Teollisuusromantiikkaa, Pentikiä ja ripaus itämaisuutta! Liisan kaksio on urbaanin sinkkunaisen koti
Sisustus
Teollisuusromantiikkaa, Pentikiä ja ripaus itämaisuutta! Liisan kaksio on urbaanin sinkkunaisen koti
Nuoren naisen kaksiossa yhdistyvät urbaani ja naisellinen sisustustyyli. Asukas rakastaa rosoisia seiniä, kurvikkaita huonekaluja ja itämaisia esineitä.
25.4.2017
 |
Avotakka
Makuuhuoneen seinälle on rakennettu koko huoneen pituinen kiinteä taso. Sen päällä oleva mahonkinen kirjoitustaso on kätevä pienessä tilassa. Sen yläpuolella olevan avohyllyn pohjaan on upotettu ledivalot.
Liisa fanittaa hyvää ruokaa ja esineitä, joilla on historia. Vanhat siveltimet ovat muistoja ulkomaanmatkoilta.
Liisa halusi makuuhuoneeseen seesteisen tunnelman. Se luotiin yhdistämällä tekstiileissä harmaan sävyjä ja eri materiaaleja, kuten silkkiä ja pellavaa. Vaatekaapin liukuovet korvattiin rennolla pellavaverholla. Sängynpäätyä markkeeraa Jessica Ristolaisen näyttävä maalaus.
Eri tyylivaikutteita yhdistelevästä olohuoneesta löytyy naisellinen istuinryhmä, joka on saanut ympärilleen kaukoidän matkoilta tuotuja ruukkuja, kulhoja, minipatsaita ja siveltimiä. Sohva on sijoitettu poikittain tilanjakajaksi. Nojatuolit, sohvapöytä ja vitriinikaappi ovat Pentikistä.
Avokeittiön erillinen liesitaso on ruoanlaittajan näkökulmasta hyvässä paikassa ruokapöydän vieressä. Tiililadonta antaa keittiöön ripauksen himokokkaajan kaipaamaan bistro-tunnelmaa.
Liisan kaapit ovat täynnä astioita. Erityisesti keraamiset, käsin tehdyt astiat ovat hänen mieleensä. Niiden muodoissa on vaihtelua, ja jokainen on vähän erilainen. Komeilla puualustoilla saa helposti ilmettä välitilaan. Leikkuulaudat ovat Liisalle kuin sohvatyynyt: niitä ei voi koskaan olla liikaa.
Turkoosi toistuu asunnon sisustuksessa kauniisti. Edellinen asukas, sisustusarkkitehti Jukka Keskitalo, teetti olohuoneen ikkunaseinälle samanlaisen tason kuin makuuhuoneeseen.
Boheemin naisellisen kodin sisustusta on elävöitetty eksoottisilla esineillä, joista osa on peräisin Liisan lapsuudenkodista.
Olohuoneen taso on kätevä laskutila etenkin silloin, kun kylään tulee ruokavieraita. Tason alla on korikasseja lehtiä varten. Maalaus on Paula Suomisen
 Pitkä tiskitaso sijaitsee eteisen jatkeena liesitason vasemmalla puolella. Saarnilankkuparketti on Timberwisen Original Collection -mallistosta.
Olohuoneen ja makuuhuoneen välistä tiiliseinää peittävä alkuperäinen Lugino-massa on käsitelty aineella, joka suojaa sitä pölyyntymästä. Raaka seinä on hyvä vastakohta rokokootyyliselle nojatuolille, joka seisoo jääkaapin vieressä kuin valtaistuin.
Suuri ruokapöytä oli Liisalle ehdoton. Hän halusi kotiin tumman, jämäkän kalusteen ja sen ympärille metallituolit, joissa on urbaania tyyliä. Astiakaappi on isoisän perintöä. Sinne ei piiloteta mitään, vaan kaikki astiat ovat käyttöä varten. Pöytä ja tuolit ovat Pentikin.
Liisa on sitä mieltä, että sisustuksessa saa olla sattumia. Monet hänen huonekaluistaan ovat Pentikin valikoimista, sillä Liisa työskenteli yrityksessä opiskeluaikoinaan.
Liisan mukaan uusi koti on täydellinen vastakohta entiselle Oulun asunnolle, jonka sisustusta sävyttivät pinkki ja viininpunainen.
1 kommentti