Olohuone pihalla! Terassin päälle asennettuun pihataloon voi hipsiä vaikka sukkasillaan – katso remontin hinta
Terassiremontti
Olohuone pihalla! Terassin päälle asennettuun pihataloon voi hipsiä vaikka sukkasillaan – katso remontin hinta
Iines ja Jiri Veistola kaipasivat entistä avoimempaa piharakennusta, johon pääsee sisältä vaikka ilman kenkiä. Vanhan pihatalon yhteydessä uusittiin myös koko terassi.
10.7.2023
 |
Meidän Talo
Kierrätys on Iinekselle ja Jirille tärkeää, eivätkä he edes pohtineet sitä, että vanha mökki kärrättäisiin kaatopaikalle. Sen sijaan he laittoivat sen myyntiin. Nuori pariskunta osti, purki ja siirsi mökin omalle pihalleen Porvooseen.

Kun vanha puutarhamökki oli seissyt käyttämättömänä Iines ja Jiri Veistolan rintamamiestalon kyljessä muutaman vuoden, oli aika ryhtyä piharemonttiin. Iines toivoi pihamökiltä selkeästi enemmän avoimuutta, sillä umpinaiset seinät eivät olleet lapsiperheelle toimiva ratkaisu. Terassikin oli liian pieni ja jo parhaat päivänsä nähnyt.

Piharemontti alkoi huhtikuussa, kun vanha terassi purettiin. Juhannuksen jälkeen valmistui terassi ja heinäkuun lopulla mökki. Nyt terassilla mahtuu grillaamaan ja ruokailemaan. Tulevaisuudessa Iines ja Jiri haaveilevat puhkaisevansa oven keittiöstä terassille. Se helpottaisi ruokien ja astioiden kuljettamista ulos.

Remontin tekemisestä vastasi lähinnä Jiri. Hän paiskoi hommia töiden ohella lähes koko kesän. Vanhat rakenteet purettiin pois, ja terassille tehtiin uudet perustukset. Kinkkisin työvaihe oli lasiseinien asentaminen terassin päällä olevaan mökkiin. Ne eivät sujahtaneetkaan paikoilleen aivan tuosta vain, koska puu elää ja mökin suoraan saaminen oli haastavaa.

– Onneksi meillä on ihana naapuri, joka tuli avuksi. Kolmisin nostimme lasit paikoilleen, Iines kertoo.

Uusi terassi ja piharakennus ovat nyt ahkerassa käytössä, ja siellä on juhlittu jo yhdet syntymäpäivätkin. Iines on tyytyväinen siihen, että mökki pidentää ulkoilukautta selkeästi.

Uusi piharakennus pidentää ulkokautta selvästi sekä syksyllä että keväällä. Ilman lisälämmitintäkin mökissä on selvästi lämpimämpi kuin ulkona. Rakennus asennettiin terassin päälle, jotta sinne voi sipsutella sisältä vaikka sukkasillaan. Mökin runko on kiinnitetty nurkista terassin runko­puihin pitkillä ruuveilla. Terassi on kuusilautaa, ja se odottaa vielä pintakäsittelyä. Mökki on maalattu sisältä ja ulkoa Teknoksen Nordica-talomaalilla.
Uusi mökki on edeltäjäänsä isompi, mikä lisää sen käytännöllisyyttä. Sohvaryhmä, lipasto ja kaksi säkki­tuolia mahtuvat ongelmitta 13-neliöi­seen mökkiin.

Mitä remontti maksoi?

  • Piharakennus 3000 €
  • Terassin puutavara ja ruuvit 1300 €
  • Pilariharkot ja betonilaatat 200 €
  • Maalit 300 €

Yhteensä 5400 euroa.

Kommentoi »