
Julkaistu: 4.6.2021

Ahtaan terassin tilalle uusi, tilava ulko-olohuone

Ulvilalaisen Färmin perheen takapiha aukeaa ihanteellisesti etelään, mutta pieni puuterassi tuntui liian ahtaalta kesäpäivien viettoon. Vanha valokatekin päästi sadevedet tippumaan terassipöydälle.

Remontissa terassia laajennettiin runsaasti, ja nyt pihalla voi oleilla mukavasti joko terassin katetulla alueella tai auringonpaisteesta nautiskellen. Katso täältä ennen & jälkeen -kuvat ja lue, kuinka paljon Färmien terassiremontti maksoi!

Färmien uudella terassilla voi valita oleskelupaikan fiiliksen mukaan.
Kevyet metallituolit ruokapöydän ympärillä olivat ainoat kalusteet, jotka Färmien terassille ostettiin uutena.

Lasitetusta terassista on iloa sateisinakin kesinä

Lappeenrantalaisen perheen terassi oli aiemmin turhan ahdas ja hankala kalustaa. Suojattomalla terassilla ei tullut myöskään vietettyä aikaa huonolla säillä. Terassin laajentaminen ja lasitus muuttivat pihan ihanaksi keitaaksi, jossa on kiva oleskella varhaisesta keväästä lähtien ja sateellakin. Katso ennen & jälkeen -kuvat ja lue, kuinka lappeenrantalaisterassin remontti toteutettiin!

Lappeenrantalaisperheen uudella, lasitetulla terassilla on neliöitä 28: tuplasti enemmän kuin alkuperäisellä terassilla. Nyt terassille mahtuu väljästi sekä ruokailuryhmä että sohva.
Terassille rakennettiin grilliä varten jatke lasitetun alueen ulkopuolelle. Mainio idea: kaasupullo piilotettiin vanhan terassipöydän polyrottinkisesta pöytäkannesta nikkaroituun kaappiin (grillin vieressä). Samalla grillaajalle saatiin laskutilaa.

Luonnon oma piikkimatto muuttui kotoisaksi oleskelupaikaksi – mäntyvanhuksia kunnioittaen

Pihamäntyjen katveeseen oli aiemmin perustettu oleskelupaikka, jonka pohja oli tehty pyöreäksi hiotuista pikkukivistä. Ratkaisu osoittautui kuitenkin käytössä huonoksi: männynneulasia tippui puista runsaasti, ja kivien joukosta niitä oli mahdoton saada pois. Syntyi luonnon oma piikkimatto.

Remontissa paikalle rakennettiin puuterassi sekä näkö- ja tuulensuojaa tarjoava köynnösseinä. Köynnöskasveille nikkaroitiin pitkä ja kapea kasvilaatikko. Männyt saivat jäädä, sillä terassilta neulaset on helppo lakaista pois. Katso terassin ennen & jälkeen -kuvat ja lue, kuinka se sekä köynnösten kasvulaatikot tehtiin!

Terassi rakennettiin lehtikuusesta, joka harmaantuu kauniisti.
Isoja mäntyjä ei kaadettu, vaan niille sahattiin terassiin aukot. Laudoitus kiertää puita parinkymmenen sentin etäisyydeltä. Puiden juurella kasvaa köynnöshortensiaa, joka ikäännyttyään kiipeää runkoja pitkin ja kukkii komeasti.

Uima-allas, kesäkeittiö ja tilaa rentoutumiselle

Pietarsaarelainen perhe kypsytteli ajatusta uima-altaasta usean vuoden ajan. Kun perheen kuopus oppi uimaan, vanhemmat Tomi ja Nilla päättivät ryhtyä toimeen. Perhe halusi uima-altaan lisäksi viihtyisän oleskelualueen ja tilaa kokkailulle.

Remontin jälkeen perheen uimakausi jatkuu vapusta loka–marraskuulle, sillä uimavesi pidetään 32-asteisena koko kauden. Katso ennen & jälkeen -kuvat Tomin ja Nillan piharemontista sekä lue, mitä allas ja terassi maksoivat!

Allasalueen toiseen päähän rakennettiin katettu kesäkeittiö, johon mahtui myös sohvaryhmä.
Lehtikuusiterassiin upotettiin pieniä spottivaloja. Terassin reuna mukailee osin sen ympärillä olevia suuria kiviä.

Vanha pergola muuttui kutsuvaksi kesänviettopaikaksi

Puutarhaharrastaja Nonon pihalla oli suuri, joka suuntaan avoin pergola, joka tuntui vaikealta kalustaa viihtyisästi. Kylmä betonilattiakaan ei kutsunut tassuttelemaan paljain varpain. Muodonmuutoksessa pergola kunnostettiin, siihen tehtiin rimakaiteet ja vanhan betonilattian päälle rakennettiin puuverhoilu. Lue juttu Nonon pergolan muodonmuutoksesta ja sen kustannuksista!

Kun pergolaan rakennettiin kaiteet kolmelle sivulle, kalusteiden sijoittelusta tuli Nonon mielestä helpompaa. Verhot antavat suojaa auringolta ja tuulelta.
Terassilaudat sommiteltiin niin, että niistä muodostuu kaunis kuviointi.

Paljuterassista tuli kaikkien lempipaikka

Saaressa mökkeilevä perhe haaveili pitkään paljusta. Lopulta perhe päätti toteuttaa unelmansa. Rannan sijaan he päättivät sijoittaa paljun käytännön syistä terassille saunan ja puuvajan väliin. Näin peseytymispaikka ja ulkosuihku olisivat aivan vieressä. Terassilta paljuun ei myöskään kulkeutuisi juuri roskaa.

Samassa yhteydessä terassia laajennettiin. Nyt terassi paljuineen on koko perheen lempipaikka, jossa rentoutuessa kiireet unohtuvat. Lue juttu saaristossa mökkeilevän perheen paljusta ja terassiremontista!

Palju upotettiin terassiin. Veden lämmitys hoituu terassin kylkeen asennetun kamiinan avulla.
Samalla saunan kylkeen syntyi mukava pieni lepopaikka.

Kommentoi »