Maku

Terälehtikimara

Terälehtikimara

Käytä syötäväksi kelpaavia kukkia ovat esim.: - maitohorsma - ruusu - puna-apila - valkoapila - krassi - kehäkukka - kanerva
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Kerää kukintoja puhtailta paikoilta kuivalla säällä.

Nypi kukinnoista terälehdet. Levitä ne ilmavasti ja kuivaa esim. vajassa. Kuivaamiseen voit myös kokeilla hyötykasvikuivuria tai 50-asteista uunia, jonka suuluukku on raollaan. Kuivaaminen on onnistunut hyvin myös leivinpaperoidulla pellillä asuinhuoneessa.

Kääntele terälehtiä kuivumisen aikana muutaman kerran.

Purkita rapsahtavan kuivat lehdet lajeittain puhtaisiin purkkeihin. Voit myös tehdä omia sekoituksiasi eri kukkia yhdistelemällä.

Käytä terälehtiä teeaineksena yrttiteesekoituksissa. Ne ovat myös kauniita katseenkerääjiä salaattien, kakkujen ja jälkiruokien koristeina.

Syötäviä kukkia on paljon. Aloita muutamasta lajista ja laajenna valikoimaasi vähitellen. Näin opit eri lajien ominaisuuksia ja kullekin sopivia käyttökohteita.

Julkaistu: 29.6.2012
Katso myös nämä